Liefde voor IKEA RYSSBY collectie!

We hebben al 5 dagen het gevoel dat het zaterdag is. Genietend van onze vrije tijd hebben mijn vriend en ik gewinkeld, gefietst en uitgebreid gekookt. We zijn aan een nieuwe serie begonnen en de museumjaarkaart ligt al klaar. Maar bij een staycation hoort natuurlijk minimaal één bezoek aan de populairste woonboulevard van Nederland. Van Europa. Van de wereld.

De ‘ik moet hoognodig weer naar IKEA’-kriebel kwam tevoorschijn toen ik het nieuwe vloerkleed van A. bewonderde. Die limited edition RYSSBY collectie bleek toch wel heel erg leuk te zijn. Dát vond ik een ritje naar de Bijlmer wel waard!

In de collectie komen sterke invloeden uit de traditionele folklore terug. Een begrip dat staat voor ‘samen iets creëren’. Dat vind ik een mooi en passend thema, kijkend naar onze huidige samenleving. Ook als je kijkt naar hoe de ontwerpers van IKEA met elkaar samenwerken, zie je het folkloristische thema terug. Een andere definitie voor folklore is namelijk ’traditioneel gebruik’. In de collectie vind je dan ook eeuwenoude ambachten – zoals houtdraaien en borduren – terug.

Het zwarte nachtkastje met zijn rondvormige poten is de echte eyecatcher. Maar ook het linnen en het servies – met hun kleurrijke ontwerpen van bloemen, vogels en geometrische prints – mogen er wat mij betreft zeker zijn. Bij het zien van de RYSSBY collectie maak je niet alleen een reis door de tijd, maar ook een reis rond de wereld. En dat maakt deze limited edition toch wel erg bijzonder!

Mijn favorieten uit de collectie zijn het heerlijk kitscherige, gebloemde vloerkleed (€17,95) en bijpassend sprei met patchwork dessin (€39,95). Om de slaapkamer compleet te maken zet ik het zwarte nachtkastje (€99,95), de hoekkast (€49,95), de bovenkast (€69,95), de wandplank (€9,99) en het zwarte krukje (€39,95) er ook nog bij.

De IKEA RYSSBY collectie is sinds begin deze maand in beperkte oplage en voor een beperkte tijd leverbaar. Voor welke RYSSBY items zou jij NU naar de winkel rennen?

culturalize_ikea_ryssby_oktober_2014_01

culturalize_ikea_ryssby_oktober_2014_02

culturalize_ikea_ryssby_oktober_2014_03

4 reacties on “Liefde voor IKEA RYSSBY collectie!”

  1. appelig Beantwoorden

    Ik ken dat gevoel, dat het telkens zaterdag is.
    Ik vind het kamerscherm wel leuk en het servies, maar het past totaal niet bij de rest van mijn inrichting. 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *