MEGA LONDEN SHOPLOG

Na tijden van afwezigheid plaatste ik een paar weken terug eindelijk weer een blog. En oh, wat vond ik dat spannend! Maar gelukkig waren de reacties hartverwarmend, eerlijk, open en enthousiast. Ik had überhaupt niet verwacht dat er zoveel mensen zouden reageren. Mede omdat het een verhaal was dat ik met name voor mijzelf schreef. Hoewel het natuurlijk ook de bedoeling is dat ik op mijn blog volledig mijzelf kan zijn, betekend dit niet dat ik alleen maar zwaarmoedige stukken wil schrijven. Het is een beetje zoals mijn leven nu: een emotionele achtbaan met soms een heerlijk verfrissende tussenstop om even op adem te komen. Mijn haren heerlijk wapperend in de wind, of… zoals in dit geval: met mijn handen struinend in een kledingrek!

Drie keer scheepsrecht

Ik wil jullie namelijk dolgraag laten zien want ik vorige week in Londen heb gekocht. Het is én blijft voorlopig nog steeds mijn favoriete stad om te shoppen. Ik houd van de Engelse kledingstijl, de schattige vintage boetiekjes en de vele markets. Het was mijn derde keer in Londen. Waarbij we de eerste keer alle toeristische highlights bezochten en de tweede keer Londen een 48-uur durende shopping spree met Lesley was. Deze keer was de hoofdreden voor ons bezoek het theaterstuk Harry Potter And The Cursed Child. En dát was dan weer een prima reden om er een aantal dagen aan vast te plakken om nog meer van deze fantastische stad te ontdekken!

Shopping (wish)list

Omdat we ruim een jaar moesten mochten wachten tot de desbetreffende datum, begon ik al snel met een shopping lijst op Wunderlist. Daarbij mocht een bezoek aan Camden Town, Carnaby Street, Portobello Market en Shoreditch niet ontbreken. Ook stonden de winkels van Victoria’s Secret, Lush, Whittard of Chelsea, Liberty London, Lazy Oaf, Irregular Choise en New Look hoog op mijn wishlist. Waar ik uiteindelijk iets gekocht heb? Dat laat ik je hieronder zien!

Mega Londen Shoplog!

You’ve got pinned!

In de buurt van ons verblijf bevond zich Old Spitalfields Market. Het shoppen aldaar is een belevenis an sich. De ‘markt’ wordt dan ook niet voor niets The Creative Village genoemd. Onze hartjes gingen vooral sneller kloppen bij InSpitalfields. In deze woonwinkel verkopen ze ontzettend toffe homeware, niet-standaard Londense souvenirs en fantastische cadeautjes. Ik kocht er uiteraard een cadeautje voor mijzelf: een pin van de letter ‘D’ die je op bovenstaande foto kunt zien.

Mega Londen Shoplog!

Mega Londen Shoplog!

Platform 9¾ at King’s Cross Station

Eén van onze slimmere beslissingen: ’s ochtends ‘vroeg’ (lees: 10:00 uur) een bezoek brengen aan perron 9¾ op King’s Cross Station. We hoefden maar 10 minuutjes in de rij te staan voor een foto (die ik als echte Harry Potter fan uiteraard wilde kopen, want hallo… zie mijn uitermate enthousiaste sprong!) en moest mijzelf vervolgens bedwingen om er niet met de complete Gryffindor merchandise vandoor te gaan. Ik besloot uiteindelijk alleen de pin mee te nemen. Maar op geheel magische wijze zat de Gryffindor muts ook ineens in mijn mandje. Vooruit, die mocht ook met mij mee! Op de foto’s zie je ook de flyer voor het Harry Potter And The Cursed Child theaterstuk. Deze tickets waren uiteindelijk een behoorlijke uitgave (daarover later meer!) en mogen dan ook niet in deze shoplog ontbreken.

Mega Londen Shoplog!

It’s Christmas Time!

Hoera! De kerstafdeling van Liberty Londen was al volledig ingericht! Ik werd ontzettend hebberig van alle fantastische ornamenten (Cactussen! Flamingo’s! Eenhoorns!). De prijzen waren echter schrikbarend hoog. We gingen daarom voor een ornament als souvenir: de klassieke dubbeldekker bus. Normaliter zou ik overigens een snowglobe als souvenir aanschaffen, maar die nam ik tijdens één van mijn vorige citytrips al mee. Ook op de foto: een blits kiekje gemaakt in de photobooth van de vintage winkel Blitz in Hanbury Street.

Mega Londen Shoplog!

Shoes ’n Scarfs

In Nederland shop ik steeds minder bij de ketens. En ook in Londen was dit (al dan niet onbewust) het geval. Toch lieten we ons op de enige regenachtige avond tot een bezoek aan Primark verleiden. Want ik was op zoek naar – jawel – wattenschijfjes. Tijdens mijn ronde door de mega store zag ik bovenstaande laarsjes. Ik had ze de week ervoor al voorbij zien komen in een outfit post van vriendinnetje Josine. En toen ik zag dat de schoenen ook nog eens waren afgeprijsd, moest ik ze gewoon hebben. Die wattenschijfjes heb ik overigens nooit gevonden. En het stewardessen sjaaltje dat je ook op de foto ziet kocht ik in no. 1 vintage store Blitz in Hanbury Street.

Mega Londen Shoplog!

Oh, those Tiny Pleasures!

Een boekje van een Nederlandse uitgever kopen in een op en top Engelse boekwinkel? Kunnen wij! The Tiny Book of Tiny Pleasures van Flow Magazine werd samengesteld door Irene Smit, Astrid van der Hulst en illustratrice Deborah van der Schaaf en kochten we in The Notting Hill Bookshop. Nadat we ons een weg hadden gebaand tussen de horde selfie makende Aziatische toeristen door, snuffelden we in alle rust tussen de meest prachtige boeken (tiny pleasure!) in deze charmante, kleine boekwinkel. De sokken kocht ik bij Jelly Jolly op Portobello Road. Ik was namelijk iets te minimalistisch geweest tijdens het inpakken van mijn koffer (ik kocht nóg twee paar, maar om gedragen sokken op de foto te zetten, ging mij toch echt iets te fur).

Mega Londen Shoplog!

Mega Londen Shoplog!

Books for Cooks

Schuin tegenover de wereldberoemde Notting Hill Bookshop zit de kookboekenwinkel Books for Cooks. En hoewel die verloofde van mij een kookboeken-koop-stop heeft, zag ik het deze keer door de verlekkerde vingers. Daarbij werd de deal gesloten dat we één keer in de maand lasagne-avond houden met het lasagne kookboekje, zodat we na zo’n 2,5 jaar weten wat de allerlekkerste lasagne ooit is. En de winkel? Die is dus echt heaven voor iedere (amateur)kok (in spe).

Mega Londen Shoplog!

Skinnydip London Rainbow Bag

Oh. My. God. Stuitten we na ons bezoek aan Camden Market op een heuse Skinnydip London store. Hoe kon ik deze op mijn to visit wishlist missen?! Ik zag het als een teken dat ik die Rainbow Cross Body Bag dan toch eindelijk eens mocht kopen. Vervolgens heb ik letterlijk meerdere sprongetjes van geluk gemaakt!

Mega Londen Shoplog!

Revlon Make-Up

Tijdens mijn vorige bezoek aan Londen ging er make-up van Revlon mee naar huis. En ook dit keer hadden ze een fijne 3=2 actie bij drogisterij Boots. Ik was onder andere in desperate need of nieuwe nagellak. Dus rekende ik no. 420 – Winning Streak (die ik draag op de kookboekfoto hierboven) en no. 274 – Passionate samen met een lichtroze lipgloss bij de kassa af.

Mega Londen Shoplog!

Lush Oxford Street

De vorige keer was ik overwhelmed (mijn neus trouwens ook) door de Lush op Oxford Street. Maar dit keer was ik er met een missie. De moeder van Lesley tipte mij namelijk over het brede assortiment Luxery Bath Oils in deze mega Lush store. Ik koos voor de kitchen exclusives: Flowers Barrow, Furze, Lime Pastille en Happy Toughts. Ook kocht ik de Never Mind The Ballistics bath bomb, zodat ik binnenkort kan genieten van een beetje #bathart.

Mega Londen Shoplog!

Retro Rokit Turtle Neck

Je vindt in Brick Line niet één, maar twee Rokit vintage shops (in heel Londen zelfs nog meer!). Toen mijn oog op bovenstaande groene turtleneck t-shirt viel, hoopte ik zó dat ik hem zou passen. Gelukkig zat hij als gegoten en bleek ‘ie voor mij gemaakt!

Mega Londen Shoplog!

Glitter & Glam

Omdat ik toch van plan was om het t-shirt te passen, haalde ik deze glitterende blazer ook gelijk uit het rek. Dat bleek dus een match made in heaven. Want hij paste mij niet alleen perfect, hij stond ook nog eens hartstikke leuk bij de turtleneck. In Londen kreeg ik al verschillende complimenten over over het discojasje. “But sorry, babe… it’s vintage!”

Mega Londen Shoplog!

I see trough you

Bij Absolute Vintage kocht ik bovenstaande see trough dress. Net zoals Blitz zit deze vintage winkel in Hanbury Street. De see trough bleek trouwens hartstikke mee te vallen. En met mijn nieuwe schoenen was het de perfecte outfit voor de bday bash van vriendinnetje Lieke. Ik heb in Londen trouwens zó ongelofelijk veel vintage shops van binnen gezien, dat ik er bij er de zóveelste even geen zin meer in had. Whut?!

Mega Londen Shoplog!

