Avataresque Hermitage

HermitageSinds de opening op 29 juni 2009 had mijn moeder besloten ook een bezoek te willen brengen aan Hermitage Amsterdam. In het afgelopen halfjaar gingen 630.000 bezoekers ons voor. Ik sloot een deal met mijn moeder, als ik met haar mee zou gaan naar Hermitage, moest zij mee naar de film Avatar. En zo geschiedde, in de kerstvakantie was het aan ons om in de sneeuw en kou af te reizen naar Amsterdam.

De rondvaartboot
Nadat we een kwartier op de kade stonden te wachten op het cruiseschip van Lovers, dat ons naar Hermitage bracht, waren we officieel ondergedompeld als toerist. Het was leuk om de stad weer eens te bekijken vanaf de lager gelegen grachten en tot mijn verbazing leek Amsterdam weer kleiner als ik dacht. Bij Hermitage aangekomen stond er een ellenlange rij voor de kassa. Maar wij kochten onze kaartjes al via Lovers en konden zo verder lopen.

From the Inside
Was het gebouw voorheen volgestopt met bejaarden en hulpbehoevende mensen, na een immense verbouwing zijn daar alleen nog minuscule resten van over. De gaarkeuken en het orgel in de Kerkzaal waren daarentegen nog wel intact, en erg imposant om te zien. Maar we kwamen toch vooral voor de tentoonstelling Aan Het Russische Hof, en daar hebben we in totaal vier uur aan besteed (minus de pauze met warme chocolademelk en appeltaart). We liepen van het ene overweldigende kostuum naar het andere, van de waaiers naar de schoenen, van de hoofddeksels naar de sieraden, ondertussen genietend van de imposante schilderijen. We leerden over St.-Petersburg, de tsaren, hun familie, de ceremonies en de feesten. Tot eind deze maand is de tentoonstelling te zien aan de Amstel. Dus als je tijd hebt, spring dan in die rondvaartboot!

AvatarAvataresque
Jake Sully is een verlamde oorlogsveteraan in de toekomst, die met enkele anderen naar de maan Pandora wordt gebracht. De mensheid wil daar waardevolle grondstoffen uit de grond halen. Deze planeet wordt echter bewoond door de Na’vi, een mens-achtig ras met hun eigen taal en cultuur. De Na’vi doen er alles aan zich te beschermen tegen de mensen. Sully raakt betrokken bij hun vrijheidsstrijd, en wordt ook verliefd op één van hen…

De nieuwe Pocahontas
Voor het eerste sinds járen had ik weer een 3d-brilletje op mijn neus. En voor het eerst van mijn leven, deed ik dit voor een heuse ‘echte’ bioscoop film. Avatar: de internet-age sci-fi versie van Pocahontas. Nu hadden ze misschien meer aandacht aan het plot mogen besteden, de beelden maken het er niet minder om. Het prachtige landschap van Pandora, de vreemde wezens en het brute geweld maakt dat je soms ogen tekort komt (en dan zie je stiekem ook nog dubbel!). De film is zeker niet geschikt voor iedereen, maar bij mij viel de film wel degelijk in de smaak!

15 reacties on “Avataresque Hermitage”

 1. Jeske Beantwoorden

  De hermitage lijkt me best mooi, heb d’r goede dingen over gehoord.
  .-= Jeske´s laatste blog ..Ik won =-.

 2. Esmeralda Beantwoorden

  Leuk dat je een deal hebt kunnen sluiten met je Mams!

  Liefs x
  .-= Esmeralda´s laatste blog ..♥ Kiekjes.. =-.

 3. Miekoe Beantwoorden

  Gezellig, zo’n dagje met je mams! 🙂 Zou ik ook eigenlijk weer eens moeten doen. Is echt al te lang geleden.
  En Hermitage wil ik ook graag nog een keer zien!
  .-= Miekoe´s laatste blog ..What a difference a day makes =-.

 4. Linda Beantwoorden

  Klinkt wel heel tof, Hermitage!
  .-= Linda´s laatste blog ..Mijn meest gewaardeerde concertmomentjes =-.

 5. Logfather Beantwoorden

  Haha ik had precies hetzelfde! Was een tijdje geleden met m’n werk/stage naar de Hermitage en vond het helemaal geweldig, had ik van tevoren niet verwacht.

  Avatar was ook erg leuk. 🙂

 6. Desiree Beantwoorden

  Gezellig zo’n dagje zeg 😀 De film zou alleen niet mijn keuze geweest zijn 😉
  .-= Desiree´s laatste blog ..Dag 3! =-.

 7. Dagmar Beantwoorden

  Leuk dat je naar het Hermitage bent geweest! ^^ En Avatar is echt zo’n mooie film, ik heb hem ook gezien en het was genieten!

 8. Louise Beantwoorden

  Heel productief dagje (: Ik vond Avatar wel oke. En de Hermitage is zo te lezen ook een aanrader 😀
  .-= Louise´s laatste blog ..Winterlog =-.

 9. Eva Beantwoorden

  Haha ik zie het niet gebeuren dat ik mijn moeder mee neem naar Avatar 😉
  .-= Eva´s laatste blog ..Verhaal =-.

 10. Renee Beantwoorden

  Ik zag jou vorige week woensdag! Rond half zes op A’dam Centraal.. Kan dat?
  .-= Renee´s laatste blog ..No regrets i’m blessed to say, the old me is dead and gone away =-.

 11. Eva Beantwoorden

  ik moet ook nog steeds naar de Hermitage. Lijkt me echt te gek
  .-= Eva´s laatste blog ..Try before you die =-.

 12. Pingback: Movielist 2010 | xd44ntjuh

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *