Mijn ontdekkingsreis

Op de fiets door hartje Amsterdam. Met de metro naar mijn vriendje. Met de auto naar Frankrijk en Berlijn en met de fiets naar Enkhuizen. Met de trein naar Parijs en met het vliegtuig naar Barcelona. We hoeven tegenwoordig weinig moeite te doen om ergens te komen en daar profiteer ik maar al te graag aan mee…

auto huren

Bicycle Race

Afgelopen weekend mocht ik bij mijn nicht in Amsterdam logeren. En zo kwam het dat ik voor het eerst in 25 jaar met een fiets door de stad crosste (en dan tellen we die ene keer op een Yellow Bike even niet mee). Het was een hele ontdekkingsreis van Bos en Lommer naar Amsterdam Centraal. Kriskras door de Jordaan, onoplettende wandelaars en loslopende honden ontwijkend en netjes wachtend bij een stoplicht dat op rood staat. Ik kan hierdoor weer wat van mijn wensenlijstje schrappen, hoewel ik hoop dat als ik later groot ben en mijn eigen huisje heb, deze toch wel midden in Amsterdam staat en ik iedere dag mijn oude barrel kan pakken. Heerlijk, fietsend door de stad met mijn haren in de wind!

auto huren

Auto huren?

Vooralsnog moet ik het echter doen met mijn geliefde Seat Leon. Hij brengt mij naar heinde en ver, terwijl ik luister naar mijn favoriete radiozender 3FM. Bijna dagelijks race ik naar Hoogkarspel (dat ligt in Westfriesland, red.), om daar op de trein te stappen naar mijn werk. Maar ook de autorit naar Berlijn heeft die goeie ouwe auto overleeft. En wat waren vriendjelief en ik blij met de airco tijdens onze vakantie in Frankrijk! Nu weet ik dat als ik in het centrum van de grote stad wil wonen, een auto alleen maar voor stress en problemen kan zorgen, dus wellicht neem ik straks afscheid van mijn trouwe blauwe bak, maar dan kan ik altijd nog een auto bij Sixt.nl huren.

auto huren

Als een echte Parisienne…

Wat ik ook erg spannend vind, is de treinreis naar Parijs. Binnenkort stap ik samen met twee vriendinnetjes op de supersnelle trein richting de stad van de liefde. In het verleden ben ik eens een boemeltreintje ingestapt dat ons naar Brussel bracht, maar reizen met de Thalys geeft je naar mijn gevoel toch wat meer status. En zo duur is het niet! Daar ga ik natuurlijk ook het Parijse metrostelsel ontdekken (en ik had nog maar net die van Londen onder de knie) dat ons naar alle hoogtepunten in de stad zal brengen. Zo leer ik stukje bij beetje de wereld kennen, maar een echte wereldreizigster ben ik zeker nog niet!

auto huren

Credits foto’s: Lamode.info.

24 reacties on “Mijn ontdekkingsreis”

 1. Marlyssa Beantwoorden

  Wat leuk om naar Parijs te gaan . Met de Thalys ben ik nog nooit geweest, maar hoor er wel goede verhalen over:)

 2. Anke Beantwoorden

  Ja, de Thalys is weer eens wat anders. Op tijd, snel, mooie en comfortabele stoelen πŸ˜‰ De metro in Parijs is ook echt i-de-aal. Gewoon zorgen dat je een Paris VisitΓ© pas hebt en gaan! Als je weet waar je moet uit/overstappen is er geen kunst aan. En anders rijdt de metro zo vaak, uiteindelijk kom je er toch wel ;p

 3. Veronica Beantwoorden

  Het Parijse metrostelsel is echt heel eenvoudig. We zijn er laatst drie dagen verbleven en op een gegeven moment weet je wel waar je heen moet.

  Dat midden in de stad Amsterdam wonen zou ik totaal niet zien zitten, maar ja ik ga dan ook niet voor niks in een gat wonen binnenkort πŸ™‚

 4. Ilse Beantwoorden

  Waarschijnlijk ga ik volgend jaar ook een paar dagen naar Parijs, we zijn er nog niet over uit of we met de trein of met het vliegtuig gaan. Waarschijnlijk vliegtuig heen en trein terug (dan mag je meer bagage meenemen haha). Ik ben ook benieuwd naar het metrostelsel in Parijs, die van Londen is super logisch als je ‘m eenmaal snapt dus Parijs moet ook te doen zijn!

 5. Ilja Beantwoorden

  Ja, de metro in Parijs is echt geweldig! Ik dacht dat het OV hier slim opgezet was, maar daar hebben alle belangrijke punten een halte. Koop een pas voor het hele weekend (?) en je hoeft je nergens zorgen over te maken. Kijk even op: http://www.ratp.fr/en/ratp/c_21879/tourists/ Daar kun je meteen het metroplan zien, en er staan handige tips op. Stap voor stap, zodat je echt niet de fout in kan gaan.

 6. Shanti Beantwoorden

  Reizen van de ene naar de andere plek is tegenwoordig zΓ³ makkelijk. Maar fietsen door Amsterdam..nee. Maar ik ben wat dat ook ontzettend verwend; als we op het spui moeten zijn parkeren we daar zo dicht mogelijk bij, op de dam? daar parkeren etc. alhoewel dat ook veel tijd kost dus laatst toch maar met papa de trein gepakt en vanaf het station gelopen πŸ˜‰

  • Danielle Beantwoorden

   @Shanti, haha luxepaardje! πŸ˜‰ Nou ja, als ik met mijn vader reis, gaan we ook mooi met de auto hoor en dan parkeren bij Waterlooplein πŸ™‚

   • Shanti Beantwoorden

    @Danielle, Haha ja bij mij precies zo. Mijn vriend heeft zich kapot gelachen tijdens ons weekend Amsterdam. Ik ken alles wel maar lopend van de ene naar de andere plek? Nee haha. Maar fietsen in Amsterdam vind ik gewoon eng haha. Heb het daar iets te vaak mis zien gaan denk ik. In Eindhoven doe ik wel bijna alles op de fiets hoor πŸ™‚

 7. Jeroen Beantwoorden

  Wij zijn laatst ook met de thalys gegaan, heerlijk ontspannen en voor je het weet ben je in Antwerpen. Kom een beetje vroeg zodat je je bagage nog boven je kan stallen in het rek, dat is een stuk veiliger dan in de bagagerekken bij de deuren.

 8. Appelig Beantwoorden

  De fiets, daar heb ik dit jaar nog niet op gereden. Met de Thalys naar Parijs is goed te doen hoor, als er niet gestaakt wordt. πŸ™‚

 9. Saskia Beantwoorden

  Ik wil nog eens naar Parijs gaan met de Thalys..
  Ben vroeger zo’n 3 keer geweest met de auto..
  Lijkt me heerlijk nog eens een keertje heen te gaan.

  Alvast veel plezier!

 10. Eliza Beantwoorden

  Haha het is heel apart om te lezen over Enkhuizen en hoogkarspel, my living place!
  Oh en je hebt een erg leuke blog! x

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *