Achievers on stage

Achievers On Stage

Hartje Amsterdam. Hotel V. Zondagmiddag. 16:00 uur.
Voorbijgangers kijken nieuwsgierig naar binnen, aangetrokken door de drukte en geluiden. Waarom? Omdat er op dat moment de eerste editie van Achievers on stage plaatsvond. Normaal kunnen de schrijvers en columnisten zich verschuilen achter duizenden gedrukte woorden. Nu staan ze met knikkende knieën achter een microfoon, met een blaadje waar ze enkele seconden daarvoor nog een aantal zinnen op hebben aangepast. Daar tegenover staan er verschillende artiesten van Top Notch te popelen om de kuil te betreden.

Muzikaal talent
Boef en De Gelogeerde Aap hebben geen moeite om het publiek te vermaken. Met de precisie van een dirigent maken ze strakke hiphop bewegingen op de maat van de beat. Ze gooien het volume nog wat extra omhoog. Trillend op onze kruk en met suizende oren deinen we mee op de aanstekelijke muziek. Vind ons. Dat is niet moeilijk als ze voor je staan. De één met een gemillimeterd kapsel, de ander met kek mutsje. In de kuil van Hotel V blijkt Luckyfonz III niet alleen muzikant te zijn, maar ook een bijzonder goede en vooral humoristische dichter. Hij spreekt over zijn Nederland, terwijl de gastsprekers de laatste hand leggen aan hun tekst. Met het zweet op hun bovenlip.

Sanne & James
Sanne Vogel springt ertussen uit met haar lieve hoofdje en zachtroze vest. Ze vertelt over Klaver. Die beter Remi had kunnen heten. Remi. Alleen op de wereld. Haar nieuwe boek komt pas in december uit, maar ik weet niet of ik daar zo lang op kan wachten. Het klonk zo veelbelovend dat ik het – nu nog niet bestaande – boek ter plekke zou willen verslinden. Vriendjelief fluisterde dan ook in mijn oor: ‘dit is echt een boek voor jou!’ Waar we binnenkort wel van kunnen genieten is de biografie van James Worthy. James. Die een eigen rubriek heeft in CJP Magazine. James. Die dezelfde baas heeft als ik. James. James. James. Een man met een apart soort allure. Een man die graag over zichzelf schrijft en nog hilarisch is ook.

Part II
Zondag 20 februari fungeert de lobby van Hotel V opnieuw als ontmoetingsplek voor vernieuwende literatuur, muziek, film, en andere uitingen van kunst en cultuur. De jonge talenten van Lebowski Publishers en Top Notch laten hun work in progress horen en zien. De voorlopige line-up: MC Johan Fretz, Flinke Namen-rapper Sef (werkt aan solo-album), James Worthy & Pepijn ‘Jeugd van Tegenwoordig’ Lanen (om-en-om voorleessessie), Superoboturbo (artwork in progress), Omar Dahmani (Ome Omar leest voor), Habbekrats (regisseurs roadmovie Rabat), Emma Curvers (ramptoerist) en DJ Niels de Waard (Rebarb). Ben daarbij!

6 reacties on “Achievers on stage”

  1. Eva Beantwoorden

    Ik had gezien wat de nieuwe artiesten zijn en nou baal ik heel erg dat ik die eerste keer niet ben gegaan, want Sanne Vogel is leuk.
    En de 20ste moet ik werken dus dan kan ik ook niet.. Buh.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *