The Guilty Pleasure Tag

Nina vond het hoog tijd om de Guilty Pleasure Tag nieuw leven in te blazen. De tag werd een paar jaar terug bedacht dor Olga van Teamconfetti.nl, maar Nina heeft de vragen een update gegeven. Durf jij – net als ik – de guilty pleasures van nu en uit je jeugd toe te geven?

Wat was jouw favoriete foute film en waarom?
Ik was (én ben) dol op chick flicks. Films als Mean Girls, Legally Blonde, Clueless, 10 Things I Hate About You, The Parent Trap en She’s All That werden regelmatig in de dvd-speler gestopt. De laatste chick flick die ik keek was The Duff, afgelopen vrijdag. Genieten! Je snapt, ik kan niet wachten om Pitch Perfect 2 in de bioscoop te zien! Stiekem wil ik dus ook naar de Bend It Like Beckham musical in Londen.

Op welke acteur had jij een crush?
Dat was toch wel Heath Ledger als Patrick Verona in de film 10 Thing I Hate ABout You. Patrick Swayze is (en blijft) natuurlijk ook goddelijk in zowel Dirty Dancing als Ghost.

Bij welke film ken jij alle dialogen uit je hoofd?
Harry Potter en de Steen der Wijzen, niet te verwarren met de Engelstalige versie. De nasynchronisatie kan ik drómen.

Welke soundtrack zing jij keihard mee (in je eentje, thuis voor de spiegel)?
Let It Go en Defying Gravity, beide gezongen door mijn grote voorbeeld Idina Menzel (of Adele Dazeem, als je John Travolta moet geloven). Ook de soundtrack van de film Jesus Christ Superstar uit 1973 schreeuw ik graag keihard mee dankzij mijn moeder. Zowel Idina als Ted Neeley (Jesus Christ) ga ik dit jaar op het toneel zien. Zo fuck-ing vet.

Welke serie keek/kijk jij, en kan eigenlijk door voor ‘fout’?
Mijn zus beheerde de afstandbediening en ik keek regelmatig Full House, Melrose Place en Beverly Hills, 90210 met haar mee. Wanneer ER, The Bold of As The World Turns op het beeldscherm verscheen, vertrok ik met de noorderzon richting mijn barbies. Toen ik iets ouder was keek ik graag naar The X-files, Xena, Buffy The Vampire Slayer en Charmed. Een guilty secret is trouwens dat ik nooit naar Friends of Sex and the City heb gekeken. Ook niet naar de televisiezender TLC trouwens. Geef mij maar Gooische Vrouwen, Gossip Girl of Army Wives.

Welke ‘foute’ serie mis jij?
Gossip Girl en Veronica Mars. De film van laatstgenoemde vorig jaar was echt niet genoeg om mijn honger naar deze serie te stillen.

Wat zou je doen als jouw favoriete serie terug zou komen? Zou je weer gaan kijken?
De gossip ging rond dat er een Gossip Girl film aan zat te komen, helaas blijkt dit niet waar te zijn. Een reünie met de oude cast zie ik wel zitten, maar een reboot van de serie met een geheel nieuwe cast is ook prima. Ook zie ik kansen om de andere boekenreeks van Cecily von Ziegesar – The It-girl – als televisieserie uit te brengen.

Wat was jouw favoriete boyband?
Voor mij geen Take That, Backstreet Boys of Five, in mijn jongere jaren was ik al recalcitrant. Ik luisterde liever naar de Spice Girls en S Club 7 (met de bijbehorende serie als guilty pleasure!).

Wie was jouw crush?
Als puber was ik erg gecharmeerd van de jongens van Blue. Ook Shaggy kon ik wel waarderen, ik had een levensgrote poster van zijn hoofd op mijn deur hangen. Overigens was ik hier alweer vrij snel van genezen toen ik de rockmuziek ontdekte. De posters van Destiny’s Child maakten plaats voor de merchandise van HIM (en dan met name van de zanger Ville Valo).

Bij welk nummer ken jij elke regel tekst?
Tientallen rockalbums passeren als passend antwoord de revue, maar omdat dit de Guilty Please Tag is, geef ik maar gewoon toe dat ik het album van Telekids uit 1997 nog altijd kan dromen, net als de grootste hits van Kinderen voor Kinderen trouwens.

Voor welke snack kunnen ze jou wakker maken?
Het begint met cheese en eindigt op cake.

Welke snack ligt er altijd in jouw koelkast?
Ik ben een toetjesmonster. En dat zit in de familie, mijn kleine neefje scandeert na iedere maaltijd: “Toetje, toetje, toetje!”. Daarom staat er altijd vla, kwark, yoghurt of pudding in de koelkast. Een dag geen toetje, is een dag niet geleefd!

Wat was je favoriete snack/snoep uit je jeugd?
Ik was dol op pepernoten, Nibb-it chips, zure matten en smarties (die ik dan eerst op kleur sorteerde). Ik kon overigens ook intens genieten van zo’n zakje snoep uit de sportkantine, wat een verwennerij was dat!

Welke guilty pleasures voltrekken zich als er niemand kijkt?
In mijn ondergoed door de kamer dansen, daar doe ik niet moeilijk over. Als niemand kijkt.

Vul in wat voor jou van toepassing was en wat je er zo leuk aan vond. Ik was een… CU2’er/Hyver/Sugababe/Superdude
Ik was uren zoet met het invullen van vragenlijsten en het maken van verschillende afbeeldingen voor CU2, lekker digitaal knutselen. Dit deed ik ook graag op mijn MSN Group en via Geocities. Ook zat ik op een forum waar we hippe poppetjes voor elkaar ‘pixelden’. Hyven heb ik vervolgens ook zeer actief gedaan, wie niet?!

Noem één van je absurde verzamelingen.
Mijn BLOND Amsterdam verzameling is vooral absurd duur en mijn snowglobes als souvenir gewoon leuk. Als klein meisje had ik een absurd grote verzameling aan Winnie The Pooh spullen. En dolfijnen…

Wat was jouw laatste belachelijke aankoop?
Dat zijn wellicht mijn nieuwe schoenen, want stiekem heb ik er al meer dan genoeg. Maarja, alles voor die Different shoes every day challenge!

Welk kledingstuk vind jij heerlijk, maar kan eigenlijk het daglicht niet verdragen?
Mijn felroze onesie heb ik eenmalig buiten de deur gedragen tijdens carnaval, maar in het normale daglicht is het een belachelijk kostuum.

Welk 90’s kledingstuk mag absoluut terugkomen?
Het is je vast ook al opgevallen dat de trends uit de jaren 90 gewoon (weer) bij de grote ketens in de rekken hangen. Is er überhaupt een kledingstuk uit dit tijdperk dat nog geen herintrede heeft gemaakt? Zélfs om de Spice Girls schoenen – waar ik zo dol op was – kun je niet meer heen!

Ik nomineer…
Iedereen die het hartstikke leuk vindt om deze tag in te vullen!

30 reacties on “The Guilty Pleasure Tag”

 1. Alex

  Haha, leuke tag! Jammer, dat ik op mijn blog in het Duits en het Engels en niet in het Nederlands schrijf…misschien een keer tijd om dat te veranderen om mee te kunnen doen 😀

   • Alex

    Jaa, dat klopt wel…geen idee of ik het binnenkort niet misschien ga doen, haha. Eigenlijk heb ik ook wel zin gewoon in het Nederlands te bloggen, maar dan zou ik een tweede blog moeten beginnen en in drie talen bloggen is dan toch net iets te veel werk 😀

    • Danielle

     Dat is inderdaad heftig, je kunt wel een ‘vertaalknop’ op je blog zetten? Dan kunnen bezoekers gewoon de gewenste taal selecteren!

 2. Saar

  Hele leuke tag! Ik was ook hel erg van de Nibb-it en zure matten zo lekker. Ik ga deze tag onthouden en binnenkort ook invullen!

 3. Pingback: The Guilty Pleasure Tag - Bianca Magielse - Fabulous na 40

  • Danielle

   Thanks, haha ja… ik kon het niet laten om bij het schrijven van de tag een paar nummers van Blue te luisteren 😉

 4. Liliane

  OHMYGAWWWWWDDDD, spice girls schoenen met donuts!!!!!
  En ik vind het leuk dat we van dezelfde generatie zijn. Herkenbaar enzo 😉

 5. Natascha - Pixel Purrfect

  Haha leuke tag! Echt zo herkenbaar 🙂 (vooral dan dat meezingen met let it go (whoeps)) en echt grappig dat je de soundtrack van jesus christ superstar zo leuk vind! Ik vind deze ook echt hilarisch, maar niemand in mijn omgeving kent deze, een beetje een lonely guilty pleasure dus!

 6. Nina

  Wat is ‘ie leuk geworden, jouw invulling aan de tag! Ook ik krijg Let it go niet meer uit mijn hoofd, hoor:-)

 7. Judith

  Mean girls is echt een dikke vette guilty pleasure haha! Kan me niet eens meer herinneren hoe vaak ik die film gekeken heb. En dan met popcorn en vijf gillende vriendinnetjes natuurlijk. Die houden we erin!

  Liefs Judith
  http://www.myownvogueworld.com

 8. Aïsha

  Heerlijk om te lezen! Heel veel OH JAAA momentjes. Vooral bij S Club 7, ik keek die serie ook! Mijn guilty pleasure qua kleding die ik nu draag blijven mijn zwangerschapsbroeken. Hahaha, ze zitten gewoon zo lekker!

  • Danielle

   Haha, mag ik er eens eentje van je lenen dan? Lekker chillen op de bank en samen S club 7 terugkijken? 😉

 9. Olga

  Ik vind ‘m leuk en ga hem van je overnemen! Stond jij trouwens ook niet eens met je kamer in een blad? Of heb ik gewoon super veel van je kamer mogen bekijken via foto’s en de webcam? 🙂

  • Danielle

   Superleuk, ben benieuwd! En nee, hoor ik heb ooit eens een filmpje voor je gemaakt 😉

Reacties zijn gesloten.