Filmtip: Easy A

Easy ADe middelbare scholiere Olive Penderghast (Emma Stone) ziet haar reputatie verwoest worden als er een valse roddel wordt verspreid dat ze losbandig is. Dit levert haar echter tegelijkertijd een nieuwe reputatie en bewondering van medeleerlingen op. Ze besluit gebruik te maken van dit imago om het een en ander te veranderen op school. Marianne (Amanda Bynes), een overreligieuze medescholiere, probeert Olive geschorst te krijgen vanwege haar ‘losbandigheid’.

Sommige films (The Devil Wears Drada, 10 Things I Hate About You, Mean Girls) kun je tientallen keren bekijken zonder dat ze gaan vervelen. Aan dit lijstje kun je nu de romantische komedie Easy A toevoegen. Vanaf 1 februari zit jij daarom met je kont in een comfortabele bioscoopstoel.

Het enige mindere aan de film is Amanda Bynes, maar gelukkig maakt Penn Dadgley veel goed en ben ik dat blonde kind spontaan vergeten als de hunk uit Gossip Girl op mijn beeldscherm verschijnt. Emma Stone is als Olive in ÊÊn woord geweldig en bombardeer ik bij deze tot mijn favoriete actrice van het jaar (nou ja, in ieder geval de grappigste) en ze werd dan ook niet voor niets genomineerd voor de Golden Globe Awards voor Best Actress in a Motion Picture (Comedy or Musical). Komende week kijk in ieder geval de film voor de derde keer. Gewoon, omdat het kan.

11 reacties on “Filmtip: Easy A”

  1. Eva Beantwoorden

    Jaa die film lijkt me zooo leuk! 😀
    Maar hij draait 3 februari pas hier in de bios, verklaart ook weer waarom Bol.com hem nog niet heeft 😉 Dus ik ga m mooi in de bios zien, ben benieuwd!

  2. Louise Beantwoorden

    Iemand heeft de film op youtube gezet.. ben benieuwd hoelang dat nog duurt 😛 Maar haha ik denk dat ik hem wel ga kijken, ik heb Pocket full of sunshine nu al 3x gekeken ^^

  3. Pingback: The Movies Of The Year 2011 | Danielle

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *