Press Forward.

We zijn inmiddels alweer twee dagen in het nieuwe jaar beland en ik heb me daarin angstvallig stil gehouden. De eerst dag van het jaar bestond uit slapen, eten en de reis terug naar huis (zónder werkende ov-chipkaarten) vanuit Groningen. Met een hoofd vol snot besloot ik bij thuiskomst maar weer op tijd mijn bed in te duiken en een goed nacht te maken, om vandaag gelijk aan mijn goede voornemen te beginnen. Met behulp van mijn held (lees: de vader) zette ik mijn crosstrainer in elkaar en begon aan mijn vijf minuten durende work-out. Nu is het natuurlijk de bedoeling deze recordtijd op te schroeven tot minimaal een half uur bewegen. Maar voor het zo ver is, kijk ik met jullie terug naar mijn 2009.

Kun jij het je voorstellen, dat ik pas een jaar geleden met het Jeroen van Konigsbrugge-virus werd besmet door vriendinnetje Elma? Nu is die ontzettend leuke gozer niet meer uit mijn dagelijks leven weg te denken en – moet ik toegeven – mijn favoriete gespreksonderwerp geworden. Natuurlijk waren we daardoor aanwezig bij de opnames van Tussen de Oren,

In maart was het niet alleen tijd voor mij 22ste verjaardag (dat goed werd gevierd met mijn vriendinnetjes Elma, Crissy en Mandy), er stonden ook een aantal fijne concerten op de agenda. Zo ging ik (weer) naar Zeus, P!nk en Ponytail. Maar dit was ook de maand waarop ik een account aanmaakte op twitter en ik het er volledig mee eens ben als de woorden twitter, twitteren, tweets, tweeps, retweet officieel in de Van Dale worden opgenomen. Daarnaast was het deze maand tijd voor nog een feestje toen mijn domein xd44ntjuh.nl het levenslicht zag.

Een ander belangrijk hoofdstuk uit dit jaar zijn de boeken van Stephanie Meyer. Ik las met veel liefde over Bella en Edward, hoop de dvd(s) het komende jaar weer tientallen keren te zien, hing zelfs een poster op in mijn kamer en sloot mij aan bij team Edward. Het toppunt was natuurlijk wel toen mijn ouders tijdens hun vakantie in Italië op de set belandden van Nieuwe Maan.

In april werd ik ontslagen bij Intertoys met de smoes de kredietcrisis. Maar eigenlijk werd ik gewoon te duur en had hij liever een 16-jarig meisje dat alles nog moest leren. Maar niet getreurd, want deze maand begon ik aan mijn stage bij Vrouw.nl. Het begon de eerste dag gelijk al goed toen ik mee mocht naar een interview met Yfke Sturm. Vervolgens heb ik een heerlijke tijd gehad, wat ook mede werd veroorzaakt door de twee fantastische meisjes Marlies en Claudia. Verder was koninginnedag een memorabel moment – niet alleen door dhr. Kars – maar ook door mijn vriendinnetje Eva, waar ik deze dag bij doorbracht.

Toen was het alweer mei en ontmoette ik na 8 jaar (!) mijn penvriendin Lesley. Ik had mijn afscheidsfeestje van Interoys met een moorddiner in Amsterdam en een ander zeer geslaagd feestje was het 60-jarige huwelijk van mijn opa en oma. Ik ontdekte dat de Volendamse muziekmakers eigenlijk best heel charmant zijn tijdens een interview en besloot niet meer te zeggen dan de 3JS, Nick en Simon of Jan Smit hun carrière moeten beëindigen. Verder ging ik naar de theatershow van BudgetTV, een concert van the Killers en deed ik nog steeds erg veel leuke dingen voor Vrouw.nl.

In juni ging ik met Claudia op ontdekkingstocht in Tilburg voor het Because I’m A Girl Concert. Ik stond tevens oog in oog met mijn aartsrivaal Jim Bakkum op de cd-presentatie van EliZe.

En toen was het tijd voor mijn hoogtepunt van het jaar: Rock Werchter, met een fantastische line-up, een brandende zon, de hunnebedders, vriendinnetje Crissy en – volgens mijn moeder – mijn eerste vakantieliefde die mij de rest van de zomer bezighield. Tevens paste ik deze maand op het huis van Manon in Amsterdam, collega bij Vrouw.nl. Ik vond het heerlijk om onafgebroken in Amsterdam te zijn, maar wat iets minder was, waren de operaties van mij oom én vader, waarbij prostaatkanker was ontdekt. De operaties gingen gelukkig goed, het genezingsproces helaas minder, waardoor ik vele uren in de trein zat van stage/werk naar ziekenhuis, van het huis in Amsterdam naar de vakantieliefde in Hoorn en van daar soms ook nog even naar huis.

In augustus was het tijd voor Lowlands, wat ook dit jaar weer een zeer geslaagd feestje was en heb ik de kermis hier in het dorp kunnen ontwijken. Ook Coldplay in het Goffertpark in de maand september met vrieninnetje Elma staat nog goed in mijn geheugen gegrift. Het was in deze maand ook tijd voor mijn liefdesverdriet en het herdenken van mijn overleden lieve neefje. Ik verwende mijzelf daarom met een nieuw horloge, nieuwe sneakers én mijn rode winterjas.

In oktober ging ik voor het eerst in mijn leven (kaas)fonduen (een maand later zag ik voor het eerst hoe knoflook werd geperst). Ik begon met het lezen van het eerste deel van Stieg Larsson en maakte voor het eerst een filmpje voor the Movement. Ook had ik een date met Crissy, Mandy en Elma in Groningen en figureerde ik in een scene van Draadstaal.

In november maakte ik van the Hills mijn nieuwe favoriete serie en konden Elma en ik weer heerlijk kwijlen bij twéé concerten van Editors. Daarnaast ik ging ik nog naar het concert van Muse, een weekend naar Eva, had ik een twittermeeting en ging naar de Draadstaal Kerstshow.

De laatste maand van het jaar stond voor mij vooral in het teken van Dexter, verkouden zijn, Serious Request en feestdagen. Ik vierde oud en nieuw met Elma, Suus, Sanne en nog heel veel meer mensen in Groningen en we hebben letterlijk gedanst tot we erbij neervielen (Lees: Suus en ik op onze hakken).

Gelukkig nieuwjaar mijn lieve mede-bloggers!

21 reacties on “Press Forward.”

 1. Marjolein Beantwoorden

  Wat een leuk overzicht! Maare wat is er zo speciaal aan Jeroen van Koningsbrugge? Bij Ik hou van Holland vind ik hem wel erg leuk!

  xx
  .-= Marjolein´s laatste blog ..Those where the days my friend. =-.

 2. OSC4R Beantwoorden

  Een jaar wat lijkt op een jaar met diepe dalen en hoge pieken, met goede muziek als leidraad. Heerlijk al die concerten, en het feit dat je jezelf zo kon verwennen met kleding en accessoires waarmee je snel terug te vinden ben op foto’s 😉
  Vervelend was natuurlijk het verlies van je werk, en je naaste omgeving, waaronder je neefje.
  Maar als ik zo je blog lees kom ik tot de conclusie dat je uit iedere narigheid, wel een positieve bezigheid hebt kunnen vissen. Niet om iets te vervangen, maar miss om jezelf te laten zien dat er ook goede dingen in het leven zijn? Het lijkt mij in ieder geval een goede manier door moeilijke tijden te komen, waar ik zelf ook (maandelijks?) mee te maken krijg. Ik hoop dat 2010 een topjaar wordt, en hoewel we allemaal weten dat een jaar nooit perfect kan zijn, leer je van iedere gebeurtenis!

 3. Marlies Beantwoorden

  heerlijk zo’n overzichtje. Geniet van 2010, je kunt wel wat opstekers gebruiken na afgelopen jaar.
  Je bent het waard om een geweldig supercalifragilististic jaar te beleven.

  Geniet! Geniet! Geniet!

 4. Dagmar Beantwoorden

  Jij ook nog een gelukkig nieuwjaar! 2009 was voor jou zeker geen saai jaar zo te lezen, ik hoop voor je dat 2010 een geweldig jaar wordt!

 5. Jeske Beantwoorden

  Pff alles bij elkaar klinkt het echt of jij een super druk jaar hebt gehad!
  Gelukkig nieuwjaar!
  .-= Jeske´s laatste blog ..What we have is worth fighting for =-.

 6. Miekoe Beantwoorden

  Een veelbewogen jaar, dat 2009!
  Ik wens je een schitterend, gezond en gelukkig 2010!
  .-= Miekoe´s laatste blog ..The Land of Confusion =-.

 7. Esmeralda Beantwoorden

  Toch best een leuk jaar geworden zo te lezen!
  Fijn 2010!

  liefs x
  .-= Esmeralda´s laatste blog ..♥ 2009.. =-.

 8. Myrthe Beantwoorden

  Jij ook nog gelukkig nieuw jaar! 2009 klonk als een mooi jaar 🙂
  .-= Myrthe´s laatste blog ..108 One more night =-.

 9. Laura Beantwoorden

  Ja ik moet toegeven Jeroen blijft leuk 😀 (*kwijl*)
  Leuk jaar heb je achter de rug (grotendeels)!

  Fijne jaarswisseling! En maak er weer zo’n top jaar van he! 😀

  xx
  .-= Laura´s laatste blog ..What are your plans for 2010? =-.

 10. Danique Beantwoorden

  Oohhh ik moet ook hard op zoek naar een stageplek! In ieder geval nog een heel fijn nieuwjaar toegewenst!
  .-= Danique´s laatste blog ..Haar naam was Sarah =-.

 11. Louise Beantwoorden

  Je jaaroverzicht barst uit elkaar van de ‘coolheid’ 😀 Dat 2010 maar een topjaar mag worden 😀
  .-= Louise´s laatste blog ..Hello Seattle, I am a mountaineer =-.

 12. Alxndr Beantwoorden

  Volgens mij ben ik de enige in nederland die zich geen zorgen maakt over die OV kaart
  .-= Alxndr´s laatste blog ..They grow up so fast, don’t they? =-.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *