Into The Woods

Into The Woods

Ik wens… ik wens… een nieuwe Disneyfilm om bij weg te dromen. En met Into The Woods gaat deze wens al snel in vervulling. De sprankelende sprookjesfilm met bijbehorende sterrencast geeft een moderne draai aan de geliefde – maar oh zo lugubere – verhalen van de Gebroeders Grimm. Het is een vermakelijke musicalfilm waarmee we het tot de premiΓ¨re van Cinderella moeten doen.

Een paar weken terug mocht ik dankzij Blog Society naar een exclusieve preview van Into The Woods op het hoofdkantoor van Disney. En halleluja, dat was samen met een selecte groep bloggers onder het genot van een hapje en drankje heerlijk genieten!

Het verhaal
Into The Woods vertelt de klassieke verhalen van Assepoester (Anna Kendrick), Roodkapje, Jaap en de bonenstaak en Rapunzel. Maar dan net even anders. De sprookjes zijn namelijk met elkaar verweven door een nieuw verhaal. Een verhaal over een jonge bakker (James Corden) en zijn vrouw (Emily Blunt) met een hartstochtelijke kinderwens.

En zo was er eens… een bakkersechtpaar dat het allerliefst van de wereld een baby wenst. Helaas voor hen is de grote boze heks (Meryl Streep) hun buurvrouw en is die baby ze niet bepaald gegund. De heks heeft namelijk een vloek over ze uitgesproken. En daar begint voor alle sprookjesfiguren de ellende. Eindigt dit ooit in een happy end?

Strek staaltje testosteron
Natuurlijk zal ik het eind van het verhaal niet vertellen. Maar ik waarschuw je nu wel alvast, Johnny Depp – getransformeerd als de grote boze wolf – gaat in de film dus al veel te snel dood. Helaas moeten we het van zijn nieuwe film Mortdecai ook al niet hebben. Deze staat namelijk nu al bekend als Depps grootste flop ooit! Dat is dus dikke vette pech voor ons. Gelukkig krijg je er wel een paar knappe prinsen voor terug in de vorm van Charming Chris Pine en Beautiful Billy Magnussen. Hoogtepunt in de film is wanneer deze heren een heuse ‘who’s the hottest prince out here’-battle opvoeren.

Zeg Roodkapje, waar ga je heen?
Wist je trouwens dat YouTube sterretje Sophia Grace in eerste instantie voor de rol van Roodkapje werd gecast? Maar toen de producer lucht kreeg van haar film Sophia Grace & Rosie’s Royal Adventure bleek het schrille contrast met Into The Woods wat te groot. Miss Grace zou na de filmopnames levenslang getraumatiseerd zijn! De 12-jarige Lilla Crawford (speelde Annie op Broadway) bleek voor de rol van Roodkapje meer geschikt. En na een snelle auditie via Skype, werd ze de volgende dag naar de filmset overgevlogen.

Magische prijzenregen
In de 117 minuten durende film wordt er overigens nauwelijks gesproken, dat is even wennen. De personages gaan zingend het verhaal door. Maar wat wil je, als Into The Woods op de gelijknamige musical van Stephen Sondheim is gebaseerd? Een musical die overigens ontelbare prijzen in ontvangst heeft mogen nemen. En dat is natuurlijk niet voor niks. Het is nu afwachten tot de filmversie met prijzen wordt overladen…

Into the Woods is vanaf donderdag 29 januari 2015 te zien in de bioscoop. Wil jij de film gaan zien?

Into The Woods

Into The Woods

Rapunzel

Into The Woods

Into The Woods

Cinderella

Into The Woods

Into The Woods

Into The Woods

Into The Woods

Cinderella

Into The Woods

Red Riding Hood

Into The Woods

16 reacties on “Into The Woods”

 1. Rianne

  Ik moet er even aan wennen dat het zo’n sprookjesverhaal is, daar ben ik normaal niet zo van.. Maar dat dacht ik ook van Maleficent en die vond ik ook heel gaaf. Ik denk dat ik deze maar ga zien! πŸ™‚

  • Danielle

   Zo zie je maar, wees voorzichtig met wat je van een film denkt πŸ˜‰

 2. Thessa

  Ooh heerlijk die backstage foto’s! Voelt als thuis altijd voor mij πŸ˜‰

 3. LNNK

  Dit lijkt me een hele fijne film. Hoog tijd om weer eens naar de bioscoop te gaan.

 4. Marloes | Budgetproof.nl

  Zo leuk om alle blogposts over die dag te lezen <3

 5. Appelig

  Het lijkt me een erg leuke film, alleen als er veel gezongen wordt dan krijg ik Partner niet mee. πŸ™‚

 6. Jolien

  Ik vond hem eerlijk gezegd een beetje tegenvallen. Ik wist op voorhand niet dat ze echt voortdurend zouden zingen. Ik hou van musicals, maar dan zoals de film Mamma Mia of Walking on Sunshine, niet als ook alle dialogen gezongen worden. De battle tussen de prinsen was inderdaad wel heel grappig! “Agonyyyyy”, haha. En gelukkig was er inderdaad Chris Pine, want van Johnny Depp konden we niet lang genieten.

  • Danielle

   Ha, dat vele zingen is dan wel even wennen. Kan mij voorstellen dat dit niet bij iedereen in de smaakt valt. Ik moest erg denken aan Les Miserales, zelfde gezang πŸ˜‰

Reacties zijn gesloten.