Memories

Ik luisterde vanavond naar de Muscial Top 50 op radio 2. Marlies luisterde ook en na druk heen en weer gekrabbel op Hyves vraag ze mij wat de allereerste musical is die ik heb gezien. En daar vroeg ze me wat. Ik had echt werkelijk geen idee.

Ik ging op onderzoek uit en opende één van mijn kasten op zolder. Ik rolde een grote kist naar voren, vol met papier, schriften en plakboeken. Genietend met de mooie muziek op de achtergrond blader ik door mijn schriften. Mijn allereerste gedichten, mijn uitgebreide verslag van onze werkweek naar Texel en een schrift waarin iedere week een verslag van de muziekles moest maken. Je begrijpt: deze verslagen stopten toen ik aan de beurt was.

Daarna haal ik een aantal dikke pakketten uit de bak. Mijn verslagen voor levensbeschouwing, waar ik altijd vol creativiteit aan heb gewerkt. Maar het meest waardevolle zijn toch wel de gehavende mappen die zijn omgedoopt als plakboek. Wat ik nu op mijn weblog doe, deed ik toen op papier. Ik schreef over feestdagen, pretparken, musicals (goh), dagjes uit of vakanties. Mijn rapporten en zelfs mijn EHBO-diploma zijn bewaart gebleven. En wat dacht je van mijn werkstukken of script van de eindmusical uit groep 8? Mijn verkeersexamen en de stapel tekeningen?

Dan kom ik ook mijn posters en plaatjes tegen van de Spice Girls en een map vol knustelwerkjes uit de onderbouw. Ik moest altijd heel zuinig zijn op mijn (werk)boek voor mijn communie en vormsel en dat is te merken, vol overgave maakte ik van het boek een memorabele herinnering aan mijn katholieke opvoeding.

En dan mijn een stapel gehavende – maar ingebonden in stevige kaften – agenda’s. Dan vind ik ergens onderaan een bakje, ik hoef het – gelukkig – niet te openen om te weten wat erin zit: mijn beugel. Ik laat het bakje lekker dicht, bang voor de stank die (misschien) op mij af zal komen.

En ik zal je een geheim verklappen. De beer die nog steeds in mijn bed mag slapen (voor zover het geheim), is niet vanaf mijn geboorte de lieveling geweest (dat hadden sommige mensen dan weer niet verwacht). Er was een ándere knuffel die mij liefde gaf tijdens mijn eerste jaren. Een aap genaamd Appie, naar de handpop van een juffrouw op mijn basisschool. Ik had óók een aap, dus dat leek in die tijd een logische keuze. Hij ziet er gehavend uit, maar zal het nooit meer winnen van mijn beer. Mijn beer, die nooit een naam heeft gekregen.

Back down memory lane, I’m loving it! En ondertussen ben ik er nog steeds niet achter welke musical ik nu als eerste heb gezien. Ergens moet er nog een bak met papieren zijn, maar waar vind ik die?

18 reacties on “Memories”

 1. Eva Beantwoorden

  De Beer waarzonder je niet kan slapen, behalve die ene nacht. Al sliep je toen ook niet echt ^^
  Maar een wederzien met de beer zit er ook weer aan te komen, hipheid.
  Ik had altijd ook al mijn agenda’s bewaard.. tot ik in een destructieve bui bedacht niet meer geassocieerd te hoeven worden met de middelbare school, toen verdwenen ze in de prullenbak 🙂

 2. Mandy Beantwoorden

  Ah het is zo leuk om al die oude dingen te vinden! Helaas heb ik niet zoveel plak- en knipselboeken als jij.

 3. Lisa Beantwoorden

  haha, goed zoeken 😉
  Ik heb vorige week precies hetzelfde gedaan; moest voor mijn decaan een portfolio inleveren van de afgelopen 6 jaar vwo… daar was dus ik wel eventjes mee bezig 😉

 4. Saar Beantwoorden

  Heerlijke spulletjes van vroeger.
  Heb niet zoveel knipsels als jij. Wel wat hoor wees niet bang 😉 maar ook een hele stapel fotoalbums die afentoe echt door gebladerd moeten worden.

  Misschien dat het je niet interesseert maar mijn eerste musical was Chicago.

 5. W&DY Beantwoorden

  Heerlijk! Ik slaap op zolder en achter het schot staan ook allemaal dozen met mijn oude agenda’s, schriften, tekeningen en verslagen. Ik ben nog steeds trots op mijn werkstuk over de tijger. Ik moet nog steeds lachen als ik mijn tekening van een giraffe zie (het moest een giraffe worden, maar de nek paste er niet op, dus toen moest ik er van de juf iets anders van maken en dat werd een dino. Ja, een dino die geel is met bruine vlekken. Dat was groep 2) 🙂 xxx

 6. Saar Beantwoorden

  Ik was toen 9 dus best klein maar vond het dansen (Jazz) enzo heel leuk. En Simone vond ik toen al goed!

 7. Eline Beantwoorden

  Wat leuk om zo herinneren op te halen. Soms kom je spullen tegen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had.

 8. Renesmurf Beantwoorden

  Zo heeft elk mens toch zijn eigen geschiedennis.
  En de een bewaard, en de ander niet, dat verschilt per persoon.

  Ik ben iemand die niet makkelijk dingen weggooit.

 9. Angela Beantwoorden

  Oh ik weet het wel, dat was Saterday Night Fever. Ik wilde altijd naar Elizabeth! maar das er nooit van gekomen dus besloot ik nooit meer op me te laten wachten…

  Elizabeth heb ik laatst weer gemist maar ik had nu niet zon drang, Mary Poppins wil ik dus nual heel graag zien.

  Voor de vakantie wil ik nog Sound of music en Footloose!

  Zoek lekkker verder op je zoldertje! Succes!

 10. Men... Beantwoorden

  Whahaha, wat lijken we dan op elkaar!
  Al die dingen die je opneemt, heb ik ook nog steeds + alle kindertekeningen en dingen die ik nu van stagekinderen krijg.. haha

  Succes met verder zoeken! Mijn eerste musical kan ik me ook zo snel niet herinneren..

  Kusje Men…

 11. Patricia Beantwoorden

  Hey! Ik ga ook eens proberen om trouwe reageerder te worden. 😉 Ik als groot musicalgek weet natuurlijk nog wel mijn eerste: Miss Saigon. Ik was zo klein dat ik de hele avond met een stoelverhoging gesleept heb, haha. Hoe komt het dat je jouw eerste niet meer weet, zo lang geleden of…? Groetjes!

 12. Danielle Beantwoorden

  @Patricia; ja het is echt heel lang geleden! mijn zus dacht elisabeth. Maar ik vond al een aantal data van musicals vóór die tijd.. ik weet wel dat ik voor miss saigon toen nog te jong was, dus mijn eerste musical was echt nog een kindervoorstelling, maar welke?

 13. Shazz Beantwoorden

  Daarom vind ik het ook altijd zo leuk om een site of een dagboek bij te houden. Soms blader je dan even terug en kan je echt weer wegdromen naar hoe het ook alweer toen ging. Geweldig 😀

 14. Annika Beantwoorden

  Ahum, vrijdag ga ik met een vriendin naar Footloose en dit zal m’n eerste musical zijn die ik ga zien… 😎

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *