Opnames: Nationale IQ Test

Nationale IQ Test

We werden tijdens onze reis richting metrohalte Strandvliet vergezeld door rood met wit versierde Ajax-supporters. De halte waar ik ook altijd uitstapte tijdens mijn tentamenweken. En ook deze keer was ik er voor het maken van een test. Deze keer niet in een immense sporthal, maar in de nieuwe Endemol studio’s. Samen met Oscar en Myrthe deed ik mee aan de Nationale IQ Test.

Social Media Nerds. Zo werd ons vak genoemd. 1,6 miljoen mensen hebben ons zien zwoegen op dรฉ test van het jaar, want we zaten gedrieรซn niet zomaar in een publieksvak. We zaten pontificaal vooraan, waren volgens de kijkers thuis continu in beeld en juichten erop los toen bleek dat ons vak het slimst bleek te zijn. Uitzending gemist? Kijk hier.

Om half zeven werden we verwacht in de nieuwe Endemol studio’s, het zou nog twee uur duren voordat de (live)opnames begonnen, dus er stond ons niets anders te doen dan wachten. Gewapend met een nummertje en een consumptiebon keken we gefascineerd naar de Larpers. Terwijl wij op het toilet onze mascara nog een beetje bijwerkten, verfden zij hun hele gezicht groen, plakten puntige oren aan hun hoofd en togen zich in middeleeuwse gewaden. Toen er uiteindelijk werd omgeroepen dat de Social Media Nerds de studio mochten betreden, was het al bijna tijd om aan de test te beginnen. Oscar, Myrthe en ik dachten nog een beetje verdekt opgesteld in het vak plaats te kunnen nemen, helaas was onze nummertje vastgeplakt aan de kastjes op de voorste rij. Gelukkig mochten we gebruikmaken van het WiFi-netwerk van Endemol en kon ik mijn gezicht soms verschuilen achter mijn iPhone. Dat was tevens de eerste afleiding van dรฉ Test, de tweede afleiding kwam ook al snel de studio binnen galopperen: Valerio Zeno.

Toch begon ik vol goede moed aan de test. Taal is zeg maar echt mijn ding, dus deze vragen kon ik nog wel beantwoorden. Maar toen we overgingen op de rekenvragen, begon de moed mij al snel in de schoenen te zakken. Het vele geroezemoes, rondlopende cameramensen, in de weg staande cameramensen en vallende cameramensen hielpen ook niet echt mee voor de concentratie. Toch mag ik best tevreden zijn over mijn IQ: 104. Het was erg leuk om zo’n programma in real life mee te maken, maar volgend jaar zit ik rustig thuis op de bank. Met (heel ouderwets, maar oh zoveel beter) pen en papier in mijn hand.

12 reacties on “Opnames: Nationale IQ Test”

  1. Jeske Beantwoorden

    Ik vond het ook super grappig dat je tijdens de iqtest nog zo een beetje aan het twitteren was enzo. En 104 is gewoon goed toch!

  2. Chantal Beantwoorden

    Dat lijkt me ook nog wel eens een keer tof om mee te maken, een studio uitzending. Ik heb wel iets van gezien, maar heb de test zelf niet gemaakt ๐Ÿ˜‰

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *