Kleuters..

*Adem in, adem uit*.. Ik moet nog steeds bijkomen van een hele week stagelopen. Kleuters zijn héél erg vermoeind. En eerlijk gezegt ook nog een klein beetje dom, of onwetend. Je moet voordurend op je taalgebruik letten. Je ben de hele dag door problemen aan het oplossen, zeurende kinderen aan het woord laten, ruzie’s oplossen, met ze spelen, activiteiten verzinnen, jassen aantrekken.. Jemig waarom kunnen ze dat niet allemaal zelf?

Er zijn wel wat mindere dingen aan een hele week stage lopen in een kleuterklas. Maar het is ook heel erg leuk. Je ligt soms helemaal dubbel om de uitspraken van die kleine kindjes. Ook is het geweldig als je ze ziet genieten als ze bezig zijn. Dan weet je waar je het voor doet.

Deze week zijn we druk in de weer geweest met lampionnen en het nationaal schoolontbijt. Vanochtend kwamen alle kleuters op school (in pyama!) om te eten met z’n allen. Enne, ik was dus in mijn pyama op de fiets gegaan. Gelukkig kan mijn pyamabroek er nog een beetje mee door en gelukkig heb ik een lange jas..

Mijn stageweek was wel heel erg leuk, maar wat minder was, ik had helemaal geen tijd en energie voor mijn web-log.. maar nu weet je waarom. Kleuters.. Wat vind jij ervan?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *