Kamperen of Kreperen?

Nee het is niks voor mij. Ik heb het tot mijn 18de volgehouden. Ik ga die tent niet in. Een maand geleden was het eindelijk zover, ik ging voor het eerst een tent in, je moet er wat voor overhebben. Dit was dan nog niet eens echt kamperen, maar het werd mij des te meer duidelijk dat kamperen niks voor mij is en wel om de volgende redenen, lees maar even mee.

1. Wc! Wc! Midden in de nacht word ik wakker, ik moet zo nodig! Had ik maar niet meer zoveel gedronken! En er zit niks anders op in het donker de wc op te zoeken, natuurlijk veel te ver. Nog erger, een paar uur ervoor hoosde het! Het campingterrein ziet eruit als een modderpoel! Dat is dus de eerste reden, wc’s zijn te ver, te vies, het stinkt.

2. Zoals ik daarnet zei, zit het weer niet altijd mee, zeker niet als je in Nederland zit met je tentje, fijn hoor, daar zit je dan, je kunt helemaal niks.. zat ik maar thuis met een warme deken op de bank.. zucht..

3. Ga aan de kant! Deze tent is niet geschikt voor zoveel personen! Tenten zijn altijd te klein, tenzij je in je eentje in een 10 persoonstent bivakkeerd, helaas bezit ik niet over deze luxe.

4. Dan val je eindelijk in slaap, komt een mug je wakker maken. Zzz Zzz.. Ja, ik weet dat je er bent en dat je mij wilt prikken. Maar kun je niet gewoon dood neervallen? En de rest van het ongedierte tussen je spullen helpt ook niet echt mee…

5. ’s Ochtends naar een goedgevulde koelkast lopen zit er ook niet bij. Luxe ontbijten, zet dat maar uit je hoofd. Dat is dus onmogelijk. Maar ik mis de gekoelde melk, vers brood, drinkontbijt, fruit.. en nee, daarvoor wil ik niet eerst met een knorrende maag naar de winkel lopen.

6. Zoals ik daarnet al heb laten ontvallen kun je soms pech hebben met een krappe tent, maar dat hoeft niet alleen het probleem te zijn, geen winddichte tent, geen voortent, lekkende tent, zijn ook nog nadelige opties.

7. Achter je, voor je, naast je, links en rechts, overal komt geluid vandaan. ’s Nachts ook ja, en dat is heel frustrerend als je moe bent. Kom, laten we met z’n allen op die container gaan slaan!…

8. Ik mis mijn bed, mijn kledingkast, mijn vloer, mijn spulletjes, mijn boeken, ja, zelf mijn afschuwelijke vaas. Heimwee is in één woord klote…

9. Mijn laatste reden, ik heb smetvrees. Nou ja, niet echt. maar dat beweert mijn beste vriendin. En als ze zo doorgaat praat ze me dat nog aan ook. Maar het is wel zo dat ik het niet waardeer dat mijn kleding na een dag onder de modder zit, je pyjama vies is (waar je de rest van de dagen ook nog in moet slapen).. en overal om je heen ligt viezigheid afval en troep.

Nou, misschien is het echte kampeerleven een stuk relaxter. Maar kamperen op een festival, hmmm, laat ik daar maar waar een jaartje over slapen…

0 reacties on “Kamperen of Kreperen?”

  1. Brood Beantwoorden

    Zeker als je het niet gewend bent, kan slapen in een tent midden in de natuur moeilijk lijken. Maar eenmaal een beetje gewend, verzeker ik je dat je het misschien wel leuk gaat vinden!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *