The Hunger Games… Op het toneel!

Nog een paar nachtjes slapen. En dan gaat The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 in première! Ik niet wachten om te zien hoe Katniss Everdeen het volgende avontuur beleeft (ook al weten we dat stiekem állang). Maar wist jij dat deze succesvolle trilogie nog lang niet stopt na de laatste film? Er staat namelijk een heus theaterspektakel op de planning! Say what?!

The Hunger Games - In Theatre Summer 2016

Vorige week kwam het hoge woord eruit: na de succesvolle boekverfilmingen wordt het verhaal in een heus theaterstuk gegoten. Het Nederlandse mediabedrijf Image Nation kocht samen met de Amerikaanse entertainmentonderneming Triangular de theaterrechten voor The Hunger Games van filmmaatschappij Lionsgate, bekend van films als Twilight en Divergent en series als Mad Men, Orange is the New Black en Nashville. Image Nation en Triangular zorgen er samen voor dat Katniss na de films een derde (of inmiddels oneindig te noemen?) leven krijgt.

The Hunger Games Nation
De naam Image Nation zegt je misschien niets, maar bij het noemen van de musical Soldaat van Oranje en het theaterstuk ANNE gaat er vast een belletje bij je rinkelen. Precieselijk kunnen we dat soort werk ook van The Hunger Games in Theatre verwachten.

Deze nieuwe theatervorm met een contentmix van beeld, muziek, film en toneel maakt inmiddels internationaal naam en faam. Ook wel bekend onder de noemer state-of-the-art technologie. Voor Soldaat van Oranje werd er een hangar omgebouwd tot theater op vliegveld Valkenburg in Katwijk. En Theater Amsterdam opende afgelopen voorjaar haar deuren en vertelt iedere avond het leven van Anne Frank op het toneel.

West End here we come!
Ook voor The Hunger Games wordt er een gloednieuw theater gebouwd die aan alle mogelijke wensen van ‘onze’ theaterproducent Robin de Levita gaat voldoen. Dit keer keer echter niet in Nederland, maar in musicalstad Londen. Vlak naast het Wembley Stadium.

“Theater is een geweldig medium om de vele betekenisvolle lagen uit de boeken van Suzanne Collins tot leven te brengen,” aldus Robin. Nu stel ik mij een gigantisch theater voor in de vorm van een arena. We switchen van de Hongerspelen naar het Capitool en weer terug naar District 12 en later ook District 13. Het land Panem in miniatuur, het publiek draaiend van het ene boek in het andere. Groot, groter, grootst. Overweldigender en meeslepender dan ooit. Als cast wil ik graag weer Jennifer Lawrence als Katniss, Josh Hutcherson als Peeta en Liam Hemsworth als Gale. Voor minder doe ik het niet.

Op mijn bucketlist
Uiteindelijk gaat het theaterstuk van The Hunger Games in de zomer van 2016 in première. Nog even geduld dus. Voor mij is dit zéker een reden om een tripje naar Londen te boeken, ook al vind ik het idee van een theaterstuk nog wat vreemd. Maar als fan van het eerste uur én als echte theaterjunkie móet ik dit sowieso één keer in mijn leven meemaken. Deze belevenis staat daarom vanaf vandaag te pronken op mijn bucketlist. Wat vind jij ervan?

Oh ja, dan wachten we nu op de aankondiging van een heus The Hunger Games pretpark!

8 reacties on “The Hunger Games… Op het toneel!”

 1. Michelle Beantwoorden

  Ik had er al iets over gehoord, maar veel info wist ik nog niet: tof om erover te lezen! En het lijkt me supergaaf om heen te gaan, uiteraard. Voor nu tel ik af totdat het 12 uur is: dan zit ik in de bios en begint Mockingjay Part 1!

 2. kimziej.nl Beantwoorden

  Oh wat tof! Ik heb de film maar een klein stukje gezien en heb ‘m afgezet omdat ’t toch een beetje een apart verhaal werd (wist toen totaal niet waar het over ging). Nu later hoor ik er toch zoveel goede verhalen en recensies over. Gaaf dat er een toneelstuk van komt! Ik houd erg van toneel, dus lijkt me tof om heen te gaan! Voor die tijd moet het toch lukken om ook de film nog een keer helemaal af te zien 😉

 3. Laura - Dagelijkse hap Beantwoorden

  Super gaaf 😀 ik ben enorm benieuwd!! En de state-of-the-art technologie is zoooo gaaf, zou inderdaad perfect hierbij passen

 4. Anniek Beantwoorden

  Whaa, wat onwijs gaaf! Ik zat al helemaal uit te kijken naar Mockingjay die uit is, maar een theatervoorstelling is natuurlijk nog gaver. Wel bijzonder, ik ben benieuwd hoe ze dat gaan doen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *