Regina Spektor

Het is weer eens tijd voor sum mucica! Zoals je al aan de titel heb kunnen zien over Regina Spektor. Ze is afkomstig uit New York, maar haar roots liggen in Rusland. Tot haar negende woonde ze in Moskou. Ze verhuisden toen naar the bronx. Ze speelde al van jongs af aan piano.

Haar debuutalbum 11:11 kwam uit in 2001. Ze werd geinspireerd door blues en jazz artiesten, onder andere Billy Holiday. Ze trad op waar ze maar kon, in clubs, kelders, op feesten, ze pakte alles aan. In 2002 maakte ze (weer zelf) haar 2e cd met de toepasselijke titel 2002 songs. Haar derde album heet Soviet Kitsch. Ze is vooral bekend met haar muziek in Amerika en Engeland. De drie cd’s heeft ze zelf gerealisserd maar de laatste kwam bij een breder publiek terecht door Sire Records. Regina schrijft, zingt en componeert al haar liedjes zelf. Haar muziekstijl zou je kunnen omschrijven als Anti-folk. Het genre waar je het in zou kunnen plaatsen? Rock/Pop..

En nu een heel groot bedankje aan mijn zusje Olga! Zij stuurde me een paar liedjes, het is dus allemaal haar schuld. Regina heeft in ieder geval een heel eigen stijl, een eigen stem en het is ook nog eens apart. Haar clip van het nummer Us is echt geweldig. De vormgeveing en het idee, echt heel mooi bedacht. Die is dus ook zeker het kijken waard. Nou download (of koop) het gewoon maar! Je moet het leuk vinden of niet, een tussenweg is er niet..

Tips om je muziekcollectie uit te breiden met fijne toontjes van Regina, Braille, Chemo Limo, Poor Little Rich Boy, Somedays, The Flowers, Us en Your Honor.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *