Hier spreekt een oude rocker

Toen ik op Rock Werchter klaar stond om met Red Hot Chili Peppers mee te springen en zingen, bedacht ik mij dat ik al best een oude rocker ben. En nee, dat zeg ik niet omdat ik inmiddels een bejaarde leeftijd heb bereikt, maar wél omdat ik de afgelopen jaren ontelbare bands live heb mogen aanschouwen. Een leven zonder concerten of festivals zou ik mij dan ook niet meer voor kunnen stellen. Jij wel?

Festival Fever
Rock Werchter, Pinkpop, Dijkpop en Lowlands, maar ook Paradiso, de Melkweg en Heineken Music Hall zijn voor mij bekend terrein. Sinds ik de festivalkoorts te pakken heb, gooi ik jaarlijks de auto vol om richting het Zuiden Des Lands te rijden. Daarnaast zijn er van die muzikanten die je niet alleen op een festival – en graag langer dan dat kleine uurtje – wilt zien. Zo staan Muse en Florence + The Machine dit najaar op het programma (en dan ook gelijk in onderstaande top vijf van meest geziene bands).

Top 5

Wishlist
Natuurlijk heb ik daarnaast ook nog een verlanglijstje aan muzikanten die ik nog zou willen zien, zoals Lady Gaga, Shakira, Beyoncé, Birdy, Alicia Keys en Adele. Stiekem zou ik aan dit lijstje ook de Spice Girls toevoegen, maar dat zit er denk ik niet meer in. Zal ik dan maar een enkeltje richting Londen boeken om de musical Viva Forever! te aanschouwen? Dan blijf ik daar gelijk wonen, zodat ik in Round House de meest geweldige concerten kan zien en deze kan toevoegen aan onderstaande ellenlange lijst.

Seen live
2 Mandy DJ’s 2x :: 3 Doors Down :: 30 Seconds To Mars :: 50 jaar Nederpop :: Admiral Freebee :: After Forever :: Agnes Obél :: Amy Macdonald 3x :: Anouk 3x :: Arctic Monkeys 4x :: Alain Clark 3x :: Arcade Fire :: Arsenal 3x :: Athlete :: Audioslave :: Beady Eye :: Beans and Fatback :: Ben Harper :: Ben L’Oncle Soul :: Bertolf :: Black Eyed Peas 2x :: Black Stone Cherry :: Blink-182 :: Bloc Party 3x :: Boef en de Gelogeerde Aap :: Blood Red Shoes 6x :: Chase & Status 2x :: C-mon & Kypski :: Coldplay 4x :: Danko Jones 2x :: Dazzled Kid :: Deadmau5 :: De Jeugd van Tegenwoordig 3x :: DIO :: De Staat 2x :: Dave Matthews Band :: Deftones :: Dennis :: Depeche Mode :: Deus 2x :: Dropkick Murphys :: Editors 9x :: Eels :: Elbow 3x :: EliZe :: Emeli Sandé :: Evanescence 2x :: Ethereal :: Faithless 2x :: Feeder :: Fiction Plane :: Five O’clock Heroes :: Flogging Molly 3x :: Florence + The Machine 3x :: Foals :: Foo Fighters 2x :: Franz Ferdinand 4x :: Gabrielle Cilmi :: Gabriel Rios 2x :: Garbage 2x :: Gavin DeGraw :: Gerhardt :: Get Cape Wear Cape Fly :: Goldfrapp :: Go Back To The Zoo :: Good Charlotte :: Goose :: Graffiti6 :: Greenday 2x :: Gossip 2x :: Guus Meeuwis :: Hadouken! :: HIM 3x :: Hooverphonic :: Hurts :: Iggy & The Stooges :: Ilse de Lange 3x :: Incubus 2x :: Interpol :: Jack White :: Jamie Lidell :: Jeremy’s :: Jurk! 4x :: Junkie XL :: Jimmy Eat World 2x :: Julliete & The Licks :: Justice :: Kaiser Chiefs 7x :: Kane :: Kanye West :: Kasabian 2x :: Kashmir :: Kate Nash :: Katy Perry :: Katzenjammer :: Keane 2x :: Kings Of Leon 3x :: Korn :: Kraantje Pappie :: Krach :: KT Tunstall 2x :: Kyteman’s Hip Hop Orkest :: Last Shadow Puppets :: Laura Marling :: Lily Allen :: Limb Bizkit :: Linkin Park 2x :: Live :: Lykke Li 3x :: Mala Vita :: Manu Chao :: Maria Mena 2x :: Marilyn Manson :: Matisyahu :: Maximo Park :: Metallica 2x :: Metric :: Michael Kiwanuka:: Miles Kane 2x :: Millionaire :: Miss Montreal 5x :: Moke 3x :: Moss :: Mumford and Sons :: Muse 4x :: My Chemical Romance :: Nailpin :: Nelly Furtado :: Nightwish :: Nine Inch Nails 2x :: Noah And The Whale 2x :: Noel Gallagher’s High Flying Birds:: Novastar :: Oasis :: Ozark Henry :: Panic! At The Disco :: Paolo Nutini :: Paramore :: Pearl Jam 3x :: Pendulum :: Pennywise :: Pete Murray :: Pink 3x :: PJ Harvey :: Placebo 3x :: Ponytail :: Portishead :: Paul Kalkbrenner :: Queens of the Stone Age 3x :: R.E.M. :: Raconteurs :: Racoon 5x :: Rage Against The Machine :: Rammstein 2x :: Razorlight 2x :: Red Hot Chili Peppers 4x :: Regina Spektor :: Rihanna :: Rilo Kiley :: Rise Against :: Robert Plant :: Room Eleven :: SAT2D :: Satellite Party :: Saybia 2x :: Scissor Sisters :: Sean Paul :: Seasick Steve :: Selah Sue 3x :: Simple Plan :: Ska-P :: Skin :: Skrillex :: Skunk Anansie 2x :: Smith & Burrows :: Snoop Dogg 2x :: Snow Patrol 3x :: Soulwax :: Starsailor :: Stereophonics :: Stone Sour 4x :: Tim Knol :: Them Crooked Voltures 2x :: Triggerfinger :: The Baseballs :: The Bloodhound Gang :: The Bravery :: The Chemical Brothers :: The Dresden Dolls :: The Fratellis :: The Futureheads :: The Game :: The Hives 2x :: The Hoosiers 2x :: The Kills :: The Killers 2x :: The Kooks 3x :: The Maccabees 2x :: The Magic Numbers :: The Naked And Famous 2x :: The National :: The Oppisites 2x :: The Parlor Mob :: The Pigeon Detectives :: The Prodigy 2x :: The Rascals :: The Rifles :: The Smashing Pumpkins :: The Tallest Man On Earth :: The Temper Trap :: The Ting Tings :: The Wombats 4x :: The XX :: Tool 2x :: Underworld :: Velvet Revolver :: Voicst :: Waylon :: We are scientists :: White Lies 4x :: Wintersleep 2x :: Within Temptation 2x :: Wiz Khalifa :: Wolfmother 4x :: Young The Giant :: Zeus 2x

20 reacties on “Hier spreekt een oude rocker”

 1. Anke Beantwoorden

  Wow, wat een lijst! Ik ben (helaas) echt maar bij heel weinig concerten en festivals geweest. Oh en de Spice Girls live, dat lijkt mij stiekem ook wel heel tof! Girlpower, haha 🙂

  • Danielle Beantwoorden

   @Anke, ach, misschien moeten wij dan gewoon voor the good old sake verkleed als Spice Girls en een liedje playbacken 😉

 2. Danique Beantwoorden

  Ik kan heel veel van jouw lijstje afstrepen wat ik ook heb gezien, maar ik zou geen idee meer hebben wat ik al wel of niet heb gezien haha.

  • Danielle Beantwoorden

   @Danique, ik heb de afgelopen heel braaf een lijst(je) bijgehouden op Last.fm! Maar soms ook wat vergeten… maarja met zo’n lijst kan dat ook niet anders 😉

 3. Dagmar Beantwoorden

  Ja! Ik ga ook naar Florence + The Machine! Helaas was ik te laat met het kopen van kaartjes van Muse, maar die ik heb immers in 2010 ook al gezien 😉 Jij hebt ook heel wat gezien, maar concerten en festivals zijn gewoon zo verslavend!

 4. appelig Beantwoorden

  Vroeger ging ik heel af en toe naar een concert. Ik kan me Simply Red herinneren en eh, verder niets eigenlijk. De openluchtconcerten in het Goffertpark in Nijmegen kon ik altijd vanuit de tuin van Partner volgen. 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *