Where The Wild Things Are

Where The Wild Things AreMax (Max Records) is een klein jongetje vol kattenkwaad. Maar achter zijn schijnbaar stoere verschijning gaat een heuse wereld schuil. Deze wereld, die alleen voor Max is, bestaat uit en bos bewoond door manisch depressieve fabelachtige wilde beesten. Max wordt gekroond tot koning en dan moet hij er alleen nog voor zorgen dat hij niet opgegeten wordt door ‘zijn’ volk.

Where The Wild Things Are werd al benoemd tot film van het jaar. Een beetje voorbarig als je het mij vraagt, aangezien het jaar nog maar net begonnen is en films als Alice In Wonderland, The Lovely Bones, The Twilight Saga: Eclipse, The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn en Resident Evil 3D nog in première moeten gaan. Toch staat deze film voor mij tot nu toe met stip op nummer één. De gevoelens van Max zijn zó herkenbaar en het liefst zou je met hem mee willen op avontuur en nooit meer terugkeren naar de grote boze wereld. Het is zelfs zo dat ik mijn bureaubladachtergrond met een foto van Jeroen en mij heb ingeruild voor een afbeelding van de film.

Max leert op zijn eigen manier hoe de wereld in elkaar steekt en ik verlang naar de tijd dat ik mij kon verkleden, kon wegduiken in een andere wereld en even alle (kinder)ellende kan vergeten. De film is gebaseerd op het kinderboek van Maurice Sendak en met een producer als Tom Hanks en regisseur Spike Jonze moest de film wel een succes worden. En dan nog een lovend woordje voor de soundtrack door Karen O And The Kids. Zet je verstand op nul en laat je voor 101 minuten meevoeren naar een wereld where the wild things are.

22 reacties on “Where The Wild Things Are”

 1. Saar Beantwoorden

  Ik kende het eigenlijk helemaal niet maar ga hem onthouden!
  Maar jij bent dus ook in de laatste HP bezig? Ik heb het heel lang voor me uitgeschoven, want na dit boek is het klaar en over :(.
  .-= Saar´s laatste blog ..Op wolken.. =-.

 2. Eva Beantwoorden

  Jeaaah.. Loved it! Vond alleen de camera voering af en toe beetje vervelend door het geschommel ^^
  .-= Eva´s laatste blog ..Zusje =-.

 3. M. Beantwoorden

  Ik vond hem niet briljant, wel heel erg lief. Max is adorable!
  Heb je de film Up in the air al gezien toevallig? Vond ik ook erg goed.
  .-= M.´s laatste blog ..Goede voornemens =-.

 4. Desiree Beantwoorden

  Die wil ik ook heel graag zien! The Lovely Bones heb ik al gezien trouwens, die is erg goed!
  .-= Desiree´s laatste blog ..Shoppen & Dagtripje Loch Lomond =-.

 5. Louise Beantwoorden

  Ik heb ook al recensies gelezen en het schijnt dat je verstand wel een beetje op 0 gezet moet worden om deze film te kijken 😀 Maar ik ben benieuwd, hij lijkt me vooral erg ontroerend 😀
  .-= Louise´s laatste blog ..Huid en mail =-.

 6. Aïsha Beantwoorden

  Oooh die wil ik ook zo graag zien! Lijkt me echt heel erg leuk! Alice in Wonderland en The Lovely Bones zijn ook films waar ik naar uit kijk 😀

  En btw, ik zie dat Chinouk ’t al had gedaan, maar ik heb je ook genomineerd voor de Beautiful Blog Award!
  .-= Aïsha´s laatste blog ..Verhuisd =-.

 7. Aïsha Beantwoorden

  Ooh en K zie dat m’n oude blog nog bij je linkies staat 😉
  .-= Aïsha´s laatste blog ..Genomineerd! =-.

 8. Battered Rose Beantwoorden

  Ik zie ook dat mijn oude blog nog bij je linkjes staat(S…H)

  En deze film lijkt me echt leuk, dus ik ga het zeker weten nog eens kijken!
  .-= Battered Rose´s laatste blog ..So here I am again. I haven’t been away for that long but it feels like forever. Half January… =-.

 9. lala Beantwoorden

  Films als Alice In Wonderland, The Lovely Bones, The Twilight Saga: Eclipse, The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn en Resident Evil 3D kun je niet met Where The Wild Things Are veregelijk?!

 10. Linda Beantwoorden

  Heb ‘m nog niet gezien, maar dat ga ik binnenkort wel eventjes doen.
  Ik heb je genomineerd voor de beautiful blogger award btw 😉
  .-= Linda´s laatste blog ..I’ll be right beside you, dear =-.

 11. Danique Beantwoorden

  Lijkt me wel leuk deze film! Ik weet niet, het doet me een beetje denken aan Never Ending Story, al is dat compleet anders :P.
  .-= Danique´s laatste blog ..You can take a picture of something you see. =-.

 12. Emma Beantwoorden

  Ik vond het echt een tegenvaller, hij leek me zo leuk maar vond het zo’n absurde film, ik heb hem met moeite uitgekeken. Geen film voor mij….
  .-= Emma´s laatste blog ..De trap =-.

 13. Pingback: xd44ntjuh » Blog Archive » Movielist 2010

 14. Pingback: Mulberry Campaign Fall Winter 2012.13 |

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *