Plog: Londen Love

Spontaan shoppen in Londen, daar doen vriendinnetje Lesley en ik niet moeilijk over. Wat begon als een (te) gek idee, werd al snel werkelijkheid en na een paar slapeloze nachten door de (gezonde) spanning, zaten we woensdagochtend al vroeg in het vliegtuig naar Londen! Zoals Vivienne Westwood ooit zei: “There’s nowhere else like London. Nothing at all, anywhere.”

Mijn liefde voor Londen begon in november 2013, toen vriendje en ik tijdens onze citytrip alle toeristische uithoeken van de stad verkenden. We keken onze ogen uit in de M&M’s store, beklommen de Tower Bridge en trotseerden de London Eye. We dansten op de deuntjes van Naked & Famous en bewonderden de dinosaurussen in het Natural History Museum en knuffelden met de immens grote teddyberen in Harrods. Door al deze mooie herinneringen was het heerlijk om afgelopen week weer even terug in Londen te zijn, een bliksembezoek te brengen aan mijn favoriete kledingwinkels en wat quality time te hebben met mijn lieve (pen)vriendin en ons 15 (!) jarig jubileum te vieren. Wat wij tijdens onze reis van 50 uur hebben meegemaakt, zie je in 50 foto’s (!) terug op onderstaande plog! Kijk je met me mee?

Een goedemorgen zonder zorgen! Lesley en ik ontmoeten elkaar om 5:30 uur op Schiphol… wat is het vroeg! Maar dat hebben we er wel voor over.

En wanneer je wekker om half 5 's ochtends gaat, heb je een uur later dringende behoefte aan koffie. In de vorm van Starbucks natuurlijk, om onze citytrip feestelijk te beginnen!

Vliegen met Easyjet. What else? Het zonnetje begint al te schijnen…

Om 7 uur gaan we de lucht en en zien we deze heerlijke blauwe lucht! Fingers crossed dat de zon zich ook aan de andere kant van de Noordzee laat zien…

Het is inmiddels 9 uur ’s ochtends. En yes, ook in Londen is het mooi weer. Met de trein reizen we van vliegveld Gatwick naar Victoria Station. We worden onthaald door tientallen gezellige Union Jacks.

We besluiten over Buckingham Palace Road richting The Mall te wandelen met het zonnetje schijnend op onze bolletjes.

Natuurlijk maken we onderweg een schoenenfoto, in het kader van different shoes every day!

Het is nog vroeg en op dit tijdstip mogen taxi’s blijkbaar lekker over The Mall crossen. Liefde voor deze foto, die ook 60 jaar terug gemaakt had kunnen zijn!

I spy… I spy with my little eye… the London Eye.

Mooiste ochtendwandeling van het jaar!

Onze wandeling eindigt bij een kunstwerk van het Shaun in the City project bij St Martin’s Courtyard. In totaal zijn er 50 schapen in Londen te vinden, hoeveel zullen wij er spotten?

Het is inmiddels 10 uur en daarom de hoogste tijd voor een ontbijt bij Bill’s in St Martin’s Courtyard. Lesley kwijlde bij het zien van zoveel witte chocolade!

Pancakes o’clock!

Na het ontbijt is het tijd voor een rondje (vintage) shoppen in Seven Dials, vergelijkbaar met de 9 straatjes zoals we die kennen in Amsterdam.

Daar is Shaun het schaap… en mijn eerste aankoop die ik bij vintage store Rokit deed.

We lopen door naar Covent Garden. En wie lopen we daar tegen het lijf?! Het is niemand minder dan onze vrolijk gekleurde Shaun.

Na een rondje Seven Dials en Covent Garden genieten we van een goddelijke cupcake. Red Velvet for president!

Wandelen door de straten van Londen is helemaal zo erg nog niet.

Klassiekers uit lang vervlogen tijden….

…leveren leuke fotomomenten op. London calling!

Feit. Wij kunnen niet zonder Statbucks. En WiFi. Met de voetjes omhoog zoeken we de route op naar ons appartement voor de nacht.

Beyond Retro (58-59 Great Marlborough) bombardeerden we tot onze vintage favoriet.

EÊn keer raden in welke wijk we zijn beland.

Ons appartement (geboekt via Airbnb) bevindt zich midden in Chinatown, boven het Candy Cafe waar men bubbeltjes thee drinkt. We checken in bij onze gastheer, dumpen ons een spullen en vervolgen onze weg richting Regent Street.

Ook in Regent Street mogen we weer schaapjes tellen.

Hiephoi, een echte Britse Shaun!

Oh, deze winkel was zo fijn. ‘Independent graphic and illustration label’ Lazy Oaf verkoopt kleding en accessoires met (te) gekke printjes.

Lets eat man! Of… Lets eat, man! We overwogen deze prachtexemplaren mee te nemen voor onze vriendjes.

Op naar de volgende winkel!

Kwamen we zomaar pardoes bij onze vriendin Victoria terecht.

Op James Street komen we Giraffe Burgers and Cocktails tegen, prima avondmaal wat ons betreft. +1 voor de cider met aardbeiensmaak!

Burgers & Sweet Potato Fries. #nomnomnom

Sketch. Er zijn verschillende zalen en ze zijn allemaal even bewonderenswaardig. Ja, zelfs de wc. MUST. VISIT.

Onze eerste dag zit erop. Schoenen uit en oogjes toe!

Goodmorning London! Onze tweede en laatste dag alweer in deze fijne stad.

Uitslapen zat er niet in, zo midden in Chinatown! Eigenlijk wel fijn, des te meer hebben we nog iets aan onze dag. Dit is het uitzicht vanuit onze slaapkamer.

Onze eerste stop vandaag is de immens grote Primark in Oxford Street. Ik vond dat Lesley deze waterschoenen moest kopen, hartstikke hip.

Van een immens grote Primark naar een immens grote Lush! Drie etages gevuld met beautyartikelen, worden we blij van.

Over blij worden gesproken… In de New Look vond Lesley deze pantoffels. De unicorns gingen met mij mee naar huis!

Ik zou dit graag in alle paskamers willen introduceren, maar doe er dan wel een ‘hell no’ haakje bij. Dankjewel.

Een sneak preview van mijn nieuwe AX Paris pakje. De maillot eronder moet je natuurlijk even wegdenken.

Tijdschriften scoren bij WH Smith. In een flits dacht Lesley even dat ik op de cover van Red stond. Maar nee… het is een andere red head.

Moe, maar voldoen in de trein richting Luton Airport. Het is (helaas) weer tijd om huiswaarts te keren.

Burgers eten op Luton Airport. What else?

Bye bye London, see you soon! We laten het regenachtige weer achter ons en vliegen rond 19:00 uur weer richting de zon.

Welke tips heb jij voor een citytrip naar Londen?

27 reacties on “Plog: Londen Love”

 1. Dina

  Wat eengezelligheid ladies! De outfit van Ax Paris is heel mooi trouwens (ook met maillot, je kan het hebben).

 2. Deborahschrijft

  IK WIL OOK NAAR LONDEN! (Ja, Caps Lock was nodig hahaa). Ik probeer ieder jaar te gaan, maar helaas vorig jaar niet geweest. Wel jammer dat de Pond nu zo duur is 🙁

  • Danielle

   Dat is inderdaad erg jammer, maar ik hoop toch dat je dit jaar nog kunt gaan! 😉

 3. Sheelagh

  Ha, die Vivienne Westwood snapt het wel 🙂 en jullie ook. Heerlijke foto’s. Liefde voor al die Shauns, je vrolijke hoofd, de reuze-Lush, maar vooral de unicornsloffen. Awesome!!

 4. Liselore | GRAB YOUR BAGS

  Wat een mooie foto’s maak jij! Het geheel oogt ook heel vrolijk met al die kleurrijke plaatjes. Ik ben ook een keer voor twee dagen naar Londen gegaan (kon destijds voor â‚Ŧ10 met Ryanair hehe) maar als ik knaken heb moet ik het zeker weer doen! Lege koffer mee en los gaan maar 😉

  • Danielle

   Wow, dat is echt helemaal goedkoop. Wij moesten het doen met alleen handbagage, en dat ging maar net 😉

 5. Leonie

  Wat een leuke foto’s! Die ene met die taxi’s is idd echt heel erg mooi. En die pantoffels wil ik ook! Ik ben zelf ook verliefd op Londen, en na het zien van deze foto’s wil ik ook heul snel er weer eens heen <3

 6. Crissy

  Oohh Daan, wat leuk om te zien! Nu wil ik ook (weer) naar Londen. 🙂

Reacties zijn gesloten.