Must see: The Lion King

Must see: The Lion King

Op uitnodiging mocht ik vandaag bij een perspresentatie van Stage Entertainment aanwezig zijn. Albert Verlinde wilde ons namelijk graag vertellen dat The Lion King musical terugkomt naar Nederland! We moeten nog wel even geduld hebben, want de voorstelling is pas vanaf oktober in het jubilerende AFAS Circustheater in Scheveningen te zien. Vooralsnog zul je het dus nog even met mijn fotoverslag hieronder moeten doen!

De cirkel is rond

Nants ingonyama bagithi Baba. Sithi uhm ingonyama… Terwijl het licht in het auditorium van het Stedelijk Museum gedoofd is, echoën deze bekende klanken door de zaal. Het is de begintune van The Lion King, beter bekend als het succesnummer The Circle of Life. Het is Zama Magudulela die ons als Rafiki betoverd als een echte witch doctor. Waarna Irene Moors ten tonele verschijnt. Irene geeft schoorvoetend toe dat ze de musical nog niet eerder heeft gezien. Het Circustheater had namelijk ook in 2004 al de eer om The Lion King musical op de bühne te hebben staan. Ik knik overigens schuldbewust met Irene mee, ook ik heb – tot mijn grote spijt – toentertijd de musical niet gezien. Gelukkig is het nu ein-de-lijk tijd voor een herkansing!

The Lion King in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

The Lion King in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

De koning van de musicals

Na de korte inleiding van Irene Moors is Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland aan de beurt. Hij noemt The Lion King de koning van de musicals. Logisch, want op Broadway en West End is ‘ie al bijna 20 jaar te zien! Meneer Verlinde vertelt dat hij een paar jaar geleden met zijn neefjes naar de show ging in Londen. Diep onder de indruk besloot hij het Nederlandse publiek ook (weer) de kans te geven om het spektakel met eigen ogen te zien. En dat vind ik dus hartstikke leuk. Maar mijn moeder ietsjes minder. Als echte musicalfreak (ik heb het niet van een vreemde) heeft zij de musical natuurlijk allang gezien!

The Lion King in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

The Lion King in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Kunst op het toneel

Goed. Weer terug naar de perspresentatie. Waarbij Albert apetrots vertelt: “We hebben het Stedelijk Museum in Amsterdam niet voor niets uitgekozen om deze spannende mededeling te doen. Het is een plek waar kunst en een breed publiek samenkomen.” En ook dat is The Lion King, een waar kunstwerk op het toneel dat je nog lang bij zal blijven (ja, ook dat moet mijn moeder beamen). Albert: “Regisseur Julie Taymor heeft een prachtige vertaling van artistieke grootsheid op het toneel gebracht die zich inmiddels al wereldwijd heeft bewezen. Ik kijk ernaar uit om de show in het Circustheater te zien staan waarvan we dit jaar ook het 25-jarig bestaan als musicaltheater vieren.”

The Lion King in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

The Lion King in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Can you feel the love already?

Julie Taymor was de vrouw die in in de jaren ’90 het onmogelijke mogelijk moest maken. In 1994 ging de tekenfilm The Lion King in première. En in datzelfde jaar presenteerde Disney Beauty and The Beast als hun eerste musical op Broadway. Toen dat een succes bleek te zijn, wilde de toenmalige CEO koste wat kost The Lion King vertalen naar een musical, tegen het advies van zijn werknemers in. En daar kwam Julie Taymor om de hoek kijken, met het idee om van The Lion King musical een double event te maken; je ziet mens én dier, waarbij de mensen de dieren tot leven brengen.

Naar mijn idee is deze samensmelting juist hetgeen wat de voorstelling zo bijzonder maakt. Waarbij ook de taal, de kostuums en maskers, bewegingen en dans en het decor precies lijken te kloppen en bijdragen aan het aanhoudende succes van de show. Oh, en de muziek van Elton John en Tim Rise natuurlijk. Zo werden we tijdens de perspresentatie getrakteerd op onder andere het Oscar winnende lied Can you Feel the Love Tonight en de beklemmende ballad Shadowland.

The Lion King in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

The Lion King in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Op 30 oktober gaat Disney’s The Lion King musical in première en de kaartverkoop is vandaag gestart. Zou jij The Lion King musical willen zien?

11 Comments

 • Naomi
  17 februari 2016 02:29

  Wat cool dat je dit hebt mogen meemaken! The Lion King is m’n favoriete disney verhaal/film en ik probeer al zo lang de musical te zien.

  • Danielle
   17 februari 2016 11:39

   En nu is eindelijk onze kans, zo fijn! <3

 • nel.lakeman
  17 februari 2016 08:50

  nou, het begint toch wel weer te kriebelen hoor, na je enthousiaste verhaal,
  dus wie weet , toch voor de herhaling?
  We zien het wel.
  Het blijft toch jammer dat er (bijna) geen nieuwe musicals komen.

 • Sonja
  17 februari 2016 11:30

  Ooooh, wat gaaaaf!!! Ik heb deze musical toentertijd inderdaad ook al gemist, en altijd spijt van gehad… Nu wil ik ‘m zeker wel gaan bekijken!

 • Maris
  17 februari 2016 19:56

  Wat gaaf!! Hier wilde ik altijd al heen, maar het is er nooit van gekomen voor hij uit Nederland weg ging! Ik ga meteen kijken voor kaartjes.

 • Jenn
  18 februari 2016 11:49

  Supergaaf! De vorige keer dat hij in Nederland speelde heb ik hem helaas gemist en daar baal ik nog steeds van, dus ik ga nu zeker!

 • Nesrin
  19 februari 2016 16:37

  Ik zou deze musical graag willen zien. Ik ben nog nooit naar een musical geweest maar wil dit wel doen en dan graag een Disney klassieker als het kan 😉

 • Sheila
  22 februari 2016 15:36

  Ik vind de musical zo mooi, maar wil hem niet in Nederland zien. Dan is alles in het Nederlands en dan is toch de helft van de sfeer weg. Ik heb de Lion King voor het laatst gezien in Londen. Daar heb ik een het masker van Simba, precies zoals op de foto, gekocht in het klein. Die hangt hier aan de muur. Zo mooi. Naast Londen heb ik de musical ook gezien in Sydney. Dat was in 2003 en dus de eerste keer dat ik het zag. Fantastisch vond ik het.

 • Monique | WritingMonique
  7 maart 2016 17:56

  Zo gaaf! Ik ben enorm blij dat deze musical terug gaat komen! Kan niet wachten!

 • Nina
  11 maart 2016 10:34

  Jeugdsentiment <3 Ik wil er ook heen. Alhoewel… Je houdt toch wel mijn handje vast als Mufasa doodgaat, hè? Met afstand een van mijn grootste jeugdtrauma's :p

 • Lonneke
  19 april 2016 09:31

  Ik ben niet zo’n fan van musicals, maar toch wel erg nieuwsgierig naar deze. Ik vind het vaak alleen zo jammer dat alles in het Nederlands is. Wat wel logisch is hoor, maar ik vind Engels vaak wel mooier.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: