Leestip: Zoenoffer

Een duister geheim werpt een schaduw over Grant County als de dertienjarige Jenny zich moedwillig laat neerschieten door politiecommissaris Jeffrey Tolliver. Bij de lijkschouwing doet kinderarts Sara Linton een schokkende ontdekking, die wijst in de richting van misbruik. De ex-echtgenoten Sara en Jeffrey werken noodgedwongen samen bij het oplossen van deze zaak. Als de ontknoping nabij is, slaat het noodlot opnieuw toe.

Nadat de populariteit van Dan Borwn en Sakia Noort is gezakt, is er een nieuwe schrijfster van literaire thrillers opgestaan: Karin Slaughter. Ze wordt geprezen door de beschrijving van levensechte personages. Persoonlijk vind ik haar ideeĆ«n nogal overdreven. Haar personages worden afgeschreven als rare wezens, alsof Slaughter ze zo beschrijft zodat ze zichzelf weer gelukkiger prijst. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Lena’ in het boek Zoenoffer, ze is verkracht en misbruikt en samen met haar tweelingzusje opgevoed door haar oom. Haar tweelingzusje is vermoord, had een minnares en om het nog erger te maken was ze ook nog eens blind. Right, het lijkt wel op een script Goede Tijden, Slechte Tijden!

Het boek bestaat uit 432 pagina’s, waarvan je alleen de laatste 100 pagina’s wilt verslinden. Door een aantal verrassende wendingen en het hoge populariteitsgehalte heb ik het boek uitgelezen. Maar voor mij verder geen Karin Slaughter meer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *