Maart in snapshots

Time flies when you’re having fun! En jij bent natuurlijk reuze benieuwd wat ik de afgelopen maand heb uitgevreten. Daarom bij deze alle hoogtepunten van maart in snapshots. De maand waarin ik mijn 28ste verjaardag vierde, hele fijne aankopen deed en ontzettend veel lekkere dingen mocht eten. Over welke belevenissen zou jij graag een uitgebreide(re) blog willen lezen?

1. Mijn petite vriendinnetje werd vandaag één jaar! Speciaal voor Yfke (maar toch ook vooral voor haar moeder) maakte ik een ballonnenkrans. Een secret project, waar ik in januari al mee bezig was.

3. Een golden oldie uit mijn fotoarchief. Dit zijn mijn zus en ik, 15 jaar terug. Kleine meisjes worden groot!

6. “Ik wist niet dat jij zó handig was,” aldus Lieke. Ze vroeg mij om te helpen met schilderen in haar nieuwe crib in Haarlem, waar ik ook nog even de lampen van het plafond schroefde en verschillende IKEA meubelen in elkaar zette. Ik ontdekte daardoor dat ik vroeger goed op mijn vader heb gelet tijdens het klussen!

7. Heb ik al gezegd hoe blij ik ben met mijn nieuwe fiets? Het is zo’n echt degelijk ding, inclusief fietstassen. Maar hij fietst dus echt goddelijk! Het was een pre-birthday cadeau. Hartstikke fijn, want met dit eerst zonnige weekend kon ik gelijk mijn nieuwe vervoersmiddel uitproberen en ontdekten we de Braak en het Thijssenpark in hometown Amstelveen.

8. Vriendje en ik gingen deze zondag fietsend richting Amsterdam voor een date met Dina en M. Het eerste terrasbezoek van 2015 werd als hoogtepunt in ons dagboek opgeschreven en we genoten van onze quiche bij Toos & Roos in de 9 Straatjes. Vervolgens brachten we nog een bezoek aan de Bijenkorf en gingen de cactussen van het Belgische merk Serax Potteries mee naar huis.

9. Eindelijk naar het concert van Katy Perry! Er schreef er al een uitgebreide blog over. Ik ben erg benieuwd of dit concert nog door een andere band of artiest wordt overtroffen!

11. Zon op het balkon! Ik zat daarom heerlijk met mijn laptop en een groot glas limonade buiten te chillen. ’s Avonds ging ik onverwacht naar het DeLaMar Theater om de musical Sonneveld te zien. Met liedjes als Het Dorp, Aan de Amsterdamse grachten en Haal het doek maar op, was het stuk voor de meeste toeschouwers een avond vol nostalgie. Voor mij was het meer een bijzondere geschiedenisles en leerde ik de liedjes en het leven van Wim Sonneveld een stuk beter kennen!

12. Chantal Janzen en Danielle doen de was bij… het Ronald McDonald Huis VuMC. Nu doe ik dit iedere maandagavond als vrijwilliger al, maar deze donderdagochtend was extra bijzonder. Robijn sponsort een jaar lang de wasmiddelen van alle 12 huizen en tijdens het officiële persmoment ging ik op deze dag samen met Chantal (ambassadrice van het Kinderfonds), Kim en haar dochter Kayla op de foto.

13. Vrijdag = bloggersdag! Samen met Liliane ging ik naar de kapper via Treatwell, bezochten we een workshop scenario schrijven georganiseerd door Claudia en mochten we dankzij Evey naar de Madnes Pre Party in de Melkweg. Een boordevolle, maar heerlijke dag!

14. Deze dag stond in het teken van eten. We persten verse sinaasappelsap en vriendje maakte ’s avonds mini-pizza’s met spinazie en ei, goddelijk!

18. Vandaag is de dag dat ik 28 kaarsjes uitblazen mag. Ik vierde mijn verjaardag in het Rijksmuseum, inclusief bezoek aan de expositie Late Rembrandt en outfit fotoshoot. Voor de leuk kozen we voor kluisje nummer 28, hoe toepasselijk! Na ons bezoek aan het Rijksmuseum aten vriendje en ik taart bij De Drie Graefjes (tip 1), keken de film Wild (tip 2) en aten pizza bij Dolce Verona (tip 3).

19. Deze donderdag had ik een zeer geslaagde bloggersdate met Deisy. We gingen lunchen bij Café Venstra, ik kreeg verjaardagscadeautjes én we keken samen onze ogen uit bij KIKO Milano in Stadshart Amstelveen. Natuurlijk gingen we niet met lege handen naar huis…

20. De voorbereidingen voor mijn lentefeestje waren in volle gang. Boodschappen, taarten bakken én de kamer versieren. Vriendje en ik hadden het er maar druk mee!

21. Het is lente! Nou ja, volgens de jaarkalender dan. Hoewel het zonnetje zich heel even liet zien, was het een bewolkte dag. Dat maakte mijn verjaardagsfeestje (omgedoopt tot lentefeestje) er echter niet minder gezellig om. De cheesecake en de brownies vielen goed in de smaak en zelfs mijn kleine neefje smulde van de door ons from scratch zelfgemaakte pasta. Ik ben deze dag ontzettend verwend door vrienden en familie, waarvoor dank!

22. Nee, die nieuwe fiets staat zeker niet stil! Ook vandaag deden we een rondje, door de polder. ’s Avonds ging ik met vriendje naar Paradiso voor het concert van Katzenjammer. De vier meiden uit Noorwegen maakten er echt een feestje van, barsten van de energie en kunnen allemaal nog zingen ook. Daarnaast spelen ze samen ongeveer 30 instrumenten en doen ze op het podium steeds een wisseling van de wacht. Bijzonder, en oh zo leuk!

23. Vriendje kan koken. Misschien moet dit een nieuwe rubriek worden op Culturalize?!

26. Zoals je al eerder in deze blog kon lezen, ging ik samen met Deisy naar de IKEA pop-up store in de Utrechtsestraat. Wat was dat leuk en bijzonder! IKEA kan er wat van, ze blijven zichzelf opnieuw uitvinden en vernieuwen. Respect for that. ’s Avonds at ik pompoensoep bij vriendinnetje Y. #nomnomnomnom

27. Nationale Pannenkoekendag! Daar doen wij natuurlijk vrolijk aan mee, in Italian style dit keer.

28. Ik verheugde mij op deze dag, maar toen wilde de regen roet in het eten gooien. Toch trotseerden vriendje, Nina en ik weer en wind om bij de hoogste uitzichtpunten van Amsterdam te komen. Het was namelijk Open Toren Dag en zo kwamen we op plekken waar de normale sterveling niet of nauwelijks komt. Hierover later meer! ’s Avonds ging ik trouwens voor het eerst van mijn leven naar een sushi restaurant. Nadat ik alle vis en soja van de kaart had gestreept, bleef er nog behoorlijk wat te kiezen over. En bij iedere ronde bestelde ik natuurlijk gebakken banaan!

30. Onze Freddy de Flamingo heeft er weer nieuwe merchandise bij. Vol trots droeg ik mijn nieuwe Pull & Bear shirtje op deze een-na-laatste dag van de maand. Vrolijkheid!

31. Vriendje kan koken deel 5872. Vandaag schotelde hij mij rode bieten risotto voor op een bedje van rucola, bijna net zo lekker als de Barbieroze couscous!

Tot het volgende maandoverzicht!

18 reacties on “Maart in snapshots”

 1. Sylvia

  Wat een fijne maand! Een aantal foto’s had ik al gezien, maar ook nog genoeg fijn nieuw materiaal 🙂 Op naar een net zo mooi april!

 2. nel.lakeman

  wat een leuk verslag, wat doe je toch veel.

 3. Lieke

  Druk vrouwtje! En je bent echt heel handig! 😛 Als Het Blok nog een programma was, dan zou ik ons opgeven.

 4. Dina

  OEEEEH YEAH ik sta in je hoogtepuntenlijstje van Maart. Jullie eigenlijk ook in die van mij, vond het echt heel erg gezellig! <3

 5. Simovic-Vuceljic Natasa

  Wat een fijne post en een heleboel mooie foto’s! 🙂 Je hebt zeker een topmaand achter de rug! En heb ik het juist gezien en is je verjaardag op 18 maart? 🙂 Liefs! x

 6. Fleur

  Wat ben ik jaloers op alle leuke dingen die je hebt gedaan! En nog gefeliciteerd!!

 7. sammie

  Gave foto’s allemaal 🙂 En wat heerlijk om zo op het balkon te kunnen zitten met je laptop! Heerlijk plekje zo te zien 🙂

 8. Aïsha

  Hallo, drukke vrouw! Altijd weer leuk om te zien 😀 Maar ehm… pannenkoeken Italian Style? Ik wil dat!

 9. heidi

  Wat een super maand heb je beleeft.
  En wat zijn het super mooie foto’s, leuk om naar te kijken.

 10. appelig

  Je verveelt je zo te zien geen moment. Mijn maag begon spontaan te knorren van al die foodfoto’s, heerlijk!

 11. Nina

  Heerlijke maand, zo te zien! En wat was het gezellig bij Open Toren Dag! En bij mijn extreme home make-over schakel ik jou in, je weet zelluf;-)

 12. Leonie

  Leuke foto’s en verhalen allemaal! en ik ben jaloers op je foto met Chantal haha, en hij is ook nog eens heel erg leuk geworden.

Reacties zijn gesloten.