Talkin’ Chinese

Soms zijn er van die grapjes die alleen jij en je vriendin snappen, of maar een kleine groep die ergens iets vanaf weet. Samen heb je de grootste lol. Maar uitleggen aan iemand anders, dat is moeilijk. Vaak snappen ze er niks van en klinkt het totaal niet grappig. Hetzelfde heb je als je iemand een bijnaam of schuilnaam geeft. Waarom noem je diegene zo? Vaak weet je de reden niet meer precies..

Mijn vriendin P. roept door de klas "Tandjes!", ik kijk naar haar en doe de tandjes move. Anderen kijken ons raar aan, waar zijn jullie nou weer mee bezig? Uitleggen is onmogelijk, waarom doen we dat? Nou, we vinden het gewoon grappig! Zo heeft haar vriendje bijvoorbeeld de bijnaam tandjes. En zij noemen mij Swami, waarom Swami? (wat erg lijkt op salami.. zucht) Tjah, het lijkt op Dani.. voor de rest is de reden onverklaarbaar. Doet iemand iets doms, iets raars of iets geks, wordt er "ijlen" geroepen. En weer worden de wenkbrauwen opgehaald en kijken ze je aan met een vragende blik. Op kamp, toen iedereen sliep waren ik en nog twee meiden wakker, een van hen begon te praten in oeloemoenoe taal. Nou ik dat de meesten amoehoeloe denken als ze dit horen. Maar wij hebben er nog steeds lol om, waarom het zo grappig is? Don’t ask me. Zo krijg ik ook een lachbui op mijn gezicht als iemand over di-rect begint en moet ik terug denken aan iets wat ik ooit heb opgenomen op mijn mobiel met een paar vriendinnen. Normaal naar di-rect luisteren zit er dus al een tijdje niet meer in. Dit zijn een paar voorbeelden of talking chinese.

Ook zijn er verschillende bijnamen voor personen, waar zij soms zelf niks vanaf weten. Ons misschien niet eens kennen.. Denk maar aan Nijnski, Sok, Kermit de Kikker, Muppet, Peer, Snor, Eddy, Billy, Freddy and so on.

Met een glimlach op mijn gezicht lees ik dit logje terug, er zijn nog veel meer voorbeelden te noemen, maar uitleggen is moeilijk, dus zal ik het hier maar bij laten. Jij vind het toch niet grappig..

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *