INSTAGRAM TAG 2017

Scrollend door mijn tijdlijn op Twitter kijk ik naar de eerste terugblik van 2017. Als ik vervolgens Spotify open, doet deze er nog een schepje bovenop. De rest van de maand luister ik waarschijnlijk naar niets anders meer dan ‘mijn soundtrack van 2017’, terwijl ik iedere dag trouw door mijn Timehop scroll.

Al deze throwbacks doen mij eraan denken dat ik voor mijn oude blog (Culturalize.nl) eens een Instagram Tag bedacht. Diep weggestopt in de archieven vond ik de vragen én mijn antwoorden terug. Gelukkig kunnen jullie deze niet zien en ik verwacht niet dat jullie eindeloos in mijn Instagramfeed gaan scrollen. Die foto’s waren namelijk uitermate teleurstellend slecht. Hoewel, een kek lijstje om je foto was in 2014 nu eenmaal echt een ding.

Hoewel we anno 2017 het steeds veranderende algoritme haten, Instagram is en blijft vooralsnog mijn meest favoriete app. Met stip op nummer één ook zeker de meest gebruikte dit jaar. Daarom blaas ik mijn Instagram Tag maar al te graag nieuw leven in! Want hoe leuk is het om op je blog nog eenmaal een uitgebreide blik te werpen op afgelopen jaar aan de hand van jouw Instagramfoto’s die jij zelf het állerleukste vond?! #lekkercrossmediaal

Doe mee aan de INSTAGRAM TAG 2017 EDITIE!

De spelregels:

1. Kopieer & beantwoord de vragen hieronder op je blog;
2. Nomineer een aantal blogs om ook de Instagram tag in te vullen;
3. Voeg een link naar allesvandaan.nl toe in je blogpost;
4. En vergeet niet om mij op Instagram te volgen!

1. Welke foto’s kregen in 2017 de meeste likes?

Lets kick off with your best nine! Het algoritme gooide dit jaar misschien wat roet in het eten, maar deel dit leuke overzicht toch maar. De foto’s die het meest geliked zijn kun je vinden via 2017bestnine.com. En als je toch bezig bent, vertel er dan gelijk even iets leuks bij!

2. Wat is je allerlaatst geplaatste foto op Instagram in 2017?

Je kunt in je antwoord vertellen waar, wanneer, met wie of hoe de foto genomen is. Welke apps je hebt gebruikt om de foto te bewerken of wat er zo bijzonder aan deze foto is.

3. Wat is de allereerste foto die je (in 2017) plaatste op Instagram?

Een duik in het verleden! Je kunt eindeloos scrollen naar je écht allereerst geplaatste foto op Instagram, maar je kunt er ook voor kiezen om iets te vertellen over de eerste foto die je plaatste in 2017. Beide is natuurlijk ook toegestaan!

4. Wat is de allerleukste foto van 2017 waar je zelf op staat?

Dit kan een foto zijn van je eigen account, maar misschien heeft iemand je in een foto getagd? Natuurlijk zijn we ook nieuwsgierig naar het waarom!

5. Van welke Instagramfoto uit 2017 krijg jij ter plekke heimwee?

Vakantiefoto’s, maar ook foto’s van thuis kunnen een gevoel van verlangen oproepen. Terug naar die ene plek. Naar welke plek – die jij dit jaar op Instagram hebt gepost – zou je het liefst zo snel mogelijk terugkeren?

6. Wat is het allerlekkerste gerecht dat je in 2017 op Instagram deelde?

Tijd voor een beetje #foodporn! Natuurlijk motiveer jij je antwoord met de gegevens van de kok, het restaurant of misschien zelfs het recept?

7. Wat is de allerleukste foto die je in 2017 maakte van een (huis)dier?

Iedereen heeft weleens een foto van een kat, konijn of hond gedeeld op Instagram. Toch? Vertel je erbij wie dit lieve beestje is en wanneer de foto is gemaakt?

8. Welke fotobewerkingsapps (of Instagramfilter) gebruikte jij dit jaar het meest?

Oké, bij deze vraag is misschien een foto overbodig. Tenzij je er eentje laat zien met je favoriete filter, doh!

9. Wat zijn jouw meest gebruikte hashtags op Instagram (top 5)?

Misschien heb je geen idee, of weet je het gelijk. Ik kwam erachter via Iconosquare.

10. Welke 3 accounts zijn bij jou favoriet?

Sharing is caring! Naast de bloggers die jij nomineert om ook deze tag in te vullen heb jij vast een paar Instagramaccounts waar je geen genoeg van kunt krijgen?

MIJN INSTAGRAM TAG

1. Welke foto’s kregen in 2017 de meeste likes?

Hoe leuk is het als jouw Potterhead foto de meeste likes krijgt (we gingen speciaal voor het Harry Potter theaterstuk naar Londen) en ook nog eens blijkt dat een aantal foto’s van jouw favoriete shopstad (Londen ja) het sowieso erg goed doen in je feed?! Daarnaast zie je in mijn overzicht een paar foto’s van de shoot die ik met Landa Penders deed en kon een plaatje van mijzelf in Amsterdam niet ontbreken. En die foto met die leuke meneer? Dat is dé foto waarbij ik aankondigde te zijn verloofd met de leukste man op aarde!

Instagream Tag 2017 best nine - allesvandaan.nl

2. Wat is je allerlaatst geplaatste foto op Instagram in 2017?

Het is vandaag 9 december, dus helemáál de laatste foto zal dit niet zijn. Gelukkig hoort bij onderstaande foto dan wel weer een mooi verhaal. Want ik heb afgelopen jaar zoveel mooie mensen via Instagram leren kennen! Sommige daarvan spreek ik regelmatig online, met anderen had ik inspirerende koffiedates of staan deze nog in de planning en dan heb je nog de mensen die na zo’n gezellige date goede vriendinnen werden. Zo leerde ik Josine dit jaar kennen, die deze foto heeft gemaakt en ook gelijk mijn haar en make-up ‘even’ deed. Ze is een echte powervrouw. En daar zijn er nog zoveel meer van! Ik vind dat toch wel de állerfijnste bijkomstigheid van connecten via social media.

3. Wat is de allereerste foto die je (in 2017) plaatste op Instagram?

De eerste foto van het nieuwe jaar plaatste ik op 1 januari. Ik zat nog midden in mijn #40days40outfits challenge (waarbij ik 40 dagen lang niets mocht kopen en iedere dag een foto maakte van mijn outfit), maar óók midden in mijn depressie. Een lachende foto was in deze tijd dus niet echt mijn ding. Het was daarom fijn om samen met mijn vriend, zwager en schoonzusje het jaar 2016 achter ons te laten en dat leverde na twaalven deze – toch best wel – vrolijke foto op. Ondertussen werk ik al het hele jaar aan mijn herstel.

4. Wat is de allerleukste foto van 2017 waar je zelf op staat?

Ik heb nog nooit zoveel foto’s van mijzelf geplaatst, dus ik heb behoorlijk wat om uit te kiezen. Waarom ik uiteindelijk voor onderstaande foto kies, komt mede door de caption bij deze foto. Er was een tijd waarin ik dacht dat ik nooit meer oprecht zou kunnen lachen. Maar kijk eens naar deze mooie mevrouw met haar roze haren! Ik hoop dat ik haar in 2018 nog veel vaker mag zijn.

5. Van welke Instagramfoto uit 2017 krijg jij ter plekke heimwee?

Mijn schoonmoeder heeft een tweede (t)huis aan de Costa Brava in Spanje. En afgelopen zomer mochten wij er ook weer bivakkeren. Onderstaande foto is gemaakt in ‘onze achtertuin’. Wanneer ik in mijn Haarlemse huis uit deze ananasbeker drink, sluit ik soms even mijn ogen en lijkt het alsof ik weer even in Spanje ben… Genietend van het geluid van het kabbelende water met mijn jurkje wapperend in de zilte zeewind.

6. Wat is het allerlekkerste gerecht dat je in 2017 op Instagram deelde?

Hoewel ik het afgelopen jaar héél veel lekkere taartjes heb gegeten, kan er eigenlijk niets tippen aan het kaneelbroodje dat we in Berlijn aten als ontbijt, met uitzicht op de Berliner Dom. Ik smikkelde in deze stad overigens ook van de allerlekkerste kanelbullar ooit bij Zeit für Brot, maar deze is helaas niet vastgelegd op foto.

7. Wat is de allerleukste foto die je in 2017 maakte van een (huis)dier?

Kijk onderstaande leeuw nou… is het geen plaatje?! Ik plaats nauwelijks foto’s van dieren op mijn feed en het kunstwerk van Damien Hirst met dooie vissen leek me ook niet heel geschikt. Daarom speel ik bij deze vraag een klein beetje vals. Maar dat mag als je de bedenker van deze tag bent én terloops even wilt noemen dat The Lion King musical ook gewoon beestachtig goed is. #nospon

Toen ik nog actief aan het bloggen was, mocht ik bij de perspresentatie van The Lion King aanwezig zijn. Daar maakte ik onderstaande foto. Toen de musical eenmaal draaide, schreef ik tijdelijk niet meer. Daardoor moesten we ‘gewoon’ de volle pond voor een kaartje betalen. Als souvenir kreeg ik na afloop van de musical een Simba knuffel van mijn vriend. Voor de oplettende kijker kun je deze regelmatig in mijn Instagram Stories voorbij zien komen als ik een foto in mijn spiegel maak.

8. Welke fotobewerkingsapps (of Instagramfilter) gebruikte jij dit jaar het meest?

Ik volg dus een vast – vrij autistisch – stramien voordat ik een foto op Instagram plaats…
1. Het liefst maak ik de foto met onze spiegelreflexcamera.
2. Om ze daarna te bewerken in Photoshop. Ik sleutel nooit aan mijzelf, maar ik vind het wél leuk om mensen op de achtergrond weg te foppen en pas vaak de kleuren nog wat aan.
3. Vervolgens upload ik de foto’s vanaf mijn laptop naar mijn Google Drive om ze – zonder verlies van kwaliteit – op mijn telefoon te kunnen zetten.
4. De foto’s wachten met spanning af of ze door de VSCO-cam ballotagecommissie komen. Soms maak ik een uitstapje naar de apps Snapseed of Afterlight.
5. Aangezien ik mijn foto’s graag in ‘drieluikjes’ plaats, verzamel ik ze eerst in Preview. Zo kan ik de juiste foto’s bij elkaar zoeken, typ ik alvast een leuk tekstje en plaats er mijn meest toepasselijke hashtags bij.
6. De laatste stap is dan nog het plaatsen van de foto op Instagram, de filters daar gebruik ik eigenlijk nooit (meer).
Onderstaande foto is een toevallig ontstane Photoshop creatie, nabewerkt met mijn lieftallige VSCO-cam.

9. Wat zijn jouw meest gebruikte hashtags op Instagram (top 5)?

Ik had eigenlijk geen idee, maar via Iconosquare kwam ik erachter. Om de cirkel rond te maken: #dutchblogger staat op nummer één. Ook gebruik ik #gaannetalsdaan regelmatig en was #40days40outfits begin dit jaar helemaal mijn ding. Daarnaast vind ik #girlsinmuseums een hele fijne en blijkt #vintagelook ook één van mijn toppers te zijn. Deze hashtags komen overigens allemaal mooi samen in onderstaande foto.

10. Welke 3 accounts zijn bij jou favoriet?

1. @Annaroslily. Kleur, kleur en nog eens kleur. 2. @MrsJamieLi. Deze meid heeft swag en is tevens mijn no. 1 vlogger (confession: ik kijk echt nooit vlogs, behalve die van haar). 3. @RocknRollBride. Ter voorbereiding van mijn eigen feestje.

Ik nomineer…
1. Lesley van MyLittleHappiness.nl.
2. Josine van theBiggerBlog.com.
3. Lisanne van HonestlyHanne.nl.
4. Laura van xlifewithlaura.wordpress.com.
5. Marjoleine van iMarjoleine.nl.
6. Jill van FashUpStyle.nl.
7. Sjerun van Emplicity.net.
8. Myrthe van Lycklig.nl.
9. Susan van Since1994.nl.
10. Pascalle van PascallesPassion.wordpress.com

Ben je (nog) niet genomineerd maar wil je wel graag de Instagram tag invullen? Dat mag natuurlijk ook. Vermeld allesvandaan.nl op je blog en laat jouw link achter in de comments!

22 reacties on “INSTAGRAM TAG 2017”

 1. Saskia Beantwoorden

  Yay! De nieuwe tag. Hij staat in mijn concepten al klaar<3
  En uiteraard even je blog vermeld. Zo leuk dat je weer terug bent.
  Je hebt super mooie foto's gebruikt in deze post.

 2. Landa Penders Beantwoorden

  OOOEHHHHH! Wat is dit leuk om te lezen! En natuurlijk om te kijken. Vet leuk dat ik jou heb leren kennen dit jaar, dankzij instagram! Ennnn you’ve inspired me.. ik ga je tag ook doen, nomineer mezelf bij deze 😀 lol.

  Oh en ps. zin in woensdag yoooo! See you 😉

 3. Pingback: Instagram tag | 2017

 4. Eva Beantwoorden

  Zo leuk om terug te kijken! Ik moet ‘m misschien ook maar eens doen, best benieuwd wat mijn antwoorden allemaal zouden zijn. Veel Scottie en taarten denk ik 😉

 5. Pingback: Een terugblik op 2017

 6. Malou | Blonde Blossom Beantwoorden

  Wat een leuke tag Daniëlle. En wat zijn je antwoorden leuk! Ik vind jouw Instagramfeed echt geweldig, het is absoluut een grote inspiratie. Je Potter foto op King’s Cross vind ik zo tof! Ik ben er nog steeds nooit geweest, maar als ultieme Potterhead moet dat toch wel een keer gaan gebeuren… Malou x

 7. Pingback: Terugblik: Mijn Instagram foto's van 2017 - Cynspirerend.nl

 8. Femke - thethingswelike.nl Beantwoorden

  Wat een leuke tag! Ik kom op je blog terecht via Mirjam van eengoedverhaal.nu , erg leuk om te lezen en te zien. Vrolijke en kleurrijke foto’s heb je, ik ga je volgen! En ik denk dat ik binnenkort ook gebruik maak van deze tag, lijkt me leuk om op deze manier door mijn feed van afgelopen jaar te scrollen. 🙂 Je foto van 9 december vind ik het leukst (dat vest is super trouwens!).

 9. Pingback: Instagram Tag 2017 -

 10. Pingback: Instagram TAG 2017

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *