Zomer van Danielle

Ik loop al drie maanden op acher met het op de hoogte stellen van al mijn belevenissen en om jullie toch een beetje te laten weten wat ik in vreedesnaam allemaal uitvreet zal ik hieronder even uiteenzetten wat me zoal bezighield de afgelopen tijd. Ik zal het kort en krachtig proberen te houden maar als al die tekst je geen moer interesseert, kun je ook gewoon de foto’s bekijken die ik voortaan onderbreng op picasa en niet zoals jullie van mij gewend zijn op photobucket.

In april had ik nog maar net met Robbert, toen ook hij al mee mocht met een familie uitje. Mijn moeder werd afgelopen koninginnedag namelijk 50 jaar en dat werd gevierd aan de andere kant van het land, Renesse. Het was mooi weer dat weekend, we hebben veel kiekjes gemaakt en zijn heerlijk uitgewaaid op het strand.

Een paar dagen later vertok ik voor een weekend Ermelo naar mijn Shizzle aap Elma. Na dat weekend vond ik wonder boven wonder wél een gaatje om erover te schijven op mijn web-log. Het verslag hiervan lezen doe je hier.

11 mei was het tijd voor mijn debuut journalistiek. Ik mocht namelijk naar een concert van After Forever om erover te schrijven voor het Noord Hollands Dagblad. Ik vond het erg leuk mijn eigen naam in de krant te zien staan en dat nog wel naast het debuut stukje van June.

De volgende dag ging ik naar Forever Young, een festival in Grootebroek. Het was super gezellig en we hebben gehost, gedanst, gegeten en gedronken. Verdere foto’s of een verslag hiervan heb ik niet bij de hand, maar ik wilde toch even vermelden dat uit dit succesvolle festival Forever John is ontstaan dat komend weekend plaatsvind. En wat dat precies is? Daarover ligt ik jullie nog in.

De 20ste hadden we een uitje met de hele familie. Mijn opa was namelijk 85 geworden en dan moest gevierd worden met een avondje wokken. Het was leuk al mijn ooms, tante’s, neven, nichten en aanhang weer te zien. En natuurlijk moest ook Robbert aan de vuurdoop worden onderworpen.

Nu ik weer op de kalender kijk begin ik weer te hupsen in mijn stoel, ik ben nu namelijk beland bij een kort stukje over Pinkpop. Natuurlijk heb jij dat ellelange verslag allang gelezen en de foto’s bekeken, zo niet, dan kun je dat natuurlijk altijd nog even doen door op de (roze) links te klikken.

Aan het eind van de maand mei ging ik met Eva naar een concert van Stone Sour. Dit was de derde keer op rij dat wij deze band live zagen. De eerste keer was in maart in de Melkweg in Amsterdam (ook daar heb ik nooit over geschreven), de tweede keer deden we het matig over bij het 3fm podium op Pinkpop en deze afgelopen keer reisden we af naar Utrecht om ze te zien in Tivoli. We kunnen nog steeds niet genoeg krijgen van deze band, dus waarschijnlijk zijn we ook bij het komende concert weer aanwezig. (Mede dankzij het cuteheidsgehalte van de zanger..)

Na maanden zeuren was het eindelijk zover en mocht ik een tweepersoonsbed kopen van mijn gespaarde centjes. Half juni arriveerde mijn bedframe. Maar het duurde nog even voor mijn matras er uiteindelijk ook was, ik heb er namelijk gister voor het eerst in geslapen. En nu moet ik de rest van mijn kamer nog onder handen nemen.

Eind juni waren er twee datums waar ik erg naar uit had gekeken. Namelijk het concert van de Red Hot Chili Peppers (want die had ik gelukkig nog niet twee keer gezien) en die van Pearl Jam, beide in het Goffertpark in Nijmegen. Het was echt geweldig en de concerten waren super gaaf.

Op de eerste dag van juli had ik een bedrijfuitje met het olijke personeel van Intertoys te Enkhuizen. ’s Middags gingen we met de dames golfen. Ik had dit nog nooit gedaan dus het was best een belevenis en ik was er warempel nog best goed in ook waardoor ik er ook best lol in had. De tweede wedstrijd werd ik zelfs eerste. Een heerlijk gevoel om even al je collega’s in te maken. ’s Avonds mocht ook de aanhang mee en gingen we uit eten in een restaurant tegenover onze winkel. We kregen een 15 gangen menu, wat erg goed smaakte. Een erg geslaagd begin dus van deze maand.

Van 6 tot 9 juli ging ik samen met Robbert een weekend naar Brussel. Alle culturele en toeristische hotspots hebben we gezien, gekeurd en gefotografeerd. Het fijne was dat het weer ook met ons mee werkte en ik het kaartlezen beetje bij beetje onder de knie begon te krijgen. Het leukste was toch wel het Atonium en de overheerlijke wafels met aardbijen en slagroom. De laatste avond gingen we uit eten in een erg leuk restaurantje genaamd ‘rendez vous des artistes’, dus als je Brussel aandoet, ga daar dan zeker even een hapje eten.

Na dit weekendje was het tijd voor taart, mijn vader werd namelijk weer een jaartje ouder en ook mijn zus vierde haar laatste verjaardag thuis (volgend jaar woont ze samen!). Mijn vader kreeg van ons Brusselse chocolade en voor mijn zus hadden we een memobord gekocht inclusief magneetfotolijstjes.

Vrijdag de 13e was het aan Eva om hier weer op de stoep te staan. Ons vorige weekend was namelijk erg geslaagd, dus ook dit weekend hadden we er zin in. Nick vierde zijn verjaardag en de zwarte markt in Beverwijk werd bezocht. Hiervan zijn uitgebreid foto’s gemaakt met de camera van Eva die eindelijk eens geen kuren of rare fratsen had. Afgelopen maandag verliet ze het mooie West-Friesland (wéér zonder een blik te hebben genomen op het IJsselmeer) en was het voor mij tijd om mijn tas te pakken voor de week die ging komen.

De 17de vertrokken Robin en ik vroeg naar Schiphol voor onze 5daagse reis naar Barcelona. Omdat foto’s altijd meer zeggen dan woorden en dit logje al best lang geworden is zal ik je niet opzadelen met een erg uitgebreid verslag. Maar toch wil ik even kwijt dat je in Barcelona super goed kunt shoppen, overheelijke pizza met verse jus kunt nuttigen, de metro pakken als je voeten het begeven en heel veel mooie dingen kunt zien. Ook het weer was overheerlijk. Dus toen ik vanochtend de regen op mijn dakraam hoorde tikken kreeg ik sterk heimwee naar het zonnetje in Spanje. We hebben een heerlijke tijd gehad daar. En wat ook heerlijk is, ik ben nu eindelijk weer bij met het schrijven van mijn logjes. Hoera!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *