Amsterdam Hotspot: Foodhallen & Filmhallen

Foodhallen Amsterdam

Amsterdam is met de komst van De Hallen weer een hotspot rijker. Dit industriële stuk erfgoed – omgebouwd tot modern hipster walhalla – bevindt zich midden in de stad, verscholen tussen de Kinkerstraat en het Bellamyplein. Zéker de Foodhallen is een bezoek aan de stad meer dan waard. En als kers op de taart pak je daarna een filmpje in de hal ernaast!

Ergens halverwege september schreef ik al een blogpost over de gerenoveerde tramremise, dat toen nog volop in de steigers stond. Inmiddels heb ik verschillende keren een hapje bij de Foodhallen gegeten, dus was het hoog tijd om jullie er meer over te vertellen. Want een bezoek aan de Foodhallen is gewoonweg ontzettend leuk! Anderzijds is het voor stadsgenoten een heerlijke plek voor de luie zondagmiddag. Als ontmoetingsplek, uitbrakplek of voor food na de film.

Het concept van de Foodhallen is geïnspireerd door ‘indoor food markets’ als de Torvehallerne in Kopenhagen, Mercado de San Miguel in Madrid en de Borough Market in Londen. Het is een fijne plek om heerlijk rond te lopen en te genieten van verschillende gerechtjes. Je vindt er een handjevol standhouders en horecagelegenheden. Alles ziet er zó ontzettend lekker uit, en dat maakt de keuze er natuurlijk niet gemakkelijker op. Ook de geuren komen je bij binnenkomst tegemoet, met name wanneer je langs Caulils Kaas loopt. Laat je dat er echter niet door weerhouden om hun tosti te proberen!

Wat je er nog meer kunt halen? Wat dacht je van een heuse popcorn hotdog bij Bullg and Dogs, pizza paella van Pink Flamingo of truffelballetjes van de Ballenbar. De hoemoes van Maza is trouwens goddelijk en voor een toetje laat je de kleine taartjes van Petit Gâteau of een frozen yoghurt van Yogen Fruz goed smaken! Loopt het water je al in de mond? Plan dan snel jouw bezoek aan de Foodhallen. Eet smakelijk!

Foodhallen Amsterdam

Foodhallen Amsterdam

Foodhallen Amsterdam

The Butcher Amsterdam

Caulils Kaas Amsterdam

Foodhallen Amsterdam

Foodhallen Amsterdam

Foodhallen Amsterdam

The Rough Kitchen

Foodhallen Amsterdam

Foodhallen Amsterdam

8 reacties on “Amsterdam Hotspot: Foodhallen & Filmhallen”

  1. appelig

    Ik krijg behoorlijke trek van de foto’s. Leuke tip, ik ga ‘m onthouden!

  2. Marjolein

    Wat een prachtige foto’s. Nu wil ik al helemaal een keer naar de Foodhallen toe. Hoewel ik net een ontbijtje achter mijn kiezen heb krijg ik er nu alweer trek van, hihi.

  3. Aïsha

    Ben er niet vaak in de buurt, helaas. Maar dit is voor mij een reden om een ritje naar Amsterdam te maken!

Reacties zijn gesloten.