She’s always a woman to me

She can kill with a smile, she can wound with her eyes.
And she can ruin your faith with her casual lies.
And she only reveals what she wants you to see.
She hides like a child, but she’s always a woman to me.

Na een heerlijk rustig paasweekend werd het tijd voor serieuzere zaken. Dinsdagochtend stapte ik op de trein richting Haarlem. Ik zocht de juiste bus op en kwam aan in de Julianastraat, de thuisbasis van Vrouw.nl. Dit is de komende maanden my place to be. De afgelopen anderhalf jaar heb ik de theorie in mijn hoofd gestampt, de komende maanden mag ik waarmaken of ik hier daadwerkelijk wat mee kan doen.

Nadat ik op mijn eerste ochtend toegang kreeg op het redactieforum, snuffelde ik wat rond op de wereld achter de website. Ik had al eerder kennis gemaakt met mijn collega’s op het teamuitje een aantal weken geleden. Ik had alleen nog geen kennis gemaakt met de andere stagiaire, die ’s middags een interview had met Yfke Sturm. Ik kon niets anders uitroepen dan: “Ik wil mee!” Maar voor het zover was schreef ik eerst een recensie over een nieuwe lijn van het Italiaanse make-up merk PUPA. Het artikel is vanaf vandaag op Vrouw.nl te lezen.

Vervolgens sloegen we het boek van Yfke Sturm open; Yfkes Model Secrets. Een boek met prachtige (en hilarische) foto’s en een originele opmaak. We probeerden een aantal van haar sportoefeningen uit. Midden in het kantoor begaven we ons in onaantrekkelijke houdingen. Als ik de discipline zou hebben om deze oefeningen elke dag uit te voeren, weet ik zeker dat ik net zo’n strak figuur krijg als Yfke. Bij het interview kon Yfke ons nog meer vertellen over discipline: “Je kunt tien koekjes eten, maar je kunt er ook eentje nemen.” En dat houd ik nu al de hele week vol.

Als we pauze hebben, kunnen we kiezen uit verschillende verse broodjes en er is een veelzijdigheid aan beleg. Het is iedere lunch een feestje om te eten. Veel beter dan thuis klaargemaakte kleffe broodjes meenemen. En wat dacht je van een tosti met ketchup? I’m loving it.

Mijn tweede stagedag schreef ik een must have artikel over het tassenmerk Fiorelli. Binnenkort op Vrouw.nl, dus houdt de site in de gaten. Daarna vertrok ik met een andere collega naar het carrière-evenement Diversity Works, in het Passenger Terminal te Amsterdam. We spraken met verschillende bezoekers en standhouders over deze beurs speciaal voor hoger opgeleide multiculturele vrouwen. Het artikel is nog in de maak en komt volgende week online.

Mijn derde, en alweer laatste werkdag van de week, bracht ik door achter mijn laptop. Ik begon met uitwerken van het artikel over Diversity Works en eindigde met zoeken naar plaatsjes voor verschillende artikelen. Ergens tussen mijn werkzaamheden had ik nog een heel fijn gesprek met collega (en baas) en een vriendin over mijn overleden neefje. Het was zo fijn om er over te kunnen praten. Met iemand die er wat verder vanaf staat, die de personen in kwestie niet kent, vrouwen die zelf kinderen hebben. Het voelde goed, praten kan ik natuurlijk met mijn vriendinnen. Maar begrijpen kunnen ze het niet. Dit was anders, dit was fijn.

Daarnaast roept mijn stagebegeleidster steeds enthousiast door kantoor hoe blij ze wel niet met ons is. En ik ben heel blij met mijn stage. Mijn eerste week was al fantastisch. Dan kan het toch niet anders dat de andere weken marvelous gaan worden?

43 reacties on “She’s always a woman to me”

 1. Eva Beantwoorden

  Wauw!

  Allereerst, leuk dat je nu je eigen domein hebt! Ik heb je vorige site een hele tijd terug gevolgd, en herkende nu je naam! Superleuk, vrolijke lay-out ook!

  Geweldig liedje is dat trouwens, van Billy Joel. Nog altijd één van m’n favorieten om op de piano te spelen.

  En dan: wat een geweldige stage! Zoiets wil ik ook gaan doen! Wat heb jij gestudeerd? En wat een geweldige kansen om een artikel te schrijven over zo’n beurs, en om Yfke Sturm te ontmoeten en haar te interviewen! Geweldig!

  Geniet ervan!

 2. Saar Beantwoorden

  Als eerste gefeliciteerd met je domein, hopelijk ben je er net zo blij mee als ik dat ik ben met de mijne.

  Wat heb je een gave stage te pakken, jij komt die 3 maandjes wel door. Ga vrouw.nl zeker in de gaten houden.

  Ik lag op de Spaanse Costa de Yes te lezen zie ik jou er ineens in staan. Een heel leuk stukje geworden! Volgende week sta ik er in jeej.

  Groetjes.

 3. Daisy Beantwoorden

  Leuk om zulke toffe ervaringen op te doen. Fijn dat ze op je stageplek zo tevreden zijn over jou en de ander stagiaire. Dat zal wel een goed gevoel geven. Heel veel succes nog!!

 4. Dagmar Beantwoorden

  Klinkt als een supervette stage! En wat cool dat je meteen als een artikel mocht schrijven voor de site 😀
  Ik heb mijn linkje veranderd hoor, zeker weten dat ik je hier ook weer ga volgen 🙂

 5. Renee Beantwoorden

  Ik ben meeverhuisd hoor!

  Fijn dat je stage zo goed bevalt en je het nu al zo goed kan vinden met collega’s.. kan alleen nog maar beter worden dus zit wel goed denk ik!

 6. Martine Beantwoorden

  Dat klinkt echt als een droomstage! Gefeliciteerd! Heel erg leuk 🙂 . En ik vind je nieuwe site – op eigen domein, jeuh! – ook heel mooi geworden, wat lief dat je me speciaal uitnodigde op je nieuwe site, dank je wel 🙂 vind ik echt heel attent. Witlof vanuit Rusland x Martine

 7. Kim Beantwoorden

  Wat gaaf! Zoals je je stage beschrijft, klinkt het echt superleuk.. zo’n baan wil ik later ook wel! Echt fijn dat je het er nu al zo naar je zin hebt. En fijn dat de mensen naar je willen luisteren, en dat je je hart weer even hebt kunnen luchten over je neefje. Ik ben benieuwd naar je artikelen, ga ze van de week even lezen :).

 8. Arantxa Beantwoorden

  Helemaal leuk hoor, je nieuwe domein! Ook erg leuk geschreven en gefeliciteerd met je job bij vrouw.nl. Leuke website!

 9. Dara Beantwoorden

  op dit moment zit er een meisje
  aan deze kant van het beeldscherm met haar mond open en haar
  tong op de grond jaloers te wezen op jouw superstage, domein
  en supermooie lay-out!

  oftewel; gefeliciteerd, ruilen?
  hihi,
  xx

 10. Marieke Beantwoorden

  Mooi dat je het daar zo naar je zin hebt!! Marlies is natuurlijk ook een hele leuke baas! 😉
  Kom je af en toe nog wel op Ze.nl langs? Dat vond ik zo gezellig!
  xxx

 11. Prinsesje Beantwoorden

  Wat een heerlijke stageplek. Super toch? Pas maar op dat je niet te dik wordt met al die lekkere broodjes 🙂

 12. Shazz Beantwoorden

  Klinkt alsof je het er heel erg naar je zin hebt!!! Dat scheelt altijd al heel erg! Ik hou vrouw.nl in de gaten nu hoor 😀

 13. Laura Beantwoorden

  Wauw wat gaaf zeg, ik ben echt jaloers op je! 😛
  Ik heb zo eens zitten lezen en vind jou studie ook wel eeeerg interessant eigenlijk, nu begin ik een beetje te twijfelen en dat is niet zo goed aangezien ik al toegelaten ben op de HTS en de examens wel heel erg naderen, waait wel weer over hoop ik 😉
  Leuke nieuwe weblog trouwens, zal je linkje veranderen!

 14. Roos Beantwoorden

  Wat leuk zeg, zo’n stage 😀 hopelijk word die van mij ook zo leuk. en leuke lay, en ik vind je legging echt gaaaaaaaf ! :D.

 15. kk Beantwoorden

  Gaaf!!! Leuke foto’s en zo te zien en lezen is ze een aardig persoon ook nog. Blij dat je stage zo goed gaat.

  Diversity works vond ik vorig jaar afgezaagd en saai, hoe was het dit jaar?

 16. Daisy Beantwoorden

  Gefeliciteerd met je nieuwe domein!!! En je hebt wel een erg leuke stage, de foto’s zijn erg leuk geworden.

 17. Just J. Beantwoorden

  Meid!
  Wat ontzettend leuk dat je stage zo goed bevalt en ik begrijp helemaal waarom als ik je bezigheden zo lees :D:D!

  Lfs!

 18. imlikeomg.com Beantwoorden

  Hey mooi gedaan met de site! Ziet er goed uit.. en WOw wat een leuke stage heb je! echt leuk joh 🙂 Have fun!

 19. Louise Beantwoorden

  jeej gefeliciteerd met je eigen domein 😀 het ziet er mooi uit <3 scribblescratch designs :D. Je stage klinkt echt te cool voor woorden, volgens mij ga je het daar ook wel een tijdje uithouden 😉 xxx

 20. Nathalie Beantwoorden

  Nou… na het lezen van je log heb ik het ook geprobeerd… maar discipline heb ik dus echt niet! Na dat ene koekje hoor ik de 2e keihard mijn naam roepen… En tsja, op 1 been kun je toch ook niet lopen? ;o)

 21. Laura Beantwoorden

  Jaa Yfke rocks 😉 Ik vond haar altijd een beetje een suffe muts maar ik heb haar toen een keer in een interview gezien en toen bleek ze eigenlijk heel leuk te zijn! Dus nu ben ik Yfke-voor 😀
  Cool dat je het zo naar je zin hebt Daan!

 22. Pingback: xd44ntjuh » Blog Archive » Press Forward.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *