10 jaar bloggen

Ja, het staat er toch echt. En ik was het warempel compleet vergeten. LinkedIn moest mij eraan herinneren dat ik deze zomer een hartstikke leuk jubileum mag vieren. Ik mag mijzelf namelijk 10 jaar blogger noemen. Wow, wat een mijlpaal!

Om het heugelijke feit met jou te vieren neem ik je mee langs een paar highlights uit mijn tinnen jubileum! Het zijn dan misschien ‘maar’ 600 blogs, stiekem zijn dit stuk voor stuk onvergetelijke ervaringen die mij hebben gevormd tot de vrouw die ik nu ben. Het bloggen zit in mij en mijn leven verweven, ik zou niet meer zonder kunnen. Logisch ook, want schrijf ik al meer dan 1/3 van mijn leven online! Tijd voor een terugblik…

Hoe het begon…

In mijn ogen was het starten van een blog een natuurlijk proces. Ik schreef schriften vol fictieve verhalen, later typte ik ze uit in Word. Daarnaast hield mijn moeder onze culturele avonturen bij in een plakboek. Toen ik oud genoeg was, mocht ik dit zelf doen. Ik maakte er vaak complete kunstwerkjes van! Vervolgens kwam het internet. Naast MSN Messenger stond mijn browser standaard open en was ik niet weg te slaan van MSN Groups, Geocities, CU2 en fora. Ik leerde mijzelf de basics van HTML, pixellen in Paint en hoe te schrijven voor het web. Toen ik lucht begon te krijgen dat ik mijn Photoshopskills prima kon combineren met schrijven, was mijn account op web-log al snel geboren. Op 19 juli 2005 schreef ik mijn allereerste blog, onder mijn breezer pseudoniem xd44ntjuh. In 2009 verhuisde ik mijn blog naar een eigen domein (xd44ntjuh.nl) om in 2013 te verkassen naar mijn huidige blog: Culturalize.nl.

Studie & Werk

Mede door het bloggen wist ik dat de opleiding Media, Informatie en Communicatie mij op het lijf geschreven zou zijn. Ik droomde ervan om als redacteur bij een tijdschrift te werken en mijn dagen door te brengen met schrijven, schrijven en schrijven. Toch vond de blogger in mij de online wereld reuze interessant. En zo kwam het dat ik bij Vrouw.nl mijn eerste stageplek vond, met mijn blog als ultiem visitekaartje. Mijn bloggende – en inmiddels goede vriendin – Marlies was daar toentertijd hoofdredactrice en zo is het online werkgerelateerde balletje gaan rollen… Ik weet zeker dat mijn blog een doorslaggevende factor heeft gehad tijdens mijn stage bij CJP, mijn eerste baan als Social Media Manager en mijn huidige baan als Online Media Professional!

Toen & Nu

Of ik het voor mij zie om ooit fulltime te gaan bloggen? Liever niet. Het lijkt mij zo eenzaam, ik zou een ramp zijn met mijn administratie en ik vind het als hobby veel te leuk. Ik weet niet of ik er nog plezier aan zou beleven als het zo’n verplichting wordt. Het is dan ook een bewuste keuze om naast het bloggen fulltime aan het werk te zijn, hoewel ik soms echt wel meer tijd zou willen besteden aan mijn blog. Zeker omdat het niet alleen (meer) om het delen van je verhalen draait. Tegenwoordig hoort SEO, social media, netwerken en fotograferen er allemaal bij. In 2005 ging het er wat dat betreft nog een stuk gemakkelijker aan toe als je kijkt naar alle bijkomende nevenactiviteiten, maar de technologische (en economische) voordelen blijven voor een mooie uitdaging zorgen in het heuvelachtige bloggerslandschap.

Vriendinnen voor het leven

Blogger ben je 24/7, maar helaas wil niet iedereen dat altijd begrijpen. Het is daarom fijn om bloggende vriendinnen in mijn midden te hebben, vriendinnen die ik online heb leren kennen en inmiddels een groot aandeel in mijn offline leven hebben ingenomen. Zo is Eva, waarvoor ik ooit een offline plakboek maakte met al onze doldwaze avonturen. Dan is er mijn goede vriendin en huisfotografe Lieke en het bijzondere verhaal van Lesley, mijn voormalige penvriendin die ik weer terugvond door het bloggen! En die verwarrende materie dat je iemand al zo lang online volgt dat je het gevoel hebt dat je diegene door en door kent, laat ik in deze blog maar even links liggen!

De mooiste herinneringen

Over veel toffe dingen in mijn leven schrijf ik een blog, maar er zijn ook talloze avonturen waar ik nooit over geschreven heb (ik noem mijn reis naar New York, Berlijn, of Barcelona). Doodzonde eigenlijk, dus de volgende 10 jaar beloof ik bij deze plechtig beter mijn best te zullen doen. Hieronder een greep uit een paar pareltjes waar ik wel degelijk uitgebreid verslag van deed…
– Samen met mijn vriendje mocht ik als Social Media Reporter kamperen in Frankrijk;
– Ook sliepen we eens in een IJshotel in Zwolle;
– Deed ik een (wegwerpcamerafoto)verslag van mijn allereerste keer Pinkpop;
– Werd ik ooit samen met Nenz geïnterviewd voor het toen nog bestaande meidenblad Fancy;
– Kon jij getuige zijn van mijn eerste ontmoeting met mijn grote liefde Jeroen van Koningsbrugge;
– Durfde ik op mijn 28ste verjaardag pas voor het eerst een Outfit of the Day te plaatsen;
– Heb ik een uit de hand gelopen verzameling schoenen die ik op de gevoelige plaat wilde vastleggen in de vorm van een Different Shoes Every Day challenge;
– Won ik met mijn ‘Social Media Nerds’ de Nationale IQ test;
– Schreef ik over de mooiste dag van mijn leven (tot nu toe dan he);
– Heb ik het welgeteld één keer volgehouden om op Instagram een Photo A Day Challenge te voltooien;
– Is alleen VSCOcam overgebleven als mijn ultieme favoriete fotobewerkingsapp;
– Deed ik een heuse fashion fotoshoot met Zélia op het toen nog begaanbare NDSM-terrein;
– Leerde ik je alles over ‘Het leven van een Social Media Manager’;
– Ben ik nog steeds hartstikke trots op de binnenkijker in mijn eerste eigen huis (ook al is het een klein huurappartement);
– En kan ik niet wachten om aan het eind van dit jaar weer mijn zelfverzonnen Instagram Tag in te vullen!

Vinden jullie het leuk om af en toe meer blogs terug te lezen uit den ouden doos? Ook ben ik erg benieuwd hoe lang jij al aan het bloggen bent en wat het jou tot nu toe heeft opgeleverd!

75 reacties on “10 jaar bloggen”

 1. Sas Beantwoorden

  Van harte met je 10 jarig jubileum! Ik blog zelf al ruim 7.5 jaar, waarvan 6.5 op het domein wat ik nu heb. Ben nog steeds super blij met deze fijne hobby en uitlaatklep.

 2. Joyce Beantwoorden

  Wauw jeetje, ik volgde je al op je web streepje log. Ik vond toen, als breezer-taal-liefhebster je naam zo cool 😉
  10 jaar alweer. Ik inmiddels alweer 12 jaar. Zo jammer dat ik alle blogs voor MamaKletst ben kwijtgeraakt..!

 3. Renate Beantwoorden

  Wow! 10 jaren! Gefeliciteerd! Je hebt zo te zien al veel leuke en mooie dingen meegemaakt door het bloggen! Ik blog zelf nu denk ik 7 jaren (3 jaren op een eigen domein) en het blijft gewoon ontzettend leuk om te bloggen!

 4. Jenn Beantwoorden

  Gefeliciteerd! Ik denk dat ik ook ergens rond de 10 jaar zal zitten. Mijn huidige blog bestaat sinds 2008, daarvoor had ik een andere blog. Controleren kan ik het niet meer, want mijn eerste blog heb ik destijds verwijderd…

  • Danielle Beantwoorden

   Ah wat jammer is dat, toen dacht je waarschijnlijk dat het toch niet veel zou uitmaken. Maar hoe meer tijd eroverheen gaat… hoe leuker het is om soms die oude blogs terug te lezen. Gelukkig heb je nu ook al een mooie database opgebouwd van 7 jaar!

 5. Marjolein Beantwoorden

  Gefeliciteerd! Da’s echt een mooie mijlpaal zeg! Leuk ook om te horen hoe het bloggen bij jou is begonnen. Die goede oude CU2 tijden… Ik kijk trouwens erg uit naar je verslagen over New York, Berlijn en Barcelona. Laten dat nou net drie van mijn favoriete steden zijn!

 6. Nina Beantwoorden

  Gefeliciteerd met je jubileum lieverd! Een derde van je leven gewijd aan bloggen, wie kan dat nu zeggen! Dat je ons nog maar lang mag laten lachen en genieten met je mooie verhalen. We zien je vanavond 😉 x

 7. appelig Beantwoorden

  Gefeliciteerd!!! Jemig 10 jaar al.
  Ik ben net iets langer dan 4 jaar aan het bloggen, maar heb er al 486 blogposts opzitten. Ik hou op deze manier contact met vrienden, familie en ex-collega’s.

 8. Deborahschrijft Beantwoorden

  Gefeliciteerd!!!! Ik had dit jaar mijn (niet geheel officiële) 10 jarige jubileum van mijn blog! Ik ken jouw blog ook nog van de good olden days haha
  Op naar de volgende 10 jaar!

 9. Merel Beantwoorden

  Aaahw, wat leuk om te lezen en gefeliciteerd natuurlijk! Ik blog ook al een eeuwigheid (Cu2, haha!!!), alhoewel allemaal op verschillende accounts, dus ik neem mijn eigen domein van nu pas echt serieus ;). Als je er eenmaal aan begint, kom je er nooit meer vanaf denk ik, haha. Op naar de volgende 10 jaar!

 10. Maaike Beantwoorden

  Een beetje laat, maar nog gefeliciteerd met je blog anniversary! 1/3 van je leven is zo lang, wow. Ik kan me daar nu nog even echt niets bij voorstellen, haha, wie weet over 8 jaar ook wel. En súperleuk dat je je oude penvriendin hebt teruggevonden door het bloggen! Ik ben ook weer mensen tegen gekomen die ik vroeger op internet weleens sprak, zo grappig dat veel mensen met wie je je vroeger goed kon identificeren, nu ook dezelfde hobby hebben. En nu ga ik even al die oude blogjes lezen, leuk. 🙂

  • Danielle Beantwoorden

   Hihi, ik ben natuurlijk ook iets ouder. Dus als jij zou oud bent (haha) heb je ook zo’n mooie mijlpaal! Je bent nu in ieder geval lekker goed bezig 😉

 11. Joyce Jeroense Beantwoorden

  Wauw 10 jaar! Wat onwijs lang! Leuk om al je mooiste herinneringen bij elkaar te zien. Ik ben zelf nu 3 jaar aan het bloggen (op deze blog) maar al wel een paar jaartjes langer op andere blogs en ik hoop ook zeker de 10 jaar te halen! 🙂

 12. Linda Beantwoorden

  Wauw, tien jaar, dat verdient een felicitatie dus bij deze: gefeliciteerd! En wat een mooie hoogtepunten zo op een rijtje. Dat er daar nog maar veel bij mogen komen, toch? 😉

 13. Claudia Beantwoorden

  Wauw gefeliciteerd meid! Tien jaar alweer 🙂 En wat een hoogtepunten heb je meegemaakt zeg, prachtig. Ik zou ook echt graag een keer in een ijshotel willen slapen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *