Toen Jan nog Jantje was..

Ik ben de laatste tijd wel in het verleden aan het graven, zo kom je nog best eens leuke dingen tegen, zo bleek dus in mijn vorige log dat ik een klein (piepklein) beetje beroemd ben. Deze log gaat ook over een heel beroemd iemand, Jantje Smit. En nee, geen commentaar geven dat hij nu toch echt Jan heet, in die tijd, was het nog gewoon Jantje. En hij had de eer om met mij en mijn zus (ik was toen nog niet beroemd, hij wel) op de foto te gaan. "Is leuk voor oma," zei mijn moeder.

Wij waren naar Dinseyland. En dachten rustig en ongestoord het park te kunnen bezoeken. Maar onze rust werd verstoord door een klein manneke met een zeer grote lolly. Mijn moeder tikte hem op de schouder, "Wil je met mijn dochters op de foto?" Mijn zus en ik hadden vlak ervoor nog geprotesteerd, daar ging ons imago, wij met Jantje, dat kon écht niet. Mijn moeder zei, "Oma zou dit enig vinden" (Nou ja, dat hoor ik mijn moeder niet zeggen, maar het was iets in die trant..) Dus wij namen onze pose in en klik, voor eeuwig vastgelegd met de enige echte opa en oma zanger Jantje Smit. Toen zijn doelgroep nog boven de 65 lag. Die goede oude tijd, was het daar maar bij gebleven..

Maar nee, Jantje werd groot, groeide op en was niet klein meer. (Ja, logisch) Dus voortaan heette hij Jan. Jan Smit, wat toch een lekker stoere naam. En we houden allemaal van hem. Hij is zo lekker gewoon, een prater en zo lekker spontaan. Geweldig allemaal. Een soort tweede Jim veroverde een plekje in de muziekwereld toen hij de baard eindelijk in de keel had. Prima prestatie. Ik ben trots op hem. Maar alstublieft, waarom kan hij zijn doelgroep niet gewoon boven de 65 laten. De jongere generatie met rust laten, menig meisjes hart niet laten verstoren. Dan was ik pas echt blij geweest. Zijn muziek is dus zó not done. Wat zien jullie in hemelsnaam in dat jong? Behalve dat ie zo lekker normaal is en ‘goed’ kan zingen. Zijn zijn teksten dan zo geweldig? Zijn jullie dronken? Tell me! I really don’t get it..

Let nog even op het leuke detail op de foto, de hippe spijkerbroeken en de flateuse sportschoenen. De leuke gekleurde jassen doen het hem ook. Is het geen énig plaatje? Speciaal voor oma en nu ook een beetje voor jullie..

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *