OOTD: Like a painting

Eens moet de eerste keer zijn, een Outfit Of The Day post op Culturalize.nl. Ik heb hier dus een haat-liefde verhouding mee. Ik vind het fantastisch hoe fashion bloggers met de meest fenomenale foto’s aan komen huppelen. Tegelijkertijd kan ik hartelijk lachen om de typische pose(s). Eerlijk is eerlijk, ook ik heb daar soms last van bij het maken van gezellige kiekjes. Met je blog in het achterhoofd wil je toch het beste uit de (groot)hoek(lens) komen.

Happy Birthday!
Nu had ik voor mijn 28ste verjaardag een fantastische jurk besteld bij SheInside. Wat ik toen nog niet wist, is dat deze jurk perfect paste binnen het thema van deze dag: op bezoek bij Rembrandt in het Rijksmuseum. Het stond al bijna twee jaar op onze wishlist, om een bezoek te brengen aan dit imposante gebouw dat sinds 13 april 2013 heropend is.

For The Love Of God
Eerder bracht ik tijdens de Museumnacht een bliksembezoek aan de Nachtwacht en bekeek ik in 2008 het kunstobject van Damien Hirst: een schedel ingelegd met duizenden diamantjes. Toentertijd vond ik schilderijen uitermate oninteressant, inmiddels ben ik een stuk ouder (of wijzer?) en zie ik ook hier wel de charme van in. Maar ik vind het vooral interessant om onze culturele geschiedenis verder te ontdekken.

Late Rembrandt
Toen ik langs de vele prenten, portretten en landschappen van must visit once in a lifetime expercience Late Rembrandt schuifelde, groeide (of gloeide?) ik van trots. Die beste man was baanbrekend en revolutionair. Hij experimenteerde in zijn latere leven graag met verf en licht, dat in deze expositie ontzettend goed naar voren komt.

Zelf experimenteer ik ook graag met verf. In mijn haar. En dat prachtige licht dat door gebrandschilderde ramen viel in de Voorhal van het Rijksmuseum, bleek perfect voor mijn spontane Outfit Of The Day fotoshoot! De indrukwekkende mozaΓ―ekvloer werd misbruikt als ondergrond voor mijn Different Shoes Every Day challenge en ondertussen keek ik mijn ogen uit naar de gigantische wandschilderingen. En vooruit, nu is het jouw beurt om je ogen uit te kijken naar mijn allereerste outfitpost ooit!

Jurk (SheInside), vestje (merk onbekend), maillot (H&M), schoenen (Dr. Martens).

Rijksmuseum Amsterdam
Outfit Of The Day Rijksmuseum Amsterdam

Outfit Of The Day Rijksmuseum Amsterdam

Outfit Of The Day Rijksmuseum Amsterdam

Outfit Of The Day Rijksmuseum Amsterdam

Outfit Of The Day Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Outfit Of The Day Rijksmuseum Amsterdam

Outfit Of The Day Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

21 reacties on “OOTD: Like a painting”

 1. Dina

  Jaaaa zo mooi! Gelukkig dat je ‘m online hebt gezet, want ik was zo benieuwd naar alle foto’s! Staat je heel mooi schat! <3

 2. nel.lakeman

  Net als jou ook al 2 jaar van plan om Rijksmuseum te bezoeken,
  misschien binnenkort?

 3. Lesley van de Langkruis

  Wauw Daan echt super! Dit is echt een gave locatie die perfect bij je nog coolere jurk past πŸ™‚ Je straalt dus volgens mij vond je het geweldig in het museum πŸ™‚ xxx

 4. Marjolein

  Wat een leuk idee om daar je outfitfoto’s te maken. Gaaf! Ik vind je shoe challenge ook zo leuk. Ik was ook pas een paar maanden geleden voor het eerst in het nieuwe Rijks. Maar wat is het inderdaad prachtig!

  • Danielle

   Zo lief, dankjewel! Er verschijnt vandaag een extra feestelijke met confetti op Instagram πŸ˜‰

 5. Frederique

  Vaker doen hoor een outfit post, ik vind echt alles leuk: de jurk en de schoenen en het Rijks natuurlijk ook πŸ™‚

 6. Karen

  Leuke foto’s! Je jurk is niet mijn stijl, maar ik vind het jou heel leuk staan.

 7. Liliane

  Je kan zo onderdeel worden van de collectie, zo mooi ben jij! (Oh shit, ik bedenk zojuist een goede openingszin voor de leuke jongen bij de garderobe)
  Nu je de tentoonstelling over de late Rembrandt zo mooi hebt verwoord baal ik nog meer dat ik het gemist heb πŸ˜›

 8. Rianne

  Oeh, Damien Hirst! Ik ken het kunstwerk, maar nooit gezien helaas! En toffe outfit! πŸ˜€

Reacties zijn gesloten.