Kinderen voor Kinderen

Oké, ik ga me nu dus verlagen tot uhm, tjah, kinderen voor kinderen. Misschien vind jij het wel heel stom en heb het nooit gezien. Misschien ken je het niet en misschien zat je jaarlijks braaf voor de tv. Het laatste geval was ik dus. Elk jaar keek ik, de videoband aan. Want ik wilde het nog heel vaak terug zien. Ik weet niet vanaf welk jaar ik ben gaan kijken, en dus bewust wist wat het was. In ieder geval kan ik me een jaar, of aantal jaren wel goed herinneren, met liedjes als ‘wakker met een wijsje’ en ‘ik ben groen’. Vroeger was het een heel filmpje en werketen ze naar ieder liedje toe. Ik vond het heel goed inelkaar zitten en het was niet vervelend saai. Dat kwam later pas, toen er geen filmpjes meer werden gemaakt maar ze gewoon op het podium stonden. Wat, realiseer ik me nu, ook vóór die filmpjes gebeurde, maar dan wel in een studio. Toen was ik nog te klein, of bestond ik nog niet eens. Kinderen voor kinderen bestaat tenslotte al 25 jaar.

Maar hoe ik er nu ineens op kom om het over kinderen voor kinderen te hebben, ik ging eens voor de grap liedjes zoeken op limewire en ontdekte dat ik een paar liedjes kon downloaden. Toen ik ze aan het beluisteren was vroeg een vriend van mij of ik vroeger wel eens kinderen voor kinderen luisterde, dus ik antwoorde, nou, ik luister het nu. Nu zijn wij dus weer helemaal in de ban van kinderen voor kinderen. De teksten gaan vaak nergens over en de onderwerpen zijn heel licht. Nu bestaat er een site waar je liedjes kan beluisteren en filmpjes kan kijken *hoera* wij houden van de vara.. check dus maar eens Vara Kinderen voor Kinderen site en beleef je jeugdherinneringen opnieuw. Ik heb er in ieder geval van genoten. Zo kwam ik er ook achter dat Kelly (toen Ferry).. die blonde slimme meid ja, ook in kinderen voor kinderen zat. Misschien wisten jullie het allemaal al maar voor mij was het groot nieuws.

Nog een idee, geef een kvk feestje, draai hun muziek, kijk de filmpjes, drink limonade, maak elkaar op en doe elkaars haar zoals zij dat hebben. Dit kan alleen maar lachwekkend zijn en of Elize het lachwekkend vind dat iedereen haar van ‘het tietenlied’ kent, betwijfel ik..

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *