Introductieweek

Maandag, 5 September
Mijn vriendin P. en ik kwamen al vroeg aan en betraden als eersten de aula. Er volgde een rits meisjes. Dat het half uur daarna niet meer ophield. Samen met de mensen aan onze tafel telden we de jongens. In het begin schoot het maar niet op. Maar net een paar minuten voordat ze zouden beginnen kwam er een heel groepje binnenstromen. Volgens mij stond de teller toen op iets van 20 jongens. Mijn vriendin P. en ik hoopten dat er wat jongens bij ons zaten. Een klas met alleen maar meisjes was een vreselijk vooruitzicht en we hadden al wilde plannen om over te stappen naar de opleiding bouwkunde. Dat hebben we vaak geroepen die dag. Wat voor ons dus wel een tegenvaller was, was de jongensloze klas. Na de klassenindeling betraden we een lokaal en leerden we onze tutor *tuut tuut* kennen. Wel een aardige man op het eerste gezicht. In het lokaal moesten we elkaar vragen stellen en aan het eind één ding vertellen voor de hele klas wat je over een persoon te weten was gekomen. Beetje nutteloos maar goed, we doen allemaal gezellig mee. Daarna krijgen we een vel papier uitgedeeld en vloeitjes (van die dunne gekleurde papiertjes) je moest iemand anders namaken met die vloeitjes en behangsmurrie. *Leve de basisschooltijd* Daarna moest je over de ander vertellen wie ze was enzo. Ik deed dus een heel kort verslag van vriendin P. meer dan de helft vergeten te vertellen en het ging nergens over maar goed, onze tutor kent ons nu dus als "de rockers" als hij ons aanspreekt gebruikt hij dat woord.. *Leer gewoon onze namen joh!* Toen was de ochtend voorbij en kregen we een overheerlijke lunch op school. Het was echt super goed geregeld en dus erg lekker, vooral als je uitgehongerd bent. Na de lunch kregen we een rondleiding door ons oh zo grote schoolgebouw (twee verdiepingen, 20 lokalen) en moesten we op de pasfoto. Niet mijn idee van een hogeschool. Maar het is er wel relaxed..

Dinsdag, 6 September
De tweede dag werd de klas verdeeld in twee groepen. De groep waar ik in zat ging naar het theater in Alkmaar. Daar konden we vragen stellen en kregen een programmaboek. Ook kregen we nog een kleine rondleiding door het gebouw. Weer terug op school had iedereen alweer honger dus de lunch die we vandaag weer van school kregen smaakte goed. ’s Middags waren er workshops. Ik was ingedeeld bij de schoolkrant. Omdat we die nog niet hebben mochten wij ideeen bedenken voor de digitale schoolkrant die er in de toekomst moet komen. Ik samen met drie andere meisjes hebben toen vragen bedacht en bij een paar mensen op school een interview afgelegd. Het was wel leuk om te doen. Toen was de middag voorbij en mochten we allemaal weer naar huis toe om onze tas in te pakken voor de volgende dag.

Woensdag, 7 September
Zeulend met een grote tas vol bagage gingen vriendin P. en ik naar school, geweldig zo’n kamp! Sommige anderen moesten ook hun fiets mee vervoeren. Wij hadden het geluk dat mijn overbuurmeisje (van de leiding) die kon meenemen in een busje. We wisten nog helemaal niet wat we allemaal zouden gaan doen, behalve dat het thema sprookjes was. Op school aangekomen was het even wachten op het eten, weer van school en weer erg lekker. Vandaag kregen we zelfs een croissant en soep. *Yay!* Een stevige maaltijd hadden we wel nodig. We gingen namelijk met z’n allen op de fiets naar Callantsoog. Dit hebben we echt in een recordtempo gefietst. Mensen die een mindere conditie hadden of niet gewend waren om te fietsen hadden dus wel wat te klagen. Onze klas kwam als eerste aan op de camping dus we konden de beste tent uitkiezen. We konden er precies in met de hele klas. Na de luchtbedden te hebben opgepompt en iedereen geïnstalleerd was gingen we naar een grote tent met tafels en banken. Daar gingen we voor het eerst het kamplied zingen. Daarna hebben we de hele middag waterspelletjes gedaan. ’s Avonds was er een bbq. Het vlees was aangebrand, er was geen satésaus en er was veel te kort brood en vlees. Dus ging ik met een groepje naar de AH. Daar hebben we ons eigen voedsel ingeslagen. Onderweg kwamen we allemaal mensen tegen van onze school, we waren dus lang niet de enige. Toen het donker was gingen we naar het bos naast de camping. Er was een moord gepleegd en wij mochten het oplossen. Er liepen dus overal sprookjesfiguren rond die je vragen kon stellen. Ook spongen ze uit de bosjes en dan was het gillen! En omdat anderen dan weer schrokken van het gegil gingen hun weer gillen. Voor de boeiende informatie; op het eind was iedereen het erover eens, het was sneeuwwitje. Maar dat was fout, het was roodkapje. Daarna ging iedereen hun bed opzoeken maar geslapen werd er nog lang niet.

Donderdag, 8 September
We zouden om kwart voor negen ontbijten dus we moesten vroeg opstaan. Na het ontbijt volgde een druk programma. Eerst werden we weer in groepjes verdeeld en je moest allemaal opdrachten uitvoeren in het bos. Voor elke goed uitgevoerde opdracht kreeg je een letter. Met die letters kon je een sprookje maken. Elk groepje had het sprookje, het lelijke eendje, goed geraden. Toen was het alweer tijd voor de lunch waarna we weer met andere groepjes Callantoog ingingen met een hand vol erwten. Dit moesten we gaan ruilen voor iets mooiers en groters en dat weer voor nog iets groters. Uiteindelijk hadden wij een kookboek, 2 flessen drank en wat dingen voor de bbq. Daarmee moest je een verhaal schrijven. Maar ipv daarvan dronken een paar uit mijn groepje de drank op en mochten de anderen het verhaal verzinnen terwijl hun "lollig" deden. Andere groepjes kwamen terug met veel grotere dingen, een wieg, nachtkastjes, stoelen, tafels. Dat wat wij hadden was dus best zuinig. Als avondeten hadden we patat. Daarna werd iedereen verzocht hun sprookjeskleding aan te trekken. De leiding had niet verwacht dat er zoveel mensen een heel outfit hadden meegenomen. Al die prinsesjes, elfjes en piraten zagen er met z’n allen dus heel gezellig uit. In de grote tent deden we karaoke. Maar bij elk lied zong iedereen gewoon lekker mee. Het was heel gezellig en de sfeer was heel goed. Daarna vertrokken we op de fiets naar een strandtent waar een dj zijn ding aan het doen was. Iedereen ging helemaal uit z’n dak en was druk aan het dansen en gek doen. Na vijf keer te hebben aangevraagd of er misschien een rocknummer gedraaid kon worden werd ons verzoek verhoord. Ik en vriendin P. gingen samen met nog een paar rockers vooraan helemaal uit ons dak. Terwijl de rest stilstond en afvroegen wat voor muziek dit nu weer was. Nou, wij vonden dat we daar wel recht op hadden na de hele avond baggermuziek. =) Toen het twee uur was gingen we weer terug naar de camping. Maar alweer sliepen we pas veel later.

Vrijdag, 9 September
Om kwart voor negen was het ontbijt. Daarvoor moest je al je spullen hebben ingepakt en moest de tent leeg zijn. Na het ontbijt werden ook de tenten afgebroken en zag het lege grasveld er maar zielig uit. Toen alles opgeruimd was gingen we naar het strand. Daar werden we weer in groepjes opgedeeld en deden we spelletjes. Ons groepje was nog een van de weinige actieve groepjes. We hadden dan ook alle spelletjes gewonnen en daar waren we best trots op. We kregen daarom ook een geweldige prijs, dropsleutelhangers aan een dropsliert. *Yay!* Terug gekomen op de camping zongen we nog eenmaal het kamplied. Daarna mocht iedereen naar huis. Terwijl de camping leegliep zat ik samen met nog een groepje te wachten op een van hun vaders. Wij zouden pas later opgehaald worden dus moesten we nog wachten. Toen we uiteindelijk opgehaald werden zaten we allemaal half slapend en knikkebollend in de auto. Thuis aangekomen heb ik, zoals in het begin al gezegd gelijk mijn tas uitgepakt en ben ik onder de douche gesprongen. Daarna wilde ik nog een poging doen tv te gaan kijken. Maar ik viel in slaap op de bank en werd de volgende morgen weer om 11 uur wakker. Pff.. Je zal maar moe zijn!

0 reacties on “Introductieweek”

  1. Brood Beantwoorden

    Mooi verhaal en prachtige foto’s! Doet me denken aan mijn jeugdbewegingskampen toen ik jonger was. Ik heb er, net als jij, ook veel leuke ervaringen beleefd!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *