New York | De stad die nooit slaapt, maar altijd droomt

Er zijn twee magische woorden waardoor mijn ogen gaan stralen, mijn mondhoeken opkrullen en ik de grootste vlinders in mijn buik voel fladderen. Oooh oooh, New York. Ik ben druk aan het sparen voor ‘mijn eerste keer’. En die eerste keer zal een onvergetelijke ervaring zijn, die ik in mijn verdere leven waarschijnlijk nooit meer te boven ga komen.

New York

Liefde

Nu één van mijn vriendinnen haar vlucht heeft geboekt, kan ik bijna niet meer wachten en wil ik het liefst vandaag nog vliegen naar New York. Als er één stad bruist, is het New York. The concrete jungle where dreams are made of. Of je nu door Wall Street loopt, waar de banken iedere dag miljardendeals afhandelen of door Williamsburg waar de alternatieve creatieve scene zich ophoudt. Ik ging alvast op onderzoek uit, waar ik (en jij!) in The Big Apple moeten zijn.

New York

Manhattan

De meeste toeristen beperken hun eerste bezoek tot Manhattan. Daar is natuurlijk ook zoveel te zien dat je er weken door kunt brengen. Wall Street, Chinatown, Little Italy en een bezoek aan de hoogste verdieping van het Empire State Building liggen voor de hand. Net als ’s ochtends een keer vroeg opstaan om te gaan joggen door Central Park. Ik wil echter ook andere buurten bezoeken, om zo pas echt te zien hoe veelzijdig deze stad is. Met de perfecte metroverbindingen ben je snel bij Coney Island, het pretpark op het uiterste puntje van Brooklyn. Hier lijkt de tijd ergens in de jaren vijftig tot een halt te zijn geroepen. Aan de andere kant van Brooklyn ligt de hippe wijk Williamsburg. En als je net als ik van muziek houdt, kun je naar een concert in het Apollo Theater in Harlem gaan, waar wereldsterren als Billie Holiday, James Brown en Michael Jackson hun eerste concert gaven.

New York

Energie

Men zegt dat als je voor de eerste keer in New York aankomt, je versteld staat van de enorme energie die de stad uitstraalt. Een aanstekelijke vitaliteit die je bij de lurven pakt, ook al heb je net een lange vlucht achter de rug. New Yorkers lijken allemaal bezig met het verwezenlijken van een droom, failure is not an option. Dat is een goed voorbeeld voor mij. Ik wil het dan ook graag zelf meemaken. Het fijn is dat het maar zes uur vliegen is en je boekt gemakkelijk een goedkope vlucht via bijvoorbeeld WTC. Het vergelijken van een vliegticket is sowieso belangrijk, je bespaart namelijk veel geld en het is maar een kleine moeite. Dat geld kan ik vervolgens weer uitgeven in New York, waar ik het nodig zal hebben!

New York

Welke tip(s) heb jij voor de New York noobs?

13 reacties on “New York | De stad die nooit slaapt, maar altijd droomt”

 1. Michelle @ The World is a Book Beantwoorden

  Aww New York, geweldige stad inderdaad! Volgens mij kun je er een jaar wonen en nog elke keer wat nieuws ontdekken 🙂 Wat heb je er een super leuke post van gemaakt met al die “to do plaatjes”.

 2. Simone Beantwoorden

  New York is super gaaf. Ik ben er in 2007 een week geweest en ik kan je zeggen, het is onvergetelijk! De mensen zijn super aardig en het leeft! Central park is ook echt mooi om te bezoeken! En natuurlijk het vrijheidsbeeld! Leuke post! Alvast heel veel plezier daar! Ik weet zeker dat je het geweldig gaat vinden!

 3. Anke Beantwoorden

  Jaaa, NYC! Staat ook erg hoog op mijn travel-verlanglijstje! Een vriendin van mij is er ook geweest, vlak voor Kerst, maar vond het toen wel erg koud. Het heeft dan wel extra sfeer, maar toch zou ik daarom denk ik wel liever in de zomer gaan 😉

 4. Raya Beantwoorden

  Ik ben er ook nog nooit geweest! Het staat ook heel erg hoog op mijn to-do lijstje, het is zo’n prachtige stad. Ik hoop dat je snel je geld bij elkaar hebt gespaard, ik weet zeker dat je dan geweldige blogpost gaat maken. 😉 Happy holidays ♥

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *