Play The Music

Serious Request

Luister: Rigby – One Song

Als ik aan deze blog begin, vraag ik mij af in welke (bestaande) categorie ik deze blog kan stoppen. De categorie muziek komt natuurlijk het dichtste bij maar dekt voor mijn gevoel toch de lading niet helemaal. Toen het vorige week begon te sneeuwen, had ik niet verwacht dat heel Nederland daardoor plat zou liggen. Dat ik zondag niet in een riante stoel naar de musical Joseph zat te kijken, maar de hele dag achter mijn laptop doorbracht, starend naar de live beelden van Serious Request 2009. Sindsdien praat ik over niets anders meer op twitter (en dus ook op Facebook), maar ook tegen mijn ouders of vrienden raak ik er niet over uitgepraat. Stop Malaria, Play the Music.

In 2004 werd het format van het jaar daarvoor (Request On Tour) flink uitgebreid om 3FM sterker te kunnen profileren. Maar een andere belangrijke reden was iets te doen voor een goed doel, de zender kwam in contact met het Rode Kruis. Die hulporganisatie vond dat in de wereld veel gebeurt dat nauwelijks in de publiciteit komt en vanaf dat jaar wordt er geld ingezameld verschillende projecten. Dit jaar strijden Gerard Ekdom, Annemieke Schollaardt en Giel Beelen in het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen tegen malaria. Stop Malaria, Play the Music.

Ik had graag een bezoek aan het Glazen Huis in de studentenstad willen brengen, helaas werkt het weer niet mee. Maar dat maakt de opbrengst er gelukkig niet minder om. De tussenstand na 96 uur is 1.058.594 euro. Ik vroeg gisteren You Don’t Know Love van Editors aan. Of deze ook al gedraaid is vannacht? Ik heb geen idee. Maar ik heb mijn goede daad gedaan gisteren en twee muskietennetten gefinancierd. Stop Malaria, Play the Music.

Serious Request

14 reacties on “Play The Music”

 1. Jeske Beantwoorden

  Ja ik kwebbel er ook de hele tijd over, maar ik heb niet het idee dat mijn ouders daar nou zo erg op zitten te wachten. Mja ik heb al wel 15 euries gedoneerd.
  .-= Jeske´s laatste blog ..Lush fairy tale sugar scrub =-.

 2. Esmeralda Beantwoorden

  Ik heb het dit jaar niet helemaal gevolgd, en ik zal ook niet naar Groningen gaan maar het idee is wel helemaal top. Had vanavond bij RTL Boulevard al gehoord dat ze al 1 miljoen euro hebben opgehaald, dat vind ik toch echt wel heel er goed! Komt vast door de kerst 😉

  liefs X
  .-= Esmeralda´s laatste blog ..× Rijles in de sneeuw × =-.

 3. Paulien Beantwoorden

  Wauw doen ze (en jij ook trouwens) goed!! En dat ondanks het gedoe met de sneeuw!!

  Frustrerend he dat heel Nederland platlicht als het weer iets geks doet…
  .-= Paulien´s laatste blog ..18-12-2009 =-.

 4. Sharon Beantwoorden

  Ik heb ook een plaat aangevraagd en hem ook langs horen komen. Al werd mijn naam daar niet bij vermeld, maar dat vind ik niet zo’n ramp. Ik doe het elk jaar weer en ook al heb ik geen cent te makken, en ben ik helemaal niet zo goede-doelerig ingesteld, dit vind ik elk jaar weer helemaal top. Ook ben ik een digitale collectebus gestart (mocht je nieuwsgierig zijn, ik wil niet spammen haha, staat een logje op mn site) en heb daar ook nog maar wat in gedoneerd…

  Wel vind ik Annemieke niet zo leuk.
  Ik volg het hele dagen op 101tv en zij is toch niet dat je zegt: Ja! Gezellig. Gerard Ekdom daarentegen doet het weer helemaal super en is elk jaar weer leuk om naar te kijken 😀

 5. Carmen Beantwoorden

  Wat goed van je! Ik wist er eerlijk gezegd nog niet zo veel van, maar ik vind het erg goed dat ze dat allemaal doen.
  .-= Carmen´s laatste blog ..more, more, more =-.

 6. Kim Beantwoorden

  Ik woon best vlakbij en ben er nog steeds niet geweest! Stom eigenlijk.. Ik vind het allemaal wel super wat ze doen!
  .-= Kim´s laatste blog ..Radar =-.

 7. Sparkle Beantwoorden

  Ik ben er al een aantal keer geweest, woon er vlakbij en ik vind het echt een goede en leuke actie. Het weer is er wel wat beter op geworden, dus misschien alsnog een bezoekje naar Groningen?

 8. Danique Beantwoorden

  Wauw, ik weet niet wat ze de afgelopen jaren hebben opgebracht, maar ze hebben zeker al een mooi bedrag bij elkaar gescoord zo! Leuk dat je een nummer hebt aangevraagd :).
  .-= Danique´s laatste blog ..Kerst 2009 =-.

 9. Linda Beantwoorden

  Inderdaad, jij twittert nergens anders meer over! 😉 maar dat vind ik leuk, want ik vergeet telkens te kijken en nu blijf ik toch op de hoogte. En wauw, zelfs van die tussenstand was ik nog niet op de hoogte! Wat goed 😀
  .-= Linda´s laatste blog ..:slobber: =-.

 10. Lies Beantwoorden

  wooow verwarrend! :p
  music for life van stubru organiseert dit nu ook in het glazen huis
  ik wist niet dat ze dat in nederland ook deden ^^ zoveel te beter natuurlijk!
  weg met die muggen wiiioeee

 11. Louise Beantwoorden

  Ik vind het ook een supergoed initiatief. Ik zal niet langsgaan, maar wel een plaat aanvragen denk ik 😀
  .-= Louise´s laatste blog ..Merry Christmas! =-.

 12. Eva Beantwoorden

  Volg het eigenlijk elk jaar al. Maar nog steeds niet wezen kijken.. Volgend jaar misschien al zeg ik dat elk jaar :p
  x
  .-= Eva´s laatste blog ..Ineens =-.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *