Oh denneboom!

Een week geleden was iedereen nog helemaal in de ban van Sinterklaas. Er moest nog snel gewerkt worden aan een surprise, hersens werden gekraakt voor een perfect gedicht en pakjesavond was alweer voorbij. Een week later is bijna iedereen die goede man alweer vergeten. Kerstmis staat voor de deur en de kerstspullen worden weer van zolder gehaald.

Wij kopen elk jaar weer een echte denneboom. Na een paar weken wordt je gek van alle naalden die die boom verliest. Je stapt erin met je sokken waardoor je overal die naalden tegenkomt in huis en een naald in je voet is ook geen pretje. Maar toch ziet zo’n boom er in de huiskamer er erg gezellig uit. Slingers en glinsterende kerstballen en de kerstverlichting zorgt voor de nodige sfeer. Verder kom je overal in onze huiskamer (en die is nogal uitgestrekt) kerstmannetjes, engeltjes, versiereingen en mini kerstboompjes tegen. Het ziet er allemaal erg gezellig uit. Vooral als de normale verlichting uit is en alleen de lampjes aanstaan van alle sfeermakende spulletjes.

Nu ben ik al dagen mijn hersens aan het kraken om een kerstliedje te herinneren. Maar tot nu toe ben ik nog niet verder gekomen dan "het is weer advent…" En stiekem weet ik nog steeds niet precies wat advent nu inhoud, ik denk dat ik dat straks nog meer even ga opzoeken!

Ook leuk, op mijn stageschool staat er in mijn lokaal een grote kerststal van Dick Bruna. De fuguren zijn bijna nog groter dan de kleuters zelf. En dat er nu ook een kerstboom staat in het kleine lokaal, en je je kont niet meer kunt keren, de kring misvormt is en de kinderen wéér druk zijn, het maakt allemaal niet uit, ik vind de sfeer met kerst geweldig!

Don’t You Love This Time Of The Year?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *