Bijzondere Boeken Brunch

Het is alweer even geleden dat ik bij de Bijzondere Boeken Brunch met Helen Vreeswijk en Buddy Tegenbosch aanwezig mocht zijn. Uiteindelijk bleek young adult thriller Oog om Oog van Buddy mijn meest favoriete boek het jaar 2015 te zijn en maakte ik ein-de-lijk kennis met een verhaal van één van de meest populaire jeugdthrillerschrijfsters in Nederland…

Honger stillen met papier

Terwijl hartje Utrecht op zondagochtend langzaamaan ontwaakt, loop ik via Hoog Catharijne richting de oude binnenstad. Het vrolijke herfstzonnetje schijnt stralend op mijn gezicht en de eerste toeristen staan klaar om een patatje te bestellen, terwijl ik een uur later zelf mijn tanden in een rijkelijk belegd broodje zet. Ik ben door Unieboek | Het Spectrum uitgenodigd voor een Bijzondere Boeken Brunch in brasserie De Rechtbank en laat al het lekkere eten, maar ook de verhalen van schrijvers Buddy Tegenbosch en Helen Vreeswijk goed smaken.

Wanneer ik nietsvermoedend – en ietwat oververhit door de wandeltocht – het restaurant binnenloop, zit schrijver Buddy Tegenbosch al met verschillende andere bloggers te wachten. Tot mijn verrassing zit vriendinnetje Lesley ook aan de speciaal voor ons gereserveerde tafel, we hadden geen idee dat we hier beide aanwezig zouden zijn! Even later schuift ook Helen Vreeswijk aan en kan het vragenvuur met volle mond beginnen.

Allereerst vragen we Buddy zijn jeanshemd van het lijf over zijn tweede en net verschenen Young Adult thriller Oog om oog en vervolgens is Helen – een van de meest populaire jeugdthrillerschrijfsters in Nederland – aan de beurt. Lees snel verder wat ik van beide boeken vond én hoe je kans maakt om één van de boeken te winnen!

Oog om Oog | Buddy Tegenbosch | Young Adult thriller

Oog om oog van Buddy Tegenbosch

In het boek Oog om Oog neemt Buddy Tegenbosch je mee in het leven van Jaap-Jan. Een klapper van een Young Adult boek met een soms wat absurdistisch randje en toch tegelijkertijd levensecht. Door de flashbacks naar het verleden kom je als lezer steeds dichter bij de ontknoping van het zenuwslopende verhaal.

Ik had de eer om het boek al tijdens mijn vakantie te mogen lezen. Wanneer we in de eerste file terechtkomen, besluit ik daarom lekker het boek in te duiken. Stoppen met lezen is bijna onmogelijk, maar helaas kan ik niet de hele weg naar Italië op de bijrijdersstoel blijven zitten. Als we op de plek van bestemming aankomen, heb ik het boek dan ook nog diezelfde avond (lees: nacht) uit. Oog om Oog leest als een trein en voor je het weet heb je het eindstation (helaas) bereikt. Benieuwd geworden? Lees dan hier de eerste bladzijdes van het boek of scroll verder om kans te maken op een exemplaar van dit heerlijke boek!

Synopsis
Al vanaf de basisschool hoort Jaap-Jan er niet bij. Hij weet wat daarvan de reden is en die reden heeft een naam: Ivar. Door de sadistische spelletjes van Ivar leeft Jaap-Jan elke dag in angst. Bang voor wat zou kunnen gebeuren. Maar wanneer hij achttien is, neemt hij een besluit: vanaf nu gaat alles anders. Hij verhuist, gaat op kamers en begint aan een studie psychologie. Tot zijn verbazing maakt hij snel vrienden en komt hij op een fantastische plek te wonen. Jaap-Jan heeft het prima naar zijn zin. Totdat op een avond een oude bekende de club binnenkomt: Ivar. Voor de tweede keer neemt Jaap-Jan een besluit, een besluit met verstrekkende gevolgen…

Helen Vreeswijk - Bloedbroeders | Buddy Tgenebosch - Oom om Oog

Bloedbroeders van Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk heeft menig puber weer aan het lezen gekregen, ik snap wel waarom. De verhalen zijn letterlijk en figuurlijk levensecht. De waargebeurde situaties die ze heeft meegemaakt tijdens haar werk bij de recherche verwerkt ze namelijk in haar boeken. Tijdens de Bijzondere Boeken Brunch raakt ze niet uitgepraat over haar politiewerk, een voor mij onbekende wereld zo blijkt. Wetende dat ook haar nieuwste boek Bloedbroeders op feiten is gebaseerd geeft het boek toch wel echt een extra dimensie! Wist je trouwens al dat één van Helens eerdere boeken wordt verfilmd? Binnenkort kunnen we genieten van De Kick op het witte doek. Maar voor het zo ver is moet je het nog even met wat leesvoer doen. Je kunt het nieuwste boek van Helen Vreeswijk namelijk winnen! Hoe? Dat lees je onderaan deze blog.

Synopsis
De zestienjarige Reza komt met zijn moeder en zus tijdelijk naar Nederland om het familierestaurant van zijn oom van de ondergang te redden. Zijn oom heeft zich door creatief boekhouden in de nesten gewerkt en zit daarvoor een celstraf uit. Zijn oudere neef Ayaan wordt opgezadeld met de zorgen voor het restaurant en het gezin. Maar Ayaan heeft totaal geen affiniteit met het restaurant en denkt maar aan één ding: snel en gemakkelijk geld verdienen zodat hij zijn eigen dromen kan najagen. Om zijn plannen uit te voeren heeft hij echter een handlanger nodig. Reza is daar geknipt voor: hij is familie – een bloedverwant – en bovendien naief en kneedbaar. Zorgvuldig heeft Ayaan de beroving uitgewerkt: de locatie, het tijdstip, de vluchtauto, de vluchtroute en een alibi. Er kan niets fout gaan. Maar dan gaat het toch gruwelijk mis…

18 reacties on “Bijzondere Boeken Brunch”

 1. Lesley

  Ik doe niet mee maar vond het wel super leuk om je te zien daar op de meeting 😉 Is alweer veel te lang geleden dus snel maar weer afspreken! Ik vind je nieuwe layout trouwens erg mooi geworden!

 2. Veerlez

  Ik doe graag mee, ik hou ervan om nieuwe boeken te ontdekken! Ik zou graag Bloedbroeders willen lezen, die lijkt me best spannend! 🙂

 3. Anna

  Wat een gezellige blog!
  Ik heb bloedbroeders al gelezen,dus maak graag kans op Oog om Oog

 4. Droika Engelen

  Wauw kwam via blog society op je blog terecht! Ben onder de indruk, je hebt een heel aangename schrijfstijl! Ik blijf je allesinds volgen, cleane instagram feed ook 😉 love

 5. Sophie

  Lijkt me heel gaaf om eens met schrijvers te brunchen en ze dan werkelijk alles te kunnen vragen! Zo te lezen was het erg gezellig. Beide boeken heb ik nog niet gelezen, maar het liefst zou ik Bloedbroeders willen winnen. Het afgelopen jaar heb ik al veel van Heleen Vreeswijks boeken gelezen. Ondanks dat ik niet echt in de puber doelgroep val, vind ik ze toch super leuk. Ze zijn zo realistisch geschreven en hebben ook altijd actuele onderwerpen. Je merkt gewoon haar ervaring bij de recherche.

  • Danielle

   Gefeliciteerd Sophie, jij hebt het boek gewonnen. Ik heb je een mailtje gestuurd met verdere info! 🙂

 6. Nina

  Ik doe niet mee, maar beide verhalen klinken bloed-je spannend! En natuurlijk tof om de schrijvers IRL te ontmoeten!

 7. Sharon

  Ik zou heel graag het boek oog om oog winnen, omdat het me een heel spannend boek lijkt en ik tijdelijk een koopstop heb opgelegd gekregen van mijn ouders. *huilt in een hoekje*

 8. Anouk

  Wat een leuke post! Ik zou heel graag mee willen doen voor het boek Oog om oog, heb daar heel goede recensies over gelezen en ben er erg benieuwd naar! 🙂

  • Danielle

   Hi Anouk, gefeliciteerd! Jij bent de winnares van het boek Oog om Oog. Ik heb je een e-mail gestuurd met verdere info!

 9. Marcia

  Ik maak graag kans op Oog om Oog, omdat ik niets dan lovende recensies over dit boek lees. Nu ben ik heel nieuwsgierig geworden!

 10. Danique van der Hoeven

  OOG OM OOG VAN BUDDY TEGENBOSCH Lijkt mij een erg leuk en goed boek. Na de vele goede recenties te hebben gelezen zou ik graag kans maken op dit boek.

  Veel succes!

Reacties zijn gesloten.