Les Amours Imaginaires

Les Amours Imaginaires

Francis (Xavier Dolan) en Marie (Monia Chokri) ontmoeten Nicolas (Niels Schneider) op een feestje en worden allebei op slag verliefd op een blonde krullenbol. Net zoals de vriendschap tussen de drie groeit, groeit ook de obsessie voor Nicolas. Want bij iedere ontmoeting, gebeurtenis of de kleinste aanraking raken Francis én Marie steeds meer geobsedeerd door de prins in zijn oranje trui.

Het romantische drama Les Amours Imaginaires stond afgelopen zaterdag op het programma van IFFR: CJP Serveert. Grote ster van deze film is wonderkind Xavier Dolan. Hij schreef het script, regisseerde de film én speelt de rol van Francis. Op zijn 21ste brak hij door met zijn internationaal bekroonde film J’ai Tué Ma Mère (I Killed My Mother). Deze film schijnt nóg beter te zijn dan Les Amours Imaginaires en prijkt daarom bovenaan mijn watchlist om (ook) verslonden te worden.

De bezoekers van CJP Serveert werden niet alleen getrakteerd op drie films, maar ook op gratis bier en bitterballen. Het overlevingsvoedsel viel goed in de smaak en Les Amours Imaginaires werd toegevoegd aan mijn favorietenlijstje. De kleuren, de sfeer, de (slow-motion) beelden, de soundtrack, de liefde, de kleding, de locaties en vooral de mannelijke hoofdrollen deden mij spinnen van genot. En nu wil ik de filmposters. Voor in mijn (ooit) toekomstige huis.

Les Amours Imaginaires - Film Poster

5 reacties on “Les Amours Imaginaires”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *