Fuck you very much?

Gisteren had ik mijn eerste onofficiële werkdag. Ik heb nog drie zaterdagmiddagen te gaan. Een aantal weken terug werd ik vlak na mijn verjaardag (en vlak na de terugkomst van vakantie van mijn baas) naar kantoor geroepen. Mijn baas liep wat zenuwachtig heen en weer, vroeg me te gaan zitten en toen hij uiteindelijk ook op het puntje van zijn stoel zat, kwam het hoge woord eruit: ik werd ontslagen. En dan komt de kredietcrisis gevaarlijk dichtbij. Hoewel ik me af vraag of ik werkelijk ontslagen ben omdat het zo rustig in de winkel is, of omdat ik weer een jaar ouder ben en een meisje van zestien in dienst nemen stukken goedkoper is. We hebben sinds een week alweer een nieuwe stageloper en ik kan je zeggen, dát is nog goedkoper. Ik denk dat mijn baas had verwacht dat ik in huilen zou uitbarsten, maar ik heb één ding geleerd met mijn werk: je niet laten kennen en (geestelijk) sterk zijn.

Nu twijfelde ik zelf al om te stoppen bij Intertoys. En het ontslag kwam niet geheel onverwacht. Het was inderdaad rustig. Ik had het gevoel dat ik niet meer kon groeien (voor zover je dit kunt met een bijbaantje) en ik was toe aan iets anders. Nu werd de beslissing voor mij gemaakt, voordat ik er zelf goed en wel uit was waarmee ik mijn weekend wilde vullen.

Vier jaar geleden begon ik als verlegen meisje mijn verkoopsterscarrière. Ik had al twee studies stopgezet en wilde een jaar gaan werken om rustig na te denken wat ik met mijn toekomst ging doen. Toen ik weer de schoolbanken in kroop, bleef ik als weekendhulp hangen. Ook in vakanties was ik hard aan het werk. De leukste (en drukste) tijd waren de laatste maanden van het jaar. Een dikke rij aan de kassa, stapels cadeautjes in te pakken en vrachtauto’s reden af en aan met nieuwe voorraden speelgoed. Maar dit was ook een tijd van op en top gezelligheid. Pepernoten eten, een (kerst)cadeau krijgen van mijn baas en wegdromen tussen de bergen speelgoed, die ik als kind graag had willen hebben.

Ondertussen ben ik al aangenomen bij promotiebedrijf ProVocations en begin ik komende dinsdag met mijn stage bij Vrouw.nl. Ik zal me zeker niet vervelen, maar mijn vader zeurt nu dagelijks aan mijn hoofd dat ik dringend op zoek moet naar een zomerbaantje. Iemand tips?

12 reacties on “Fuck you very much?”

 1. yvette Beantwoorden

  Haha je kan wel bij mij komen werken 😉 maar ik denk er ook over om te stoppen..ik zag trouwens een kamer op kamernet voor 2 personen voor niet zo veel geld! Zal ik reageren?

 2. Eva Beantwoorden

  Uuuh.. Uuuh.. Nee, wist ik het maar! Misschien bij een ijssalon? Dat is wel hip!
  Of bij de NS, dan kan je vet vaak hierheen komen 😉
  x

 3. Kim Beantwoorden

  Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant: tijd voor iets nieuws! Wat vind je leuk? Wat betreft het ijssalon idee: mijn huisgenote werkt in een ijssalon en vind het hartstikke leuk. Ik zie dat je gek bent op swirls (ik ook, ik ook!), dus misschien bij de Jamin solliciteren? 😉
  Wil je nog steeds in een winkel blijven werken? Of wil je juist totaal iets anders? Misschien kun je iets vinden wat bij je studierichting past. Wie weet, misschien kan je wel een zomerbaantje bij je stage eruit slepen :)?

 4. Laura Beantwoorden

  Wil je uberhaubt wel een zomerbaantje? Misschien kun je bij een strandtent gaan werken 🙂 hele dag gratis in de zon rondlopen 🙂

 5. Mandy Beantwoorden

  Ijs is inderdaad leuk, maar de Jamin zeker niet! Winkels zijn sowieso stom. Ik moet ook op zoek naar iets leuks.

 6. Ilja Beantwoorden

  Misschien iets wat bij je opleiding past ofzo? Of iets waar je gewoon helemaal merkt dat het zomer is 🙂
  Je site ziet er trouwens super leuk uit!

 7. Maaike Beantwoorden

  Hey!

  Ik heb tof werk bij een klerenwinkel. Gevonden toen ik ging shoppen ( er hinh een briefje dat ze een student zochten).

  Dus ga eens shoppen, koop iets in de winkel waar je wil werken ( werkt altijd, een klant van de winkel lijkt beter om aan te nemen dan iemand die de winkel niet kent) en voila.

 8. Chinouk Beantwoorden

  Ik werd in december ontslagen (kredietcrisis en ander gezeik) en nu moeten we (bij Claire’s) massaal uren inleveren. Het wordt nu wel steeds moeilijker om in een winkel een baan te vinden, het is overal rustig, maar ga eens de stad in en de winkels langs die je leuk lijken.

  Je site ziet er trouwens tres profi uit!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *