Video Weekender met… drumsolo’s, Spice Girls perikelen en andere issues die alleen vrouwen begrijpen

Eigenlijk had deze blogpost gisteren online gemoeten. Maar er ging iets mis. En doordoor ging er weer iets mis met mijn 365 dagen bloggen challenge. Ach, er is ook geen man overboord en een Video Weekender klinkt bijna net zo gezellig als Video Vrijdag, toch? Na de laatste editie over de állermooiste filmtrailers is het nu weer tijd voor de állerleukste video’s die ik deze week tegenkwam op het oh zo vol staande internet. Wie niet kijkt, is af!

Mijn vriendinnetje Sophia Grace…
Herinner jij je nog een viral video, waarin twee kleine meisjes bij The Ellen DeGeneres Show een nummer van Nicki performen? Dat is inmiddels drie jaar geleden. Vervolgens maakte Ellen het nog gekker door de nichtjes Sophia Grace Brownlee en Rosie McClelland te verrassen met een échte Minaj meet ’n greet. Sophia Grace werd gek, hyperactief, maar zag er toch ook zo ontzettend zoet uit met naast haar dat kleine blonde Rosie ding. Ook deze video ging viral de wereld over.

Vervolgens was het naar mijn idee lang stil rond de twee bewonderenswaardige meisjes, maar natuurlijk niet in Amerika. Daar ging de gekte in sneltreinvaart door. Naast tal van YouTube video’s en een eigen show is er zelfs een heuse film (Sophia Grace & Rosie’s Royal Adventure). Ook schreven de meisjes twee kinderboeken, ontwierpen een eigen kledinglijn én hebben ze ieder hun eigen zingende pop. Natuurlijk allemaal te koop in een speciale Sophia Grace & Rosie hoek in Walmart.

Maar toen kwam ik onderstaande clip tegen. De inmiddels 11-jarige Sophia Grace lanceerde gewoon een heuse hip-hop song! Ze zingt en rapt over én met haar Beste Friends Forever. En ik vind die hele hype fantastisch, dat kind houdt er zo ontzettend van om in de spotlights te staan. Wat ik mij wél afvraag na het zien van deze video… waar is Rosie gebleven?!

Een video waar iedere vrouw wel íets in herkent…
First world problems. Wanneer je met je hakken aan over een grasveld moet lopen (of de Dam). Wanneer je een jumpsuit draagt en naar het toilet moet (nog een tikkeltje erger: de Dixie op een festival). Of wanneer je sexy probeert rond te stappen in je fashionable maxidress. In onderstaande video 17 feiten waar een vrouw van de wereld niet bepaald blij van wordt.

Drumheld Lars Nijman doet een solo’tje…
Als klein jongetje droomde de Alkmaarse Lars Nijman om de beste drummer van de wereld te worden. En hij is aardig op weg, nu hij studeert aan de Berklee College of Music. Hij won in zijn jeugd verschillende talentenjachten én trad al een paar keer op in de Wereld Draait Door. Op Facebook kwam ik onderstaand filmpje tegen, een drumsolo van heb ik jou daar. Deze jongen gaat er wel komen, en dan niet als drummer van Sophia Grace. Nee, ik hoop dat hij straks met de grootsten der grootsten mag touren. Op zo’n talent van Nederlandse bodem mogen we best trots zijn!

Ik app je lief, 140 tekens lááááng…
Ik kan altijd erg lachen om de grappen en grollen van Arjen Lubach, maar er zijn er dus nog veel meer! En daarom kreeg hij zijn eigen avondshow: Zondag Met Lubach. Iedere week werd de show beter. En iedere week ging ik meer van het item met Salamander Klöpping houden. Toen hij bijvoorbeeld zijn allereerste vlog publiceerde. Of toen de pilot van zijn reality-soap was uitgelekt! Maar de meest lachwekkende, schattigste en memorabele video met Salamander Klöpping is onderstaande. Met jawel… Alexander Klöpping. Snap je ‘m nog? Kijk nou maar!

Wil je meer Zondag Met Lubach zien? Check dan deze handige afspeellijst op YouTube.

Adam doet het met Eva’s…
Klaarkomen en zingen. De dames van ADAM flikten het en dat leverde ze een reality-serie op bij BNN. Gebiologeerd keek ik deze week naar de eerste aflevering waarin de bandleden Anna Speller, Eva Cleven, Loulou Hameleers, Sanne den Besten en Suzanne Kipping op de huid worden gevolgd. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik die klaarkomvideo helemaal heb gemist, maar ik heb graag wat over voor een beetje Spice Girls gevoel. En dat krijg je van het programma Like Adam, met natuurlijk wel een lekker Hollandse wind erdoorheen. Kijken dus, dat unieke kijkje in de keuken van ’n popgroep die de muziekindustrie binnen dendert. En er dan vandaag achter komen dat Anne alweer met de hele heisa is gestopt… Hebben ze hun eindstation nu al bereikt?

LIKE ADAM

4 reacties on “Video Weekender met… drumsolo’s, Spice Girls perikelen en andere issues die alleen vrouwen begrijpen”

  1. Anouk

    hahaha, zooo herkenbaar. De jumpsuit, de string, man, wat hebben wij het toch zwaar ;-)! Goede vraag trouwens over hun eindstation… hmm hmm.

Reacties zijn gesloten.