Gelezen in 2009

Boekenlijst 2009“Zo. Heftig,” fluiter ik in het halfdonker. Mijn bedlampje geeft een zwak schijnsel af op de rug van mijn boek. Een week geleden was deze nog egaal en nieuw. Nu staan de onuitwisbare bladzijde-omslagen in De Vrouw Die Met Vuur Speelde gegrift, het tweede deel uit de millennium-trilogie van Stieg Larsson. Zoals gewoonlijk las ik tot diep in de nacht door om het boek uit te krijgen. Het derde deel hoop ik nog voor het nieuwe jaar uit te hebben, zodat ik deze nog nét aan onderstaande lijst kan toevoegen.

Dat zou betekenen dat ik dit jaar maar (ongeveer) 30 boeken heb gelezen. Mijn verlanglijstje op Bol.com bevat nog 21 items en durf ik verder (bijna) niet meer aan te vullen. In mijn kamer bevind zich namelijk nog een beschamend hoge stapel boeken die nog gelezen moeten/mogen worden. Eén van mijn goede voornemens was om dit jaar de stapel weg te werken, maar ik plak er gewoon weer een jaar aan vast. Wat is jouw favoriete gelezen boek van 2009?

Boekenlijst 2009:
01. Ani Choying Dolma: Mijn stem voor vrijheid
02. Arnon Grunberg: Tirza
03. Carlos Ruiz Zafon: Het spel van de engel
04. Cecelia Ahern: Ik zal je nooit vergeten
05. Cecily von Ziegesar: De it-girl – Lekker
06. Cecily von Ziegesar: Gossip Girl – Kus kus kus
07. Danny Wallace: Yes Man!
08. Khaled Hosseini: Duizend Schitterende Zonnen
09. Lindsey Kelk: Ik Hou Van New York
10. Michael Wallner: April in Parijs
11. Paulien Cornelisse: Taal is zeg maar echt mijn ding
12. Raymond de Vries: Zak
13. Rianne Verwoert: Trouw(en)
14. Rita Spijkers: Hemelkind
15. Rob van Vuure: Het lingeriedenken
16. Santa Montefiore: In de schaduw van het palazzo
17. Sarah Forsyth: Mijn leven in de hel
18. Saskia Mulder: Alex
19. Saskia Noort: De verbouwing
20. Senay Ozdemir: De Harsclub
21. Shanna Swedson: De tovenaar op het witte paard
22. Shanne Swedson: Op Vleugels
23. Shopie Kinsella: Shopaholic & Baby
24. Simone van der Vlugt – Herfstlied
25. Stephenie Meyer: Twilight
26. Stephenie Meyer: Nieuwe maan
27. Stephenie Meyer: Eclips
28. Stephenie Meyer: Zielen
29. Stieg Larsson: Mannen die vrouwen haten
30. Stieg Larsson: De vrouw die met vuur speelde

22 reacties on “Gelezen in 2009”

 1. Saar Beantwoorden

  Ik koop sneller boeken dan ik lees dus die NTL stapel wordt eigenlijk alleen maar groter. Maar 30 boeken in een jaar vind ik toch nog een hele prestatie!

  De boeken die ik het leukst vond waren van deze serie: http://www.zosaar.nl/?p=787
  .-= Saar´s laatste blog ..Christmas Is Over… =-.

 2. Danique Beantwoorden

  Ik heb Taal is zeg maar echt mijn ding voor kerst gekregen. Dus die ligt nog nieuw in mijn boekenkast! De boeken van Stephenie Meyer heb ik ook gelezen, ik ben nu in het laatste deel bezig Breaking Dawn. Duizend schitterende zonnen en het Spel van de engel lijken me ook erg mooi om te lezen! En mannen die vrouwen haten heb ik mijn vader cadeau gedaan met kerst, dus die kan ik nog mooi van hem inpikken ;).
  .-= Danique´s laatste blog ..Cadeautjes! =-.

 3. Joyce Beantwoorden

  Zitten goede boeken tussen!
  Ik heb niet echt een favoriet boek, al spreken de boeken van Patrick van Rhijn me wel heel erg aan! 😀

 4. Claudia Beantwoorden

  En toch is ‘Schaduw van de wind’ van Carlos Ruiz Zafón beter dan ‘Het spel van de engel’.
  Ik zal ook eens gaan bijhouden hoeveel boeken ik lees, maar denk dat ik ook wel aan de 30 kom 😉
  Ben nu ‘De jongen met de gestreepte pyama aan het lezen, en heb de nieuwe van David Baldacci klaar liggen voor het nieuwe jaar… Eragon is misschien ook wel wat voor je?

 5. Bibiane Beantwoorden

  Ik vond New Moon het leukste boek dat ik dit jaar las. En ik heb ook een parodie gelezen op Harry Potter, hilarisch… Verder niet super veel gelezen wegens weing tijd. Maar heb een hele kast vol…

 6. Desiree Beantwoorden

  Ik houd van lezen, en ik kan niet echt kiezen wat nu mijn lievelingsboek was dit jaar 🙂 Volgend jaar ga ik weer een lijstje bijhouden 😉 Enne, schrik niet, maar op mijn NTL lijstje staan meer dan 100 boeken :$
  .-= Desiree´s laatste blog ..Nog één weekje! =-.

 7. Esmeralda Beantwoorden

  Zo, jij hebt een heleboel boeken gelezen!
  Ik heb uit jouw rijtje alleen saskia noort de verbouwing gelezen!

  Fijn 2010 alvast!

  liefs x
  .-= Esmeralda´s laatste blog .. =-.

 8. Jeske Beantwoorden

  Behalve shopaholic en baby staat er niets tussen wat ik ook gelezen heb. Maar mijn favo boek van dit jaar was toch gewoon de shopaholic serie. Dus eigenlijk 5 boeken.
  .-= Jeske´s laatste blog ..Ice age 3: Dawn of the Dinosaurs =-.

 9. Dagmar Beantwoorden

  Wauw, dat zijn erg veel boeken! Ik ben zelf niet zo’n boekenwurm, maar de boeken van Stephenie Meyer zijn geweldig. En Khaled Hosseini met Duizend Schitterende Zonnen – wauw…

 10. Martine Beantwoorden

  Daar zitten leuke boeken tussen! 🙂 Ook ik lees echt heel erg veel, maar vooral van de bieb, omdat ik standaard blut ben. Wel vorige week weer een hele stapel bij De Arm (2ehandswinkel) gekocht, mmmmm. Liefs van Martine
  .-= Martine´s laatste blog ..Feliz Navidad! =-.

 11. Daisy Beantwoorden

  Poeh… wat een reeks titels! Ik lees eigenlijk nooit.
  Behalve in tijdschriften… ik lees wel veel voor in mijn klas. Maar die verhalen zullen iets simpeler zijn dan die verhalen in jouw boeken! 🙂
  .-= Daisy´s laatste blog ..Winterse beelden II =-.

 12. Louise Beantwoorden

  Lezen is heerlijk 😀 Ik zou eigenlijk niet weten wat mijn lievelingsboek uit 2009 was. Ik denk dan toch een boek van Jodi Piccoult, omdat die me het beste bijgebleven zijn. Ik wens je een gelukkig 2010 toe! 😀
  .-= Louise´s laatste blog ..And a happy newyear! =-.

 13. Eva Beantwoorden

  Ik denk dat ik ondertussen al aan de vijftig zit dit jaar.. Belachelijk eigenlijk 😉
  Nu maar met een nieuwe beginnen, gelukkig is mijn boek net gisteren uit :p
  .-= Eva´s laatste blog ..Decennium =-.

 14. Marlies Beantwoorden

  Mijn favo boek van 2009 staat er niet bij: “Een meisje van ver” van Sadia Shepard. Echt prachtig!

  Zafon ligt op me te wachten: eigenlijk voor nu.

  En: u vraagt, wij draaien. MIjn eerste blogje over ons avondje is klaar. Nu jij! 😉

 15. Desiree Beantwoorden

  Poeh, jij hebt er een boel gelezen! Ik zou het ook zo graag willen, maar ik kom er gewoon niet meer aan toe en ik gun mezelf die tijd niet.
  .-= Desiree´s laatste blog ..2009 =-.

 16. Saskia Beantwoorden

  Ik ben net begonnen bij te houden welke boeken ik in 2010 ga lezen 😉 (netals de film’s die ik ga kijken).

  Mijn beste boek was De laatste Schreeuw van Kate Brady

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *