Tag: Back in time

Degene die ooit de hashtag #TBT bedacht is mijn held. Net als Marlous van Lastdaysofspring.com kan ik namelijk ontzettend genieten van nostalgie. En als je dan net als ons al 10 jaar bloggend door het leven gaat, is er heel wat online geschiedenis van ons terug te vinden. Voor Marlous was dat reden genoeg om de tag ‘Back in time’ (voor bloggers) in het leven te roepen, mij te taggen en samen een duik in het verleden te nemen. Kijk je hieronder mee naar mijn antwoorden?

Tag: Back in time

Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?
Op 19 juli 2005 (!!) schreef ik mijn allereerste blog, toen nog op web-log.nl onder mijn breezer pseudoniem xd44ntjuh. Ik schreef enthousiast over een nieuwe cd van Fefe Dobson. Wat deze Canadese zangeres tegenwoordig doet? Ik heb geen idee.

Op 12 april 2009 verhuisde ik mijn blog naar een eigen domein (xd44ntjuh.nl), daar ging mijn allereerste blog over mijn eerste stageweek bij Vrouw.nl, inclusief ontmoeting met Yfke Sturm. Grappig detail: ‘de andere stagiaire’ en mijn toenmalige stagebegeleidster zijn inmiddels ontzettend goede vriendinnen geworden.

Waarom begon je met bloggen?
In mijn ogen was het starten van een blog een natuurlijk proces. Ik schreef schriften vol fictieve verhalen, later typte ik ze uit in Word. En toen kwam het internet. Naast MSN Messenger stond mijn browser standaard open en was ik niet weg te slaan van MSN Groups, Geocities, CU2 en fora. Ik leerde mijzelf de basics van HTML, pixellen in Paint en hoe te schrijven voor het web. Toen ik lucht begon te krijgen dat ik mijn Photoshopskills prima kon combineren met schrijven, was mijn account op web-log al snel geboren. Daarnaast begon ik aan mijn studie Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Tree voor tree klom ik de online ladder op om op het punt te staan waar ik nu ben. Ik vind het heerlijk om een platform te hebben waar ik mijn verhalen met de rest van de wereld kan delen!

Blogger T-Shirt

Welke layouts heb je gehad?
Met de ontwikkeling van web-log, ontwikkelde mijn blog met de dienst mee. Daar hebben dan ook verschillende layouts de revue gepasseerd. Daarbij was de laatste versie (zie hieronder) favoriet. Toen ik verhuisde naar een eigen domein, probeerde ik zelf met WordPress iets te bouwen. De ene keer pakte dit beter uit als de andere keer. Uiteindelijk maakte Bodine mijn laatste layout, voordat ik naar Culturalize.nl verhuisde. Mijn huidige layout is – behalve het aanpassen van een paar widgets – niet veranderd, hulde voor Angelina die deze layout voor mij maakte. Ik ben er namelijk nog lang niet op uitgekeken!

Tip: kijk op Internet Archive om jouw oude online meuk terug te vinden.

Tag: Back in time

Tag: Back in time

Tag: Back in time

Wat was het allereerste perspakketje dat je mocht ontvangen?
Doordat mijn freelance opdrachten, stages en het bloggen door elkaar heen liepen, heb ik werkelijk geen idee. Wat ik mij wel erg goed kan herinneren, is dat mijn vriend en ik als Social Media Reporters op vakantie gingen naar Frankrijk. Dat was een wel heel bijzonder cadeautje. Over dit kampeeravontuur schreven we verschillende blogs.

Wat is je favoriete artikel van eigen hand?
Mijn persoonlijke top 3 (in willekeurige volgorde, dat dan weer wel):
1. De binnenkijker bij mij thuis.
2. De succesvolle Instagram Tag die ik pasgeleden bedacht.
3. Mijn artikel over het leven van een Social Media Manager.

Welke blogger is je grote voorbeeld?
De Australische mommyblogger Chantalle (Fat Mum Slim). Zij bedacht de immens populaire Photo A Day challenge op Instagram en ontwierp de Little Moments app. Ook de blogs van Oh Happy Day! en Zilverblauw zijn grote voorbeelden voor mij.

Tag: Back in time

Wanneer je alles over zou mogen doen: wat zou je anders doen?
Ik zou graag wat meer zelfvertrouwen hebben (gehad). De immens hoge lat die ik mijzelf heb opgelegd, kan ik nauwelijks bereiken. Als ik iets anders zou mogen doen, dan zou ik de lat een stuk lager leggen en het fijne gevoel wanneer je op ‘publiceren’ klikt langer willen vasthouden.

Dankjewel voor de nominatie Marlous! Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden van andere ‘oude rotten in het vak’, bloggers die ik zelf al jaren volg. Eva, Olga, Marieke, Shirley, Lindsay, Lisanne en Saskia… durven jullie het aan?

31 reacties on “Tag: Back in time”

 1. Sas

  Die 2de layout van je ken ik nog heel goed haha. We volgen elkaar eigenlijk ook al erg lang! Leuk dit blogje om te lezen en heel erg bedankt voor de nominatie<3

 2. Sanne - loveisthenewblack

  Leuk om te lezen! Grappig, die oude lay-outs.

  • Danielle

   Ik had er nog veel meer in de aanbieding, maar dan werd deze blog wel erg lang πŸ˜‰ Ga jij ‘m ook invullen?

 3. Jenn

  Leuk om te lezen, deze tag had ik nog niet eerder gezien! Die tweede layout herinner ik me ook nog. Ik heb zelf mijn oude layouts nooit bewaard…

  • Danielle

   De tag is door Marlous bedacht, dus nog maar net in omloop… vandaar dat je hem nog niet eerder hebt gezien. Enne, volgens mij volgen wij elkaar dus ook al best lang!

 4. Rianne

  Oh zo leuk om te lezen dit! En die oude lay-outs, gaaf dat je die nog hebt! Ik wil mijn zelfgeknutselfde “lay-outs” van 7 jaar terug niet meer zien geloof ik… Haha

  • Danielle

   Hahaha, het is toch ook wel lekker kneuterig, ik kwam zelfs mijn oude layout van mijn MSN Groups tegen, oh… dat is pas erg na 15 jaar!

 5. Eva

  Aah wat leuk! Ik ben zooo benieuwd of ik nog alles terug kan vinden, vrees van niet πŸ˜‰

 6. Olga

  Leuk dat je me genomineerd hebt, ik zal zodra ik tijd heb je tag invullen! πŸ™‚ X

  • Danielle

   Ik weet stiekem alles al natuurlijk, maar ben toch erg benieuwd welke layouts je eruit gaat vissen πŸ˜‰

 7. Hanneke

  Wat leuk om die geschiedenis mee te krijgen!

  Die binnenkijker is inderdaad erg leuk! Gezellig huis heb je!

 8. Lesley

  Leuk ingevuld!! Die lat blijft een probleem maar geloof in jezelf want je doet het super!xx

 9. AΓ―sha

  Hahaha, breezer pseudoniem! Ik ken je nog van web-log. Zo leuk om je oude lay outs weer te zien! Ga die van mij ook eens bekijken. Als ik durf, hihi

 10. annouskam@gmail.com

  Oeh wat een leuke tag. Ik dacht btw al dat jij ook xd44ntjuh was, jij hebt toch ook een hele lange tijd een eigen forum onder die naam gehad? πŸ˜€

  • Danielle

   Haha Annouska, gekkie! Onder die naam ben ik ooit begonnen πŸ™‚

 11. Angelina

  Leuk!! En ik kan mij je naam ‘xd44ntjuh’ nog goed herinneren haha. πŸ˜‰ En wat lief, blij om te horen ^_^

 12. Eline

  Wat een super leuk artikel/tag! Het artikel waar je ons laat binnen kijken in je huis vind ik ook een topper! X

 13. Marije

  Wat leuk om dit te lezen en god wat blog jij al lang! Zelf blog ik nu 5 jaar maar helaas is mijn oude blog door google verwijderd, had het erg leuk gevonden om deze tag ook over te nemen maar ik heb nou niet echt een idee wat mijn eerste post etc was.
  Al je lay-outs waren prachtig, en die je nu hebt zeker ook!
  Liefs, Marije

 14. Wanda

  Leuke tag! Ik zou niet eens weten welke lay-outs ik allemaal heb gehad… ooit in 2002 begonnen bij web-log, daarna een tijdje bij punt en nu bij wordpress en nog steeds twijfelen over een eigen domein of niet…

Reacties zijn gesloten.