Concert van de heavy motherfucking rockband ZEUS

Zeus - Jeroen van Koningsbrugge

Men neme Jeroen van Koningsbrugge en mijn vriendinnetje Elma. Dit meisje werd hor en dol van die gozer. Ze keek naar de Lama’s, kocht de dvd’s en zat iedere zaterdagavond aan de buis gekluisterd voor Ik hou van Holland. Toen kwam er een nieuw seizoen van Draadstaal, een programma dat ze natuurlijk ook al had ontdekt. Op RTL5 werden er herhalingen uitgezonden van Nieuw Dier en Elma en Danielle spraken al af naar de nieuwe theatershow te gaan van Jurk!. Maar toen ontdekt Elma ook nog iets heel anders: Jeroen is de zanger van de heavy motherfucking rockband (niet mijn woorden) ZEUS. En nu wilde het toeval (ik geloof trouwens niet in toeval, wel in telepathie) dat Zeus een optreden gaf in Harderwijk. Dit was dé kans voor Elma om Jeroen (en de band) in het echt te kunnen zien. En natuurlijk ging Danielle gezellig mee.

Na mijn werk stapte ik in de auto en croste naar Ermelo. Ik voelde me super cool, vrij en zelfverzekerd toen ik na ruim een uur Elma’s straat in reed. Ik parkeerde mijn broemmobiel en kon gelijk aanschuiven voor het avondeten. Het was wel vreemd dat ik daar zomaar naar binnen stapte, normaal zit ik úren in de trein, moet Elma me halen van het station en was ik al dood voor we iets hadden ondernomen. Toen we ons hadden opgedoft (het ging tenslotte wel om Jeroen) reden we richting Estrado Harderwijk. Toen onze route aangaf een bocht van 180 graden te maken waren we even de weg kwijt, maar als snel konden we onze route vervolgen en waren we ruim op tijd bij het cultuurpodium.

Deze avond stond in het teken van Triple Rock en de eerste band dat het podium onveilige probeerde te maken was Locked & Loaded. Moet ik mijn oordeel geven? Ik zeg liever helemaal niks. Toen was het de beurt aan Dejafuse, inclusief kekke zangeres. Daarna was het eindelijk de beurt een Zeus. Met spanning wachtten we second row op Jeroen (met de die-hard-ik-heb-geen-leven-fans naast ons). Terwijl Elma wat tegen me brabbelde, zag ik ineens een wel erg bekend geval het podium betreden. En wat deden wij? We begonnen te giechelen. Ik schaam me diep, maar ik kan er toch niets aan doen dat ik een meisje ben? Toen kon ik het niet meer ontkennen, ook Danielle vind Jeroen een super sexy, schattige, lekkere, veelzijdige, mooie vent. En wat kan ie zingen! Wat kan die man eigenlijk niet? Hij is grappig, kan acteren, schrijven en is muzikaal. Doe mij die maar.

Bovendien was er nog een bijkomstigheid dat het bijzonder plezierig maakte om naar ZEUS te kijken en luisteren. Het is echt geweldige muziek. Het deed me een beetje denken aan Stone Sour en daar scoor je bij mij natuurlijk altijd punten mee. Na afloop kon het dan ook niet anders dat Elma en ik de cd kochten. De liedjes zijn nu hard op weg om mijn last.fm hitlijst te veroveren. My Demons is het meest fantastische lied dat ik dit jaar – tot nu toe – heb ontdekt.

Ondertussen ben ik dus behoorlijk aan het kwijlen geslagen. Tot mijn vreugde duikt Jeroen tegenwoordig over al op (tot ergernis van anderen). Neem bijvoorbeeld de nieuwe film Links, het nieuwe seizoen van Tussen de Oren (met Katja Schuurman), Tussendraads en Draadstaal, de herhalingen van Nieuw Dier en het nieuwe programma wat gaat komen met Beau. 27 februari treedt Zeus op in Amsterdam, één keer raden wie er dan front row staan te rocken..

1 reactie on “Concert van de heavy motherfucking rockband ZEUS”

  1. Pingback: xd44ntjuh » Blog Archive » Press Forward.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *