Een leven na Harry Potter…

Een leven na Harry Potter, zeg je? Stiekem is deze beste jongen (man?) nooit uit mijn leven verdwijnseld. De tagline ‘It All Ends’ van de allerlaatste film gaat daarom niet helemaal op. Naast het koesteren van de 7 boeken en 8 films, valt er namelijk nog genoeg te ontdekken in de magische wereld van Harry Potter…

Harry Potter is als een rode draad in mijn leven verweven. Met de jaarlijkse traditie om de film op het witte doek te bekijken met mijn moeder tot het – nu nog steeds – maken van grapjes die alleen de echte Harry Potter kenner snapt. Gelukkig heb ik ook een paar Harry Potter freaks in mijn vriendenkring. Zo heeft vriendinnetje M. een heuse Harry Potter toiletbril en hoefde mijn vriendje niet lang na te denken wat hij mij cadeau zou geven voor ons 6-jarige jubileum. Deze zomer reizen we namelijk af naar Brussel voor Harry Potter: The Exhibition. En toen bedacht ik mij dat er stiekem nog veel meer Harry Potter avonturen op mijn wishlist staan. De hoogste tijd om deze eens met jullie te delen!

Harry Potter: The Exhibition

First things first. Harry Potter: The Exhibition komt deze zomer Brussel betoveren. En ook al is dat niet bepaald om de hoek – de Amsterdam Expo zou meer dan perfect zijn – dichter bij een Harry Potter experience kun je op dit moment niet komen! Heb je geluk, dan wordt je bij binnenkomst door de sorteerhoed in een bij jou passende Zweinstein afdeling geplaatst. Daarna begint de reis langs verschillende scènes uit de Harry Potter films. Zo zie je decors van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos. Alle ruimtes zijn gevuld met duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks… Oh god, ik denk dat ik ga huilen als ik in die ruimtes sta! Maar tot het zo ver is, tel ik ongeduldig de dagen af tot het eindelijk juli is.

Fantastic Beasts

Fantastic Beasts and Where to Find Them is een verplicht studieboek op Zweinstein, maar het fictieve boek kwam daadwerkelijk tot leven toen J.K. Rowling de avonturen van magizoöloog Newt Scamander voor ons heeft opgeschreven. En dát boek wordt op dit moment dan weer verfilmd. Ik kan niet wachten op een nieuw avontuur dat ons terugbrengt naar de magische wereld, maar ik denk dat ik het tot de premiere in november dit jaar nog nét ga redden.

Synopsis
De spin-off Fantastic Beasts and Where to Find Them begint in 1926 als Newt Scamander (Eddie Redmayne) zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans voor een Dreuzel) genaamd Jacob en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de No-Maj wereld…

The Cursed Child

Goed. We hebben een expo in Brussel en een nieuwe film in de bioscoop. Maar er is nog meer om ons op te verheugen dit jaar! Over 123 dagen staat de cast van theaterstuk The Cursed Child voor het eerst voor het grote publiek op de planken in het Palace Theatre in Londen. Prima excuus voor een citytrip dacht ik zo, al moet ik daar dan zelf nog even voor gaan sparen (note to self: vergeet niet om dan gelijk naar het theaterstuk van The Hunger Games te gaan)! Sowieso moet ik – en jij – nog even geduld hebben, want de tickets zijn al voor een heel jaar uitverkocht. Fingers crossed dat de musical toch minimaal 5 jaar blijft én dat de berichten kloppen dat het verhaal ook in boekvorm wordt uitgebracht!

Synopsis
In de laatste Harry Potter-film is te zien hoe Harry zijn twee oudste kinderen, James Sirius en Albus Severus naar de trein op perron 9 3/4 brengt. Dit is het startpunt voor Harry Potter And The Cursed Child. Terwijl Harry vecht met een verleden dat niet wil blijven waar het hoort, heeft zijn zoon Albus moeite met het familieverleden. Terwijl het verleden en heden in elkaar opgaan, leren zowel vader als zoon een moeilijke waarheid: soms komt het donker uit onverwachte hoek.

Op Harry Potter Tour in Engeland

Stel dat we toch naar Londen gaan om theaterstuk Harry Potter And The Cursed Child te bezoeken, dan kunnen we het er net zo goed van nemen en onderstaande lijst afvinken!
ϟ De Harry Potter wandeltocht in Londen. Inclusief selfies maken bij de muur dat naar perron 9¾ leidt op het King Cross station in Londen, wandelen over de echte Wegisweg en een glimp opvangen van De Lekke Ketel.
ϟ Tijdens de Warner Bros. Studio Tour London het 15-jarige jubileum van Harry Potter and the Philosopher’s Stone vieren.
ϟ Op de thee in Alnwick Castle (beter bekend als Zweinstein natuurlijk).
ϟ Een magische treinrit maken met de Zweinstein Express, ofwel het Glenfinnan spoorwegviaduct in Lochaber, Schotland.
ϟ In de toverboeken duiken van de Zweinstein bibliotheek in de Bodleian Library in Oxford.
ϟ Dwalen door de kloostergangen van de kathedraal van Gloucester, die decor hebben gestaan voor de prachtige gangen van Zweinstein.
ϟ Smekkies in alle smaken eten in de eetzaal van Zweinstein. Nou ja, in het mooie historische gebouw Christ Church van de Universiteit in Oxford dus. Hier is ook de trap te vinden waar professor Anderling alle nieuwe studenten begroet!

En mocht ik nu echt eens geld te veel hebben, dan lijkt een bezoek aan The Wizarding World of Harry Potter in Universal Orlando of Universal Studio’s Hollywood mij ook niet verkeerd.

Welke avonturen in de magische wereld van Harry Potter staan er op jouw wishlist?

24 reacties on “Een leven na Harry Potter…”

 1. nel.lakeman

  en hard wegrennen, als je de spinnen ziet, uit het eerste deel.

 2. Jacqueline

  Ohh, wat leuk! Ik wist niet dat er een expeditie in de buurt zou komen, dus nu moet ik eigenlijk ook plannetjes gaan maken haha. Ik ben al eens naar de Wizarding World of Harry Potter geweest voordat Diagon Alley erbij kwam, maar daar zou ik wel nog twintig keer naar toe willen. 😛

 3. Elisa

  Aaahh ik kan ook echt niet wachten tot de expo <3 Fantastic beasts wil ik ook sowieso zien, vind ook dat Newt Scamander in de promobeelden alvast heel leuk wordt neergezet door Eddie Redmaine! De musical spreekt me minder aan, maar als het verhaal het inderdaad tot boek schopt, ga ik het uiteraard meteen lezen! Leuke post 😀

 4. Noa

  Waaah, Harry Potter! <3 Het is jammer dat ik gewoon het budget niet heb voor het toneelstuk en de tour bijvoorbeeld…

 5. Natasja

  Ik ga in november dus naar de toneelstukken!!1! Heel benieuwd hoe ik dat ga vinden, gezien de andere acteurs en zo. Ook enorm benieuwd naar Fantastic Beasts and Where to Find Them! En ik ben helemaal voor een bloggersreisje langs alle HP parken 😉

  • Danielle

   Whaaaaaa, ik ben jaloers!! Ik denk dat het wel even lastig omschakelen is, maar ze maken er vast iets moois van. En jaaa een bloggersreisje, ik stem voor!

 6. Jinn

  Geweldig! Harry Potter blijft gewoon fantastisch 🙂 Warner Bros. Studio Tour London staat al heel lang op mn wishlist!

 7. Marcia

  Gelukkig zijn er nog zoveel mogelijkheden om van Harry Potter te genieten <3 Zelf ga ik inderdaad ook naar de expo in Brussel – al is dat voor mij een heel stuk dichterbij. Ook kijk ik erg uit naar de film van Fantastic Beasts en ben ik aan het sparen voor een bezoekje aan de studio tour in London 😀

 8. Anna

  Wat tof, een theaterstuk! Wist ik nog niets van. Lijkt me erg mooi. Ha, super toevallig trouwens: ik ben net vorige week begonnen met het terug kijken van alle films. Wilde ze zo graag eens achter elkaar zien!

 9. Mona - Vandaagismooi.nl

  Harry Potter…. jemig… JA.
  Ik houd van de boeken, ik houd van de films, ik houd van alles wat met HP te maken heeft.
  Het zou ZO MOOI zijn als er ooit een MMORPG zou komen maar als het aan J.K. ligt komt die er niet.. balen want ik zou als een verslaafde non stop in zo’n magische wereld rond willen lopen.
  Ik wacht nog steeds op mijn brief, zodat ik weet dat Hogwarts echt bestaat… maar helaas….

  Hele fijne tips! Ik ga weer eens verder dromen haha 😀

 10. Sarah

  Mijn tickets voor de expo in Brussel zijn al geboekt. Ik kijk er zo naar uit.
  Een citytrip naar Londen staat nog steeds op de bucket list hier. Ik ben nog altijd niet in die studio’s daar geweest 🙁

Reacties zijn gesloten.