Tips voor het shoppen van de ultieme lente-outfit

Kun je ook niet wachten om te shoppen voor een lente-outfit? Wacht dan nog even met online kleding shoppen of het besteden van je zaterdag aan winkelen, en lees onderstaande tips eens voor het shoppen van de ultieme lente-outfit. Zo weet je zeker dat je geen miskoopjes doet of een item koopt die je eigenlijk al in je kast hebt hangen. Story of my life!

1. Opruimen van je kledingkast
De grote voorjaarsschoonmaak! Voordat je begint met shoppen, is het belangrijk om te kijken wat je eigenlijk allemaal al hebt. Waarschijnlijk heb je meer dan je denkt. Door je kledingkast te ordenen op categorie (jeans bij jeans, shirtjes bij shirtjes) zie je precies welke items je nog mist (bijvoorbeeld een mooie, donkere jeans).

2. Bekijk de trends
Ook als je niet trouw alle trends volgt, wil je er waarschijnlijk wel up-to-date bijlopen. Dit betekent niet dat je alle trends die er nu zijn één-op-één moet overnemen. Het is juist de kunst om die trends eruit te halen die jij leuk vindt en deze vervolgens eigen te maken. Kijk bijvoorbeeld op ELLE.com voor de laatste trends, koop wat fashiontijdschriften en kies de trends eruit die bij jou passen. Ik vind de hippie items, snoep- en naugatkleuren, sortbettinten en invloeden uit de jaren ’60 bijvoorbeeld te gek!

3. Doe inspiratie op
Nu je weet welke trends je leuk vindt, is het handig om te weten hoe je deze trends kunt combineren met je eigen, bestaande garderobe. Op Pinterest en WeHeartIt vind je volop outfits van bekende en minder bekende bloggers die je voorzien van de nodige inspiratie. Bewaar de mooiste, leukste en meest inspirerende outfits op je computer of maak een moodboard. Dit helpt je bij het bepalen van je eigen stijl en geeft je ideeën voor het samenstellen van een trendy outfit.

4. Maak een wishlist
Nu is het tijd voor het maken van een wishlist. Je weet nu welke kleding je al hebt en welke item je graag wilt toevoegen aan je garderobe. Deze wishlist zal je bovendien helpen bij het shoppen omdat je nu veel gerichter kunt winkelen en niet thuis komt met items die je eigenlijk al hebt of niet kunt combineren met je bestaande garderobe.

5. Ga shoppen
Het leukste van dit hele lijstje: shoppen! Ga samen met een vriendin of vriend, een stuk gezelliger en bovendien weet je direct of een item je wel of niet goed staat. Ga daarnaast gericht op je doel af en ga voor de items die op je wishlist staan. Uiteraard moet winkelen ook leuk blijven, dus als je onverwachts tegen een erg leuk item aanloopt, gewoon kopen!
Uiteraard is online shoppen ook een goeie optie. Het mooie hiervan is dat je de kleding thuisbezorgd krijgt en deze direct kunt combineren met je huidige garderobe. Ideaal, want zo zie je direct of iets leuk staat. Een leuke webshop waar ik op stuitte is bijvoorbeeld Bulls & Birds waar ze veel leuke, en relatief onbekende, merken verkopen. Zo weet je zeker dat je een origineel item in je kast hebt hangen!

Ik hoop dat deze tips je helpen bij het shoppen van de ultieme lente-outfit! Ik ben er klaar voor, jij ook?!

10 reacties on “Tips voor het shoppen van de ultieme lente-outfit”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *