Logeren in Novotel Schiedam

De grenzen met Zuid-Holland passeer ik niet vaak. Maar áls ik richting Roffa reis, valt er altijd wel iets te beleven. Zo mocht ik laatst logeren in Novotel Schiedam, een 4-sterren hotel aan de rand van de stad. Ik liet mij vertellen dat het centrum van Rotterdam gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer en ook Delft ligt met haar historische binnenstad om de hoek. Een prima uitvalsbasis – inclusief openluchtzwembad – voor een culturalized stedentrip!

Schiedam op de kaart

Eerlijkheidshalve moet ik allereerst bekennen dat ik moest opzoeken waar Schiedam precies lag. Links of rechts, boven of onder Rotterdam? Ik had geen idee. Na een quick search kwam ik erachter dat Schiedam gesandwicht wordt door Vlaardingen en Rotterdam, via de A20 prima bereikbaar is en bekend staat om haar jenever, de historische binnenstad met grachten en de hoogste windmolens ter wereld. Dat wilde ik – naast mijn plannen om grote buur Rotterdam onveilig te maken – weleens zien…

Novotel Schiedam

Voordat ik jullie meeneem langs de highlights, hotspots en must visits van Schiedam en omgeving, laat ik jullie natuurlijk eerst even onze fijne hotelkamer zien.

Ik was intens blij met de Red Band snoepjes (zonder soja, hoera!), terwijl Oscar de Pringles mocht oppeuzelen.

Genoeg ruimte, met een heerlijk hoek om te chillen.

De hotelkamer was heerlijk ruim en licht. Ik maakte een vreugdedansje bij het zien van een heus bankje. En dan tóch onze drankjes op bed drinken hè…

Hallo openluchzwembad! Hoe heerlijk is het om hier ’s zomers de dag door te brengen? Om ’s ochtends een frisse duik te nemen of ’s avonds nog even heerlijk pootje te baden nadat je hebt gegeten op het terras? Hartstikke fijn voordeel van een hotel buiten de stad, zo’n achtertuin met zwembad!

Ik houd van vormen die in elkaar passen. En mooie verpakkingen. En lekker geurende zeepjes.

De beste hotelgadget ooit is toch wel deze bluetooth speaker. Binnen een paar seconden schalde Editors door onze hotelkamer. Prima geluid, dus prima reden voor een dansje!

Sightseeing in Schiedam

Dan Schiedam. Voor deze speciale gelegenheid had ik een veelbelovende stadswandeling uitgezocht. Maar we kwamen van een koude kermis thuis. Het is duidelijk dat de retail en horeca worden opgeslokt door het winkelgebied van Rotterdam, en wellicht heeft daar de crisis daar ook nog zijn steentje aan bijgedragen. Veel (winkel)panden staan leeg en dat maakt het van centrum een nogal troosteloze bedoening.

De enige plek waar we nog een beetje reuring konden vinden was op de Grote Markt, verder was het centrum op deze zonnige dag vrijwel uitgestorven. Tel daarbij de renovatie van verschillende bruggen en straten op en de deceptie is compleet. Misschien zijn Oscar en ik al te verwend geraakt, en moeten we blij zijn met een handjevol mooie gebouwen die we hebben gespot. Een bezoek aan het Jenever Museum trok ons trouwens ook niet, geef mij maar Radler met dit zomerse weer.

Dan hebben we nog de Schiedamse Molens. Best een leuk gezicht hoor, om de hoogste molens ter wereld te zien. Maar wat mij betreft hadden we daar ook prima met de auto langs kunnen rijden op onze doortocht naar Rotterdam. Wel leuk is dat je molen De Nieuwe Palmboom kunt bezoeken als werkend korenmolenmuseum. Hier kom je meer te weten over de molenhistorie van Schiedam en het productieproces ‘van (graan)korrel tot (jenever)borrel’. Ha!

Wij hielden het na een paar uurtjes echter voor gezien en parkeerden onze auto op het Q-Park (P+R Horvathweg) om de metro richting Rotterdam te pakken. Daar vertrekt iedere 4 minuten een metro die je binnen 10 minuten in het centrum dropt. Kijk, dat is dan wel weer hartstikke fijn. Alleen de drukte opzoeken wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Schiedam

Hotspots Rotterdam en Delft

In mijn volgende blog neem ik je graag mee langs de highlights, hotspots en must visits van Rotjeknor. En zijn jullie ook benieuwd naar een cityguide van Delft? Boek anders alvast een kamer bij Novotel Schiedam, met gratis parking en wifi. Dan praten we later verder!

9 reacties on “Logeren in Novotel Schiedam”

 1. sammie

  gaaf dat je een bezoekje mocht brengen aan het hotel! Je hebt toch best wat mooie plekjes op de foto gezet, dat straatje aan het water.. geweldig!

 2. Dina

  Wat een gezellige foto van jullie saampjes! Wat leuk dat jullie mochten logeren in het hotel en er meteen zo’n leuk tripje van hebben gemaakt.

 3. Puck

  Heerlijk hotel lijkt me. Meestal zijn de kamers in de grote steden maar kleine kubussen en een zwembad vinden is al helemaal een zeldzaamheid…

 4. Gina

  Ziet er heel gezellig uit zeg! Prachtige foto’s en heerlijk dat zwembad 🙂

 5. Aïsha

  Mooi hotel zeg! Echt nog nooit in Schiedam geweest. Maar misschien is het hotel een optie als we weer een concertje in Ahoy hebben?

 6. Vetexbart

  Ben nog nooit in Schiedam geweest, maar dat ziet er best gezellig uit! Novotels zijn echt wel OK, ook hier zie ik!

 7. Priscilla

  Zo he dat hotel ziet er mooi uit! Ik woon er vlak bij, rij er al jaren met regelmaat langs maar ben er nog nooit binnen wezen kijken.

Reacties zijn gesloten.