Liefs uit Londen (deel 2)

We hadden geen zomer. Geen vakantie. En geen zon. Vriendjelief en ik vonden het daarom hoog tijd om er even tussenuit te knijpen. En hoewel een luie zonvakantie in november verleidelijk zou zijn, stond Londen toch nog even hoger op ons verlanglijstje. Het werd een week vol (kerst)shoppen, de culturele toerist uithangen en heel veel (vaak lekker) eten. Get ready for part two!

Londen 2011

Vandaag mochten we mijn vriendinnetje Robin en haar vriendje Kevin verwelkomen in de gigantische stad. We besloten gelijk naar de London Eye te gaan, want ze hadden het zonnetje voor ons meegenomen. Goedkoop is het niet, maar een prachtig uitzicht heb je wel!
De rest van de middag vulden we met het bezoeken van onder andere Primark, Topshop, New Look, Jane Norman, Selfridges, Debenhams, Starbucks en Forever21. Ik betrad flabbergasted de Topshop, raakte zelfs verdwaald tussen de kleding, vond Robin terug tussen de schoenen en de mannen stonden buiten uit te blazen. Typisch… En ik weet het niet 100% zeker, maar ik heb zomaar het idee dat we zeker twee uur in Forever21 hebben rondgehangen!
En ja, ik ben nog steeds van mening dat Starbucks de allerlekkerste cheesecake heeft, maar als iemand denkt het tegendeel te kunnen bewijzen, hoor ik dat graag.

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Goedemorgen Londen. Goedemorgen zon. En goedemorgen eekhoorntjes in Kensington Gardens! Gevieren genoten we van onze wandeling door de tuinen, zwaaiden naar Kensington Palace en kwamen terecht bij Royal Albert Hall. Ik werd een beetje zenuwachtig bij het idee dat al mijn favoriete artiesten in deze prachtige concerthal stonden, soms zelfs een dvd opnamen en hier op de stoep stonden. Net als ik op dat moment. Hallo Tom Smith! Hallo Brandon Flowers! Helaas was er deze week niets bewonderenswaardig in de Royal Albert Hall te zien, maar in Roundhouse echter wel. Vriendjelief had als verrassing kaartjes aangeschaft voor het concert van the Naked & Famous! En die gekke Engelsen drinken een bier joh, ik vraag me af of ze wel iets van het concert hebben meegekregen. Ik heb in ieder geval van hun show genoten en blèrde dan ook keihard mee met Punching In A Dream.

Maar voordat we stonden te rocken, vulden we onze dag met een bezoek aan het Science Museum (gi-gan-tisch!), Harrods (gi-gan-tisch!) en het Natural History Museum (gi-gan-tisch!). Groots, grootser, grootst lijkt in Londen heel normaal te zijn, maar onze voeten zijn het daar niet altijd mee eens. Het Science Museum scoorde punten door de interactieve proefjes en ik moet eerlijk bekennen dat we niet álle expositieruimtes hebben gezien. Het was gewoon té veel.

En Harrods, ja Harrods… met hun champagnebar, kerstafdeling, Harry Potter toverstokken (!), gigantische teddyberen, peperduur servies, Ladurée en fantastische speelgoedafdeling (zowel voor kinderen als voor de volwassen man) was het bezoeken waard zolang we onze – voor dit warenhuis slecht gevulde – portemonnee maar niet tevoorschijn haalden. Na deze experience waren we weer toe aan het snuiven van cultuur en stapten de immense hal van het Natural History Museum binnen. Ik was vooral gecharmeerd van de dino’s, maar we moeten eigenlijk nog eens terug voor een uitgebreide(re) tour.

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

Londen 2011

4 reacties on “Liefs uit Londen (deel 2)”

  1. Claudia Beantwoorden

    Nee hoor, helemaal mee eens: Cheesecake van de Starbucks is het lekkerst 🙂
    Waarom nou nog een deel! Vertel eens door 😉

  2. Pingback: Liefs uit Londen | Danielle

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *