Singel Hair Amsterdam

Wanneer mijn normale haarkleur weer tevoorschijn komt, gaan bij mij de alarmbellen rinkelen om een nieuwe afspraak met mijzelf óf de kapper te maken. Project Red Head, inmiddels mijn signature look. Ik besloot daarom een kappersbehandeling via Treatwell te boeken!

Samen met vriendinnetje Liliane ging ik op zoek naar een kapper in Amsterdam. We zouden er dan gelijk een gezellige dag van maken in onze hoofdstad met confetti, koffie en taart. Op de website van Treatwell kun je – naast de locatie – gemakkelijk filteren op behandeling, wat de keuze naar de meest fijne kapsalon een stuk eenvoudiger maakt. De mogelijkheden voor het boeken van een beautybehandeling zijn op Treatwell eindeloos, want ook voor bijvoorbeeld een massage, manicure of gezichtsbehandeling kun je bij een salon naar keuze terecht.

Wij lieten ons oog uiteindelijk vallen op kapsalon Singel Hair, omdat 1. de producten van Scruples glutenvrij zijn (met name voor Liliane belangrijk); en 2. ze gespecialiseerd zijn in kleurbehandelingen (met name voor mij belangrijk). Ook niet onprettig was de ligging om de hoek van Centraal Station – liefde voor het schattige pandje aan de Amsterdamse grachten – en de lovende reviews op Treatwell.

The most important thing a woman can have – next to talent, of course – is her hairdresser.

Joan Collins

In enkele muisklikken heb je jouw behandeling via Treatwell geboekt, je kiest bovendien gemakkelijk een datum en het gewenste tijdstip. Hulde, voor die inzage in de agenda van Singel Hair. Deze manier van boeken is toch veel logischer dan weer te moeten bellen. In het wilde weg een datum en tijd moeten noemen en geen inzage te hebben in het grote boek?!

Ons bezoek aan Singel Hair…

Op die bewuste vrijdagmiddag werden Liliane en ik bij binnenkomst hartelijk ontvangen. Thee werd geserveerd en Liliane nam plaats in de kappersstoel, terwijl ik gewapend met mijn camera door de kapsalon liep. Vervolgens koos ik samen met ‘mijn’ kapster voor de juiste rode kleur en kon ook mijn kappersbehandeling beginnen.

En terwijl ik ontspannen achterover leunde in de kapperstoel, keuvelde ik met mijn kapster over bollen pellen, kermis en het IJsselmeer. Ze bleek net als ik uit West-Friesland te komen! Liliane zat bij het aanhoren van dit gesprek met haar oren te klapperen. Want waar ging deze vreemde conversatie toch over? Ik vond het heerlijk, om eens lekker ongegeneerd over mijn roots te kunnen kletsen. Iets wat in de stad niet dagelijks gebeurt.

Vervolgens slurpte ik van mijn kopje thee, bladerde relaxed door de Vogue – hoe fijn is het als een kapper echt de tijd voor je neemt – en kon de haarverf van Scruples rustig intrekken (dat zag er ongeveer zo uit). Daarna kon het wassen, föhnen en bijknippen van mijn pony beginnen. Liliane en ik gingen na onze kappersbehandeling de deur uit als twee zeer blije meisjes. En Singel Hair, die heeft er twee zeer tevreden terugkerende klanten bij!

 

Voor…

Treatwell - kapper in Amsterdam

Na…

Treatwell - kapper in Amsterdam

Wat vind jij van mijn nieuwe coupe?

 

11 reacties on “Singel Hair Amsterdam”

 1. Aïsha

  Huuuh, ik volg je al zoooo lang en toch weet ik niet dat je uit Fryslan komt?! Of wist ik dat wel?! Of ben ik gewoon in de war van je mooie haar? Ziet er goed uit Daan!

  • Danielle

   Hihi, West-Friesland ligt in de kop van Noord-Holland. Omgeving Enkhuizen, Hoorn, Medemblik 😉 Thanks babe!!

 2. Appelig

  Ziet er goed uit! Goeie tip ook, ik moet in mijn nieuwe woonplaats ook op zoek naar een nieuwe kapper en zo wordt het een stuk makkelijker. ?

Reacties zijn gesloten.