Music: The Best Of 2009

The Best Of 2009Muziek vormt een belangrijk onderdeel van mijn leven. Een groot deel van mijn geld gaat dan ook op aan cd’s, live dvd’s, concerten en festivals. Op YouTube heb ik inmiddels 101 video’s geupload en Last.fm laat mij weten dat ik op dit moment 10.894 nummers heb afgespeeld. En natuurlijk is mijn iPod één van mijn beste vrienden. Maar wat ik in deze blog met jullie wil delen, zijn de – naar mijn mening – best uitgebrachte albums van afgelopen jaar. Een ding weet ik zeker, Editors staan met stip op nummer één. Verder staan de albums in willekeurige volgorde.

Van welke cd(‘s) kon jij dit jaar geen genoeg krijgen?

1. Editors – In This Light And On This Evening (oktober 2009)
2. Them Crooked Voltures – Them Crooked Voltures (november 2009)
3. Lady Gaga – The Fame Monster (november 2009)
4. Foo Fighters – Greatest Hits (oktober 2009)
5. The Killers – Live From The Royal Albert Hall (november 2009)
6. P!nk – Funhouse Tour: Live In Australia (oktober 2009)
7. Lilly Allen – It’s Not Me, It’s You (februari 2009)
8. The Prodigy – Invaders Must Die (februari 2009)
9. Pearl Jam – Backspacer (september 2009)
10. Kyteman – The Hermit Sessions (februari 2009)
11. White Lies – To Lose My Life (januari 2009)
12. Placebo – Battle For The Sun (juni 2009)
13. Muse – The Resistance (september 2009)
14. Arctic Monkeys – Humbug (augustus 2009)
15. Florence and the Machine – Lungs (juli 2009)

22 reacties on “Music: The Best Of 2009”

 1. Elma Beantwoorden

  Je weet dat ik het met een aantal niet eens ben 😛 (White Lies nooooo).
  Maar Editors sowieso op 1! En ook heel goed van je dat Arctic Monkeys erin staan 😉
  Hmm, nu krijg ik ook de neiging om zo’n lijstje te maken.

 2. Mandy Beantwoorden

  Onze muzieksmaak is eigenlijk ZO verschillend. Echt geen enkele van bovenstaande zou in mijn top 10 voorkomen.. Nog niet eens in mijn top 20, haha. Ik heb even gauw nagedacht en deze cd’s kwamen in mij op:

  The Veils – Sun Gangs
  The Mars Volta – Octahedron
  The Dodos – Time To Die
  Dinosaur Jr. – Farm
  Phoenix – Wolfgang Amadeus Phoenix
  Micachu – Jewellery
  Animal Collective – Merriweather Post Pavillion
  .-= Mandy´s laatste blog ..In the Craters on the Moon =-.

 3. Carmen Beantwoorden

  Ik luister vaak naar losse liedjes, weet eigenlijk niet echt van welke cd ze komen, maar de liedjes van de cd Lines, Vines and Trying Times van de Jonas Brothers zijn toch wel erg vaak geluisterd afgelopen (na)jaar..
  .-= Carmen´s laatste blog ..met trots presenteer ik u =-.

 4. Bibiane Beantwoorden

  Zoals Carmen al zei, ik luister ook veel losse liedjes. En ik heb zelfs geen flauw benul als er nieuwe CDs verschijnen 🙂 Maar voor Rammstein maak ik een uitzondering. Zonder twijfel vind ik Liebe is für alle da het beste album van het jaar. Gelukkig verschillen muzieksmaken, anders zou iedereen naar hetzelfde luisteren 🙂
  .-= Bibiane´s laatste blog ..RAMM…STEIN!!!! =-.

 5. Kim Beantwoorden

  Ik ben geen cd-koper.. Alleen als ik een paar nummers echt heel gaaf vind!
  .-= Kim´s laatste blog ..Kerst-tour =-.

 6. ♥ Esmeralda Beantwoorden

  Ik ben dit jaar echt gek geweest van de cd van Michael Buble – Crazy Love. In mei ga ik naar een concert van hem, heb er nu al zin in!

  Fijne dinsdag.

  liefs. ♥

 7. Anna Beantwoorden

  Bedankt voor dit lijstje 🙂 ik leefde namelijk denk ik onder een steen. wist niet eens dat Lady Gaga een nieuw album had? :’D

 8. Linda Beantwoorden

  Hé! White Lies staat erin! Voor mij is hun album echt het allerallerbeste van 2009, daar kan ik niet om heen. Die van Muse en Florence & the machine staan ook zeker in mijn top-lijstje!
  .-= Linda´s laatste blog ..Lijstjes =-.

 9. Carmen Beantwoorden

  Daar ben ik wel naartoe aan het werken ja (: Eerst maar eens even goed uitvinden hoe web-log werkt, en ook vast een beetje HTML (als je een nieuw bericht opstelt kan je ‘m ook in HTML-versie bekijken, erg handig!). Misschien zie je me over een paar maandjes wel op een eigen domein, wie weet (:
  .-= Carmen´s laatste blog ..years ago, when i was younger =-.

 10. Danique Beantwoorden

  Eigenlijk luister ik heel weinig naar cd’s. Maar ik luister vooral naar losse nummers. Maar je hebt me zeker wel weer op wat ideeën gebracht ;).
  .-= Danique´s laatste blog ..Kerstboom 2009 =-.

 11. Dagmar Beantwoorden

  Bijna alle cd’s die jij luistert luister ik ook haha! Ik zal je wel even toevoegen op last.fm, als je dat goed vind 😀

  Mijn top 10 van dit jaar:
  1. Arctic Monkeys – Humbug
  2. Franz Ferdinand – Tonight: Franz Ferdinand
  3. White Lies – To Lose My Life…
  4. Muse – The Resistance
  5. Kasabian – West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  6. Yeah Yeah Yeahs – It’s Blitz!
  7. Editors – In This Light And On This Evening
  8. Florence & the Machine – Lungs
  9. The Dead Weather – Horehound
  10. Mando Diao – Give Me Fire

 12. Jenny Beantwoorden

  Jaaa Foo Fighters!!! Ik ga ook eens nadenken over zo’n lijstje.
  .-= Jenny´s laatste blog ..Feestdagenstress =-.

 13. Ramona Beantwoorden

  Heb geen top 10 maar de nieuwe cd van Robbie Williams en Anouk staan bij mij bovenaan 😉
  .-= Ramona´s laatste blog ..~* Fijne Feestdagen *~ =-.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *