Het beste van CJP Serveert!

Ik schrok even. Het was alweer 5 jaar geleden dat ik tijdens het IFFR bitterballen stond uit te delen. Ik rende heen en weer over het Schouwburgplein – van de plaatselijke snackbar terug naar de bioscoop – en presenteerde de bitterballen uit een kartonnen doosje. Dat was een paar maanden terug tijdens IDFA wel anders. Serveersters met guitige glimlach deelden de snacks uit op luxe zilveren schalen. Eén ding was echter hetzelfde gebleven: dankzij CJP zie jij de állerbeste films van het festival.

De stagiaire
De reden dat ik bitterballen stond uit te delen op het International Film Festival in Rotterdam (IFFR) was dankzij mijn rol als stagiaire bij CJP. Ik schreef wekelijks een Volkskrantpagina vol en op 30 november 2011 mocht ik de allereerste CJP Serveert introduceren: “Niets is lekkerder dan op een winterse dag onderuitgezakt in het comfortabele pluche van de bioscoop te kijken naar bijzondere, niet eerder in Nederland vertoonde films. Vergeet dat gedoe met programmaboekjes of uitverkochte bioscoopzalen, want CJP heeft voor jou de mooiste films van het festival geselecteerd.”

De mijlpaal
De afgelopen jaren zijn er 70 films vertoond, 3.452 biertjes gedronken en 11.128 bitterballen geserveerd. Inmiddels viert CJP Serveert op zaterdag 24 januari 2015 alweer haar 5e verjaardag. Natuurlijk op de plek waar het allemaal begonnen is: IFFR. Samen met 800 filmliefhebbers, host Vivienne van den Assem, drie films en natuurlijk… bier en bitterballen. Voor een klein bedrag ben je een hele dag onder de pannen.

De mening
Ik vind het persoonlijk hartstikke handig dat CJP al het zware selectiewerk heeft gedaan. Want als ik naar de programmering kijk van een filmfestival, zie ik vaak voor de bomen het bos niet meer. Ook staat CJP garant dat je sowieso iets moois gaat zien. De selectie van de films is fantastisch, verrassend en gevarieerd. Het enige wat jij hoeft te doen, is lekker achterover leunen in die bioscoopstoel, gezellig met allemaal gelijkgestemden. Klinkt goed toch?

De museumeditie
Sinds 2014 organiseert CJP ook events in musea onder de naam CJP Serveert. Voor een prikkie krijg je een speedtour door een verrassende expositie. Inclusief mini-college, bier en bitterballen. De eerstvolgende edities vinden plaats op 6 maart in de Oude Kerk in Amsterdam (videokunstenaar Tony Oursler) en op 7 mei in Kunsthal Rotterdam (Krištof Kintera).

CJP Serveert

Vriendinnetje Crissy en ik tijdens CJP Serveert: IDFA.

CJP Serveert

Hier pakte ik één van de befaamde bitterballen. Wat een souplesse hè?!

CJP Serveert

Q&A met filmmaker Mea de Jong (If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy).

CJP Serveert

Q&A met Teodora Ana Mihai (Waiting for August).

CJP Serveert

Ik kijk gelukzalig toe wanneer Oscar een vraagt stelt aan één van de filmmakers.

CJP Serveert

Zoekplaatje. Kun je mij en Oscar vinden?

6 reacties on “Het beste van CJP Serveert!”

 1. Daan

  Klinkt goed! Ik heb ook nog ergens een CJP-pas, dacht ik. Volgens mij is die inmiddels verlopen…

  • Danielle

   Oeh, die van mij word automatisch verlengd. Sowieso hartstikke handig met korting tot je 30ste!

 2. Deborahschrijft

  Echt heel stom, maar ik ben nog nooit bij het IFFR geweest! Shock horror haha Heel erg ook aangezien ik Rotterdammer ben! Misschien toch eens een keer proberen

  • Danielle

   Dat kan natuurlijk écht niet! 😉 CJP Serveert is dan wel een mooi instapmoment!

 3. annouskam@gmail.com

  Oh wat leuk om terug te zien. En natuurlijk om aan terug te denken, een ervaring die je nooit vergeet!

Reacties zijn gesloten.