New Look for Christmas

Vroeger, toen ik nog in Amstelveen woonde. Vroeger, toen de V&D nog bestond. Vroeger, toen New Look in Nederland werd verkocht. Ja, voeger, was ik echt fan van dit merk. Ik verheugde me dan ook op een bezoek aan een New Look filiaal in Londen. Wat ze er verkochten viel helaas zwaar tegen. Oh ja. Fast fashion. En ook al had ik het met die vintage shops (zie vorige alinea) even gehad, zo’n winkelketen is het voor mij dan toch ook weer niet. Toch vond ik er één item dat met mij mee naar huis ging. Het enige item dat tijdens mijn pas sessie wél lekker zat en waarmee ik tijdens de kerstdagen heerlijk in uit kan buiken. Het zit als een pyjama, maar door de stof (die op de foto niet helemaal tot z’n recht komt) straalt ‘ie toch de nodige (kerst)feestsfeer uit!

Mega Londen Shoplog!

The Denim Dungaree

Je vraagt je toch af hoe ik dat doe; als vintage fan pas op je 30ste een eerste bezoek aan Camden Town brengen. Maar hé, beter laat dan nooit hè! Ik moet wel bekennen dat Oscar en ik al eens een concert in The Roundhouse hebben bijgewoond (aanrader!), dus helemaal vreemd was de buurt nu ook weer niet. Bij Nora Mae kocht ik bovenstaande tuinbroek. Veel van de kleding die ik in Londen kocht heb ik overigens in de week zelf al aangehad, zo ook deze denim dungaree. Je vindt daarom nog veel terug in latere Outfit of The Day posts. Zodat je ook kunt zien hoe ik zo’n tuinbroek dan in hemelsnaam style.

Mega Londen Shoplog!

Mega Londen Shoplog!

Jump for JOY

In Londen kun je 13 locaties van fashion en lifestyle brand JOY vinden. En die joy brengen ze zeker. Ik ging met een hele lading jurkjes de paskamer in, om mijn best te doen er eentje uit te kiezen. Echt goedkoop is de kleding namelijk niet. Het werd een donkerblauw exemplaar met een print van vogeltjes en stippen. Het jurkje kwam later op de dag goed van pas, want het was gewoonweg wárm in Londen! Ook de broek kocht ik bij JOY. Lekker stretchy en comfortabel met subtiele print. Het shirt (wéér een turtle neck, ja) was een last-minute buy op Gatwick Airport bij next. Perfecte combi toch?!

Mega Londen Shoplog!

Victoria’s Secret

Last but not least shopte ik bij Victoria’s Secret. Sinds mijn eerste bezoek aan deze lingeriehemel in New York, draag én wil ik eigenlijk niets anders meer. Mocht ik ooit een lingeriesetje gesponsord krijgen, dan wil ik daar best een foto van delen. Maar wat ik deze keer kocht, houd ik lekker voor mijzelf! Deze tas kreeg ik in de winkel cadeau. Hij is zo groot, dat alle bovenstaande aankopen erin zouden passen!

Wat is jouw favoriete stad om te shoppen? En wat vind je van mijn aankopen?

Follow my blog with Bloglovin

7 reacties on “MEGA LONDEN SHOPLOG”

 1. Lesley Beantwoorden

  Wauwie! Wat een leuke aankopen! Te veel om inhoudelijk op te reageren ?. Die bathmelts zijn echt lekker he! Ja ik had die aan mijn moeder aangeraden voor een droge huid. Ze is er inderdaad helemaal fan van geworden hahaha

 2. Josine Beantwoorden

  Zo jij bent helemaal los gegaan! Wat een leuke spulletjes. Jaaaaa die laarsjes zijn zo leuk hè? Ik was ook op slag verliefd. Twinning! Leuk blog babe, ik vind Londen tof maar Liverpool voor mij net wat leuker (praktischer). Xx

 3. Demi Beantwoorden

  Haha jeetje jij hebt flink geshopt! Ik ging wel even hardop stuk toen ik het stukje las over de complete Harry Potter merchandise. Ik heb dat zelf nooit zo ervaren met iets waar ik fan van was, maar heb datzelfde met leuke stationary spulletjes. Dat boek van flow lijkt me overigens echt heel leuk!

 4. Saskia Beantwoorden

  Super leuke items! Vooral de kleding. Wij waren ook bij Perron 9¾ voor mijn man. Die kocht er ook een aantal dingen. De rij was echt gigantisch voor dat karretje, maar vind hem echt super grappig bedacht. Zelf heb ik er weinig mee, maar kan me voorstellen dat het een super toffe winkel is voor fans.

  Fijn weekend!

 5. Lisanne Beantwoorden

  Wauw, wat een hoop leuke items heb je gescoord! Ik vind de jumpsuit voor kerst en de glitter blazer allebei zooo tof! En dat lasagne boek ???

 6. Eva Beantwoorden

  Hahah zoveel Daan dingen 😀
  Vind het New Look-jurkje trouwens geweldig, maar het valt me de laatste tijd ook wel tegen wat ze hebben, vroeger leek het veel speelser en leuker! Oh en die vintage is geweldig!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *