Monday. Nothing a pair of shoes can’t fix.

carrie_bradshaw_shoes_quote

Schoenen. Er was een tijd dat ik één paar kocht per half jaar. Schoenen voor de zomer en schoenen voor de winter. Voor de écht warme dagen had ik slippers, voor de écht koude dagen pantoffels of een dik paar sokken in mijn regenlaarzen. Maar niet echt iets daar tussenin. Mijn schoenen werden afgedragen of werden op een gegeven moment gewoon te klein. Schoenen… waren schoenen. Maar inmiddels is het een noodzakelijkheid waar ik geen genoeg van krijg!

Met gevaar voor portemonnee stap ik die ene favoriete winkel binnen. Ik vind een paar Kirk Up shoes in de sale. Die moet ik hebben, want van een zwart paar heb je nooit genoeg. “Past overal bij,” vertel ik mijn vriend enthousiast. Ik houd ze stevig vast, stel je voor dat iemand op mijn schoenen aast en er met de buit vandoor gaat!

Maar er kijkt allang een ander gevaar om de hoek, een ander paar schoenen. Deze moet ik óók hebben, al zegt dat stemmetje in mijn achterhoofd dat die Dunk Sky Hi Nikes uit Antwerpen toch echt pas twee weken oud zijn. Gelukkig sta ik in de New Look en is dat verre van een Shoebaloo, dus ik neem een rigoureus besluit. Ook deze beauty’s gaan met mij mee naar huis.

En om het verhaal nóg iets erger te maken, kreeg ik een überromantisch Valentijnscadeau. Schoenen! Inmiddels telt mijn collectie 40 paar. Hoeveel paar schoenen staan er bij jou thuis?

new_look_camden

New_Look_Kirk_Lace_Up_Flatform_Shoes

Nike_Blazer_Women_Zebra_Shoes_in_Black

Nike_Dunk_Sky_Hi_Liberty_Womens_Shoe

28 reacties on “Monday. Nothing a pair of shoes can’t fix.”

 1. Anke Beantwoorden

  Ik ben de laatste tijd ook iets meer schoenen aan het verzamelen. “Oh, maar deze zijn meer als 50% afgeprijst, die kan ik toch niet laten lopen.” Vandaag weer een nieuw paar inlopen, haha 😉

 2. Appelig Beantwoorden

  Ik denk dat ik ook een heel eind die richting opga. Hoewel de meeste schoenen vooral kastvulling zijn, ik draag ze bijna nooit. Ik ben wel erg trots op mijn 12 paar Skechers. Die draag ik in de zomer heel vaak.

 3. Bibi Beantwoorden

  Ik heb een periode gehad dat ik echt heel veel schoenen kocht. Nu mag ik van mezelf geen schoenen meer kopen als het geen noodzaak is. Lastig, want stiekem vind ik schoenen altijd noodzaak. De bovenste schoen/laars vind ik trouwens echt prachtig. Een mooie hak en een leuk model. Ik ben gek op rijglaarsjes. He bah! Wakker mijn oudere verslavingen nou niet weer aan!

 4. Marjolein - vandiedingendus.nl Beantwoorden

  Vrouwen en schoenen, hihi 🙂 Ik heb ook een behoorlijke collectie, maar draag er toch maar echt een paar of 4. Eigenlijk best zonde!

  • Danielle Beantwoorden

   Daar heb ik dus ook last van, ik heb het voornemen om een ‘iedere dag andere schoenen aan’ – challenge te gaan doen. Doe je mee?!

 5. Osina Beantwoorden

  Wauw, 40 paar! Eigenlijk heb ik niet zoveel schoenen. Ik heb 2 paar schoenen die ik vaak draag (laarsjes en lage converse) en verder heb ik nog een paar hakken en sneakers, haha.

  • Danielle Beantwoorden

   Converse is fijn en past overal bij. Misschien ging ik daar de mist in, door die van mij weg te gooien… 😉

 6. LNNK Beantwoorden

  Ik denk dat ik net zoveel schoenen heb als jij. Het stomme is dat ik er maar een paar veel draag haha. Hoe dan ook ik vind de laarsjes leuk. Zelf heb ik ook van die hoge nikes. Zo blij mee.

 7. Sheelagh Beantwoorden

  Haha ik had dit kunnen schrijven, ik heb denk ik ongeveer het dubbele van jou alleen. Oeps. Het mezelf nu even een schoenenverbod opgelegd. Het stomme is dat ik er veel niet vaak (lees nooit of 1 x per jaar) draag maar er toch geen afscheid van kan nemen…

 8. Rosie Beantwoorden

  Wow wat veel schoenen heb je hahaha, heerlijk! Eerder kocht ik ook heel veel schoenen maar de laatste maanden is dat echt een stuk minder geworden. Ik vind het vaak zo’n grote klap geld in één keer!

  Op dit moment ben ik op zoek naar trouwschoenen. Ik wil geen standaard schoenen onder mijn jurk die je in al die bruidszaken ziet (ik vind ze vreselijk) maar de zoektocht naar schoenen die je dan wel wil is ook een drama haha. Niks lijkt op wat ik in mijn hoofd heb.. Zucht! Maar buiten dat hou ik van schoenen hehe!

  Fijn weekend alvast! Veel liefs, Rosie

  • Danielle Beantwoorden

   Oh wow, dat is een flinke uitdaging. Zeker als je al iets in je hoofd hebt zitten. Ik kan mij nog herinneren dat ik op zoek ging naar schoenen voor mijn zus haar bruiloft. Donkerblauwe pumps moesten het zijn, wat een zoektocht! En daarna zag ik ze natuurlijk overal. Succes!

 9. Esmee Beantwoorden

  Heyy! Heel erg bedankt voor je berichtje + follow. VRAAGJE, beetje raar misschien. Maar ben jij niet xd44ntjuh? Hahaha, ik herinner me jouw gezicht geloof ik van een website waar ik vroeger op zat, pixelated pastels ofzoiets :P! xxxxx

  • Danielle Beantwoorden

   Wow, Pixelated Pastels! Dat is lang terug!! Mooie tijden waren dat!! Wat grappig dat je me herkent, tot voor kort blogte ik trouwens nog gewoon op xd44ntjuh.nl 😉

 10. blauwesokken Beantwoorden

  Woohoowie hihi! Maarrr ik snap je helemaal! Ik tik de 40 paar schoenen ook wel aan….. inclusief sandaaltjes en zomerschoentjes, oops. Daarom heb ik besloten dat ik een half jaar lang geen schoenen koop! (en kleding en jassen) en dat gaat me aardig goed af 🙂

 11. The Citizelle Beantwoorden

  Aaaah 😀 ik werk in een schoenenwinkel en moet dagelijks op mijn tanden bijten om weer niet verleid te worden tot een nieuw paar, ik snap je dus helemaal! 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *