OOTD: Like a painting

Eens moet de eerste keer zijn, een Outfit Of The Day post op Culturalize.nl. Ik heb hier dus een haat-liefde verhouding mee. Ik vind het fantastisch hoe fashion bloggers met de meest fenomenale foto’s aan komen huppelen. Tegelijkertijd kan ik hartelijk lachen om de typische pose(s). Eerlijk is eerlijk, ook ik heb daar soms last van bij het maken van gezellige kiekjes. Met je blog in het achterhoofd wil je toch het beste uit de (groot)hoek(lens) komen.

Happy Birthday!
Nu had ik voor mijn 28ste verjaardag een fantastische jurk besteld bij SheInside. Wat ik toen nog niet wist, is dat deze jurk perfect paste binnen het thema van deze dag: op bezoek bij Rembrandt in het Rijksmuseum. Het stond al bijna twee jaar op onze wishlist, om een bezoek te brengen aan dit imposante gebouw dat sinds 13 april 2013 heropend is.

For The Love Of God
Eerder bracht ik tijdens de Museumnacht een bliksembezoek aan de Nachtwacht en bekeek ik in 2008 het kunstobject van Damien Hirst: een schedel ingelegd met duizenden diamantjes. Toentertijd vond ik schilderijen uitermate oninteressant, inmiddels ben ik een stuk ouder (of wijzer?) en zie ik ook hier wel de charme van in. Maar ik vind het vooral interessant om onze culturele geschiedenis verder te ontdekken.

Late Rembrandt
Toen ik langs de vele prenten, portretten en landschappen van must visit once in a lifetime expercience Late Rembrandt schuifelde, groeide (of gloeide?) ik van trots. Die beste man was baanbrekend en revolutionair. Hij experimenteerde in zijn latere leven graag met verf en licht, dat in deze expositie ontzettend goed naar voren komt.

Zelf experimenteer ik ook graag met verf. In mijn haar. En dat prachtige licht dat door gebrandschilderde ramen viel in de Voorhal van het Rijksmuseum, bleek perfect voor mijn spontane Outfit Of The Day fotoshoot! De indrukwekkende mozaΓ―ekvloer werd misbruikt als ondergrond voor mijn Different Shoes Every Day challenge en ondertussen keek ik mijn ogen uit naar de gigantische wandschilderingen. En vooruit, nu is het jouw beurt om je ogen uit te kijken naar mijn allereerste outfitpost ooit!

Jurk (SheInside), vestje (merk onbekend), maillot (H&M), schoenen (Dr. Martens).

Rijksmuseum Amsterdam
Outfit Of The Day Rijksmuseum Amsterdam

Outfit Of The Day Rijksmuseum Amsterdam

Outfit Of The Day Rijksmuseum Amsterdam

Outfit Of The Day Rijksmuseum Amsterdam

Outfit Of The Day Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Outfit Of The Day Rijksmuseum Amsterdam

Outfit Of The Day Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

21 Comments

 • Sanne – loveisthenewblack
  24 maart 2015 14:24

  Dat jurkje is zo tof! <3

 • Dina
  24 maart 2015 14:41

  Jaaaa zo mooi! Gelukkig dat je ‘m online hebt gezet, want ik was zo benieuwd naar alle foto’s! Staat je heel mooi schat! <3

  • Danielle
   24 maart 2015 16:19

   Thanks babe!

 • nel.lakeman
  24 maart 2015 19:22

  Net als jou ook al 2 jaar van plan om Rijksmuseum te bezoeken,
  misschien binnenkort?

  • Danielle
   25 maart 2015 14:01

   Ik zeg: doen!

 • Hanneke
  24 maart 2015 21:14

  Mooi trouwens die bruine dr Martens!

  • Danielle
   25 maart 2015 14:03

   Thanks, superblij mee… ze lopen ook zo fijn!

 • Lesley van de Langkruis
  24 maart 2015 22:05

  Wauw Daan echt super! Dit is echt een gave locatie die perfect bij je nog coolere jurk past πŸ™‚ Je straalt dus volgens mij vond je het geweldig in het museum πŸ™‚ xxx

  • Danielle
   25 maart 2015 14:03

   Hihi, dankjewel! En zekerweten… ik zou er wel willen wonen hoor πŸ˜‰

 • Marjolein
  25 maart 2015 13:28

  Wat een leuk idee om daar je outfitfoto’s te maken. Gaaf! Ik vind je shoe challenge ook zo leuk. Ik was ook pas een paar maanden geleden voor het eerst in het nieuwe Rijks. Maar wat is het inderdaad prachtig!

  • Danielle
   25 maart 2015 14:02

   Zo lief, dankjewel! Er verschijnt vandaag een extra feestelijke met confetti op Instagram πŸ˜‰

 • Celeste
  25 maart 2015 16:02

  Wat een toffe outfit en wat een gave locatie!

 • Frederique
  25 maart 2015 18:05

  Vaker doen hoor een outfit post, ik vind echt alles leuk: de jurk en de schoenen en het Rijks natuurlijk ook πŸ™‚

 • Marcella
  25 maart 2015 21:01

  Mooie jurk, staat je erg goed!

 • Karen
  26 maart 2015 10:03

  Leuke foto’s! Je jurk is niet mijn stijl, maar ik vind het jou heel leuk staan.

 • sammie
  26 maart 2015 11:27

  Gaaf jurkje, staat je goed en mooie foto’s ook!

 • Liliane
  26 maart 2015 14:16

  Je kan zo onderdeel worden van de collectie, zo mooi ben jij! (Oh shit, ik bedenk zojuist een goede openingszin voor de leuke jongen bij de garderobe)
  Nu je de tentoonstelling over de late Rembrandt zo mooi hebt verwoord baal ik nog meer dat ik het gemist heb πŸ˜›

 • annouskam@gmail.com
  26 maart 2015 19:29

  Wauw jou staat zoiets echt goed. Helaas mij niet haha!

 • Eva
  26 maart 2015 22:10

  Ik kan nog steeds niet wennen aan de naam van die webshop..

 • Sas
  27 maart 2015 08:22

  Mooie foto’s! Erg tof, je outfit!

 • Rianne
  28 maart 2015 19:43

  Oeh, Damien Hirst! Ik ken het kunstwerk, maar nooit gezien helaas! En toffe outfit! πŸ˜€

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